CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, April 10, 2010

12 jam lagi di luar kawasan !

bersua kembali hari sabtu....
hu hu hu...dah nak habis hari sabtu ni...
ade aku kisah???


sampai nak buat N3 baru pun dah salah teknikal...
sampai ade orang dah shout ...
nape tak leh view N3 baru???
ohhh maaf - maaf.....silap - silap.....
tulis tajuk je....N3 dah padam!!!


mungkin kesilapan ini disebabkan oleh 
gambar2 di bawah ini???
silalah tengok apa dah jadik ni!!!



*********

al kisah nya.....
lepas hubby selesai solat Jumaat semalam...
kami pun bergegaslah nak ke KL


mula2 singgah di KMS dulu
ambik Farahin  bawak bersama ke KL...
faham2 aje le di KL....
bila dah time orang berduyun2 keluar ofis
jem giler ! dah la tu hujan pulak.....
mana tak jem.....sesak nafas aku dibuatnya...
sesak2 - cekap jugak lah hubby bawak kereta 
ikut jalan Gombak nak ke UIA
ambik Fatehah yang bercuti panjang....


tiba di UIA dah dekat pukul 6 petang......
terus solat asar jap.....
tak berlengah2 lagi teruslah pulak merentas KL - 
ikut  DUKE - FEDERAL HIGHWAY 
terus ke Subang Jaya pulak
ziarah Mohd @ Faisal....yang bercuti seminggu jugak 
tapi tak balik kerana menghabiskan 
assignments dll yang kena habiskan .....
balik rumah kang melepak aje....
tiba di My Place Apartment dah pukul 8.30 malam

jalan pun lagi lah jem & hujan......
tak boleh hiduplah aku macam ni....
rakan2 di KL dah biasa....tak jadi hal punya....
kita yang sekali sekala datang ni...
penat - letih ....nasib baik lah kereta ni 
tak yah main tolak2 gear...
kalau tak lagi lah penat!!!

dah selesai solat -  makan di Mc D ...senang!
lagipun ini lah yang terdekat....
 selesai makan ....
kami pun mulalah keluar dari apartment Mohd....
 kami expect akan tiba lah di Melaka pukul 11 lebih bolehla tiba...


tapi tengah sedap2 menyusur dengan smoothly dihighway
nampak notis lepas tol Sg Besi ..jalan sesak sebab kemalangan...
kat mana tak pasti lah...




tapi bila nak sampai ke R & R Seremban 
dah mula jem di highway!
alahai....tak bergerak...
bergerak pun sangat lambat!!!


dah dekat dengan R & R....hubby dah penat....
kami pun masuk ke R & R ni.....
tengok2 dah bersusun kereta bersantai!!!
penuh! kami biasanya selalu singgah jugak di sini...
tapi tak ade lah penuh parking macam malam semalam....


ha ha  ha...layan aje la gambar2 yang aku snap ni....


yang bukak hood pun ade! enjin dah kepanasan ke @ ape ke...
wallahualam....yang dekat ni sonata aku le....
hubby tidur kat dalam kereta...


rakaman aku dari atas tebing....sesak....
tak tau la kemalangan kat mana....
tapi difahamkan kemalangan biasa berlaku ( somewhere ... km 172.... > )
antara 2 perhentian  R & R......antara R & R menghala ke KL & ke selatan
harap kalian yang biasa melalui kawasan ini berhati2 yer.....


ni kes dah boring la....
Farahin melepak dengan lappy tengok movie - 
bersandar belakang kereta


Fatehah pulak join sama....
last2 aku pun terlelap jugak!!!



bila tersedar....
tengok2 jam dekat pukul 1.15
perati keliling kenderaan dah mula kurang....!


kami pun keluar R & R
perjalanan dah mula lancar....tapi masih banyak lagi kenderaan
yang bergerak perlahan.....
perati gak kat mana berlaku.....
tak nampak pulak...sebab gelap......
kang tengok kiri kanan lain pulak jadik...!



tiba rumah 2.15 pagi....
*
*
*
*
*
terus tidur!

****************

lepas subuh pagi tadi....buat puding pertunangan pulak....
tengahari hantar ke rumah Kak Nor...untuk buat majlis doa selamat
anak sulungnya ( lelaki le....) akan ditunangkan dengan pilihan hatinya....


esok akan membawa sirih pinang ke Semenyih pukul 9 pagi....
hu hu hu.....penuh aktiviti hujung minggu ni....






16 comments:

a kl citizen said...

wah sibuk sungguh AGK ...

Rozali said...

Assalmualaikum Cikgu Sonata

hari ini cikgu tolong kakak
Insyallah besuk besuk anak cikgu nak bertunang kakak pula tolong

berhati hati dalam perjalan
moga dipermudahkan segala urusan

Wassalam

Jejaka Desa said...

Kene time jem yang koi paling boring.Dapat pulok badan penat mase ter...arghhhhhhhh

Ummi Humaira said...

salam cikgu sonata...

penuh dan padat waktu betul...

he he he tergelak ummi baca perenggan

"tak boleh hiduplah aku macam ni....rakan2 di KL dah biasa....tak jadi hal punya....
kita yang sekali sekala datang ni...penat - letih ...."

tp ummi yg hidup di sini pun tak bernafas gak kalu kena suasana macam tu... tu ler pasai hubby ummi gi keje naik motor jer ..

Miecyber said...

Hari yang mencabar...

Yunus Badawi said...

Cobaan. 2:15 baru sampai rumah? Cian

4-a&nazrah said...

memang tension macam ni, sesekali ke k.trg pun saya rasa dah tak selesa, mujur dok setiu ni tak de semua masalah tu,..

sonata anak kancil said...

KL Citizen: tak ade hari yg tak sibuk!

sonata anak kancil said...

Rozali : hari ni hari dia...esok lusa kita pulak kan....kami lah tempat depa mengadu!

sonata anak kancil said...

Jejaka Desa :terpaksa redah jugaklah...anak punya fasal!

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : keadaan ini sejak azali lagi kot....dulu2 kami pernah gak duduk di KL ni...dah tau dah....tu sebab lari ke sini!!!

sonata anak kancil said...

Miecyber :setiap hari ade cabarannya

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : penat oiiii....! ko boleh tidur pengsan!

sonata anak kancil said...

Nazrah : sebelah sana tak macam KL ...melaka ni pun dah sibuk jugak....hu3x

nza said...

Fuhhhhhhhh.....penatttt.....Jem cz ada bola sepak kottt...

sonata anak kancil said...

Nza : tatau la...bola dah habis kot....sebab ade ambulans + bomba menjerit2...!