CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, April 3, 2010

mari kita bergotong royong

salam semua

salam hari sabtu....

arahan JPN : 
gotong royong membasmi tempat
penternakan nyamuk aedes

kawasan : di sekolah masing2....
janji tak ade aedes lagi....!

penglibatan : seluruh warga sekolah

masa : 8.00 pagi - 10.30 pagi

buat laporan - hantar ke PPD sebelum 12 April

serta merta buat surat pemberitahuan kepada semua murid & warga sekolah  sebab surat baru dapat pada 31 Mac....

( bila pergi meeting pada 30 Mac di SMSM ....geng2 sibuk, hari sabtu ni buat gotong royong...aku yang tak tahu...gotong royong apa??? kan dah dapat surat!!!! yang pelik bin ajaib....sekolah aku ni lambat dapat surat! padahal sebelah JPN....aku pun naik bengong la...bukan hari ni je...yang sebelum ni pun begini la juga....susah mahu cakap lah...yang tukang mengepos mereka yang bertanggjawab bahagian pengeposan ....main pakai pos  ke semua sekolah!!!  tak  tengok dah alamat nya...kalaulah mereka ade inisiatif tengok alamat ... yang dekat ni tak payahlah  pos2 di pejabat pos besar ......jadi sama lah lambat terima jugak seperti sekolah yang nun kat hujung negeri ni... malahan sekolah hujung negeri tu lebih dulu terima surat....)

 cikgu ketua disiplin memberi arahan @ taklimat


nampak tu...dah bersedia semua alatan nak sama2 bergotong royong


membersih parit tepi padang....hu hu hu



 cikgu ni korek apa? ke eksyen  je???
posing je lebih tu....
mentang2 lah nak tangkap gambar ....

ha ha ha...tak kisah la kan...
yang penting pastikan seluruh 
kawasan sekolah dah bersih....


dah selesai jam 10.00 pagi..........makan time
telah disponsor oleh makcik kantin untuk semua mereka 
yang terlibat selama 2 jam bergotong royong.........







35 comments:

ONE ZABA said...

hari ni gotong royong masak....

hazeleyed lady said...

Ass-Salam

Selalu begitu...
kite akan sedikit peka selepas dikejutkan dengan kejadian menyedihkan...
biarlah yang baik jadikan amalan.

ahmad humairi said...

xpat gi gotong-royong...
ada lawan bola antara kelompok pkg...la ni tengah rehat..ptg kang sambung lagi...

Ayah Zain said...

salam SAK,

selamat bergotong royong arr

relevan said...

Gotong royong mengemas dapur bersama akak dirumah..

sI tEDI said...

baik hati makcik kantin sponsor makan..


sekolah saya tangguh cikgu, Bos kata ari ni ada sembahyang 'orang mati'.

:))

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam SAK,

aktiviti gotong royong boleh mengeratkan kali hubungan sesama insan..

Yunus Badawi said...

Salam sonata.

Itulah ada yg kerja mcm tak nak gunakan minda langsung. Ikut aje arahan membabi buta. Kecewa jugakan bila fikirkan org yg mcm ni. Saya dah selalu hadapi benda ni.

Baik hati makcik kantin tu. Semoga bertambah murah rezeki dia. Sampaikan salam saya kat dia.

nadz said...

Salam SAK,

Sekolahku, Rumahku
Perlu bersih selalu.Badan sihat, sekolah pun selamat..
Semuga rezeki Mak Cik kantin tu..diberkati selalu

Miecyber @ Sudu said...

Nice activities...

n@m@n said...

setiap aktiviti mesti ada report kan? alahai..depa baca ke tak?hoho

Dr.Araz said...

saya suka makcik kantin...

Nida said...

Alangkah bestnya kalau ada ganjaran untuk kerja lebih masa bagi guru2... betul tak?..hehe

Atikah said...

Salam kak,
Seronok gotong royong nie.. merapatkan ukhwah...

rosli said...

Salam hjh,

Hjh, nama sekolah Hjh apa, esok lusa kalau saya gi lagi Melaka senang nak terjah. Mostly pertengahan bulan April saya akan ke Melaka lagi,kali ni program di EQ Melaka.

Bagus aktivit sekolah begini. Kebersihan amat pntg

manzlie said...

salam from Makkah..


execise jugak tuh selain dari bergotong royong...seronok ...kann..

lama dah cl tak bergotong royong ....
ghinduu aarr..


wslam

xiiinam said...

Baik makcik kantin tu......

(Penat kami berHari Kantin semalam...pagi ni baru terasa...sengal semua betis....)

sonata anak kancil said...

OneZaba : baguslah sentiasa bergotong royong....muafakat membawa berkat

sonata anak kancil said...

hazeleyed : amalan inimesti dipupuk di peringkat sekolah....kalau buat macam ni, tak buat!

sonata anak kancil said...

Ahamd Humairi: amacam pasukan ko memang ke? gotong royong gak tu...bergotong royong mau menang!

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : hu hu hu....sepetang semalam bawak ke malam...keletihan! hari ni baru nak update...sori! ngeh3x

sonata anak kancil said...

Releven : bagusssssssssss....buatlah selalu...mesti kakak sayang punya!

sonata anak kancil said...

SiTedi : memamg betul ade sembahyang orang mati...tak semua yg pergi...mana nak pergi kena tulis surat!

sonata anak kancil said...

Hajah Zainab : Tk singgah ke AGK...betul kak hjh ...buat macam ni nampak kerjasamanya....

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : bila fikri2 balik, orang macam tu tak sama dengan kita - kalau sama dengan kita depa tak lah kerja macam tu! kadang2 kita ni kena turun sama level dengan depa....kadang2 sampai bila kan???

makcik kanatian sy memang selalu beri sponsor....( makan lama la....)

sonata anak kancil said...

Nadz : makcik kantin kami memang tak ade masalah....boleh bertolak ansur & sentiasa berfikiran positif....kita selalu juga cakap semoga rezeki kak midah bertambah2 lagi!!! amin-amin

sonata anak kancil said...

Miecyber @ sudu : memang bagus....bukan nak memuji...sekolah saya sentiasa bersih! jadi buat touch-up bahagian lonkang2 aje...ramai orang dr kerja!!!

sonata anak kancil said...

Naman : siap ambik gambar nak htr report...baca @ tak..itu no 2...yg penting bila tengok gambar maknanya dah buat...senang!

sonata anak kancil said...

Dr Araz : suka ade makna yer...nak makan free aje yer....! nanti kita nak buat gotong royong kat tempat awak boleh tak???

sonata anak kancil said...

Nida : kalau ade ganjaran lebih masa....lagi lah kita orang rajin!!! tapi ni ikhlas...walaupun mengganggu hari cuti...komitmen cikgu bagus!

sonata anak kancil said...

Atikah : betul! macam buat gathering PDKM.....bergotong royong untuk adakan majlis ....dengan makan minum yang melimpah ruah...hu3x bestnya kan!

sonata anak kancil said...

Rosli : ni problem boleh terjah ke ofis saya....pada "business card" sy dah ade nama sekolah sy!!!

opposite hospital pantai di lebuh ayer keroh - secondary school...

sonata anak kancil said...

manzlie : dengan CL kita bergotong royong makan je!!! tak pegang lah plastik sampah ni...

AZ nak ajak pi umrah la....bergotong royong jugak kan???

sonata anak kancil said...

CkLah : tu lah fasal....sepetang bawak ke malam letih!!!

CIKDAH said...

Aslmkm.
Hmmm, baguslah gitu, tp harus berterusan terutamanya kat umah sendiri kan .. tp kat umah jiran yg tak makan saman camne?