CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, April 18, 2010

Baru nak bayar hutanggggggg......Beautiful Blogger Award



A~~~Buat 1 entry tentang award ni~~~


Award ini dihadiahkan oleh Dr Araz, Nza, Hazel 
ade beberapa lagi yang namanya terdelete
( mintak maaaaaffff berbanyak.....apa lah saya ni.....
orang dah beri award , tak simpan baik2.....)


oleh sebab saya ni dah ramai yang 
menghadiahkan award di atas,
dengan syarat2 penerimaan award ini, 
hari ini saya jawab untuk semua yang
meletakkan syarat2 yang sama,


maka hari ini,
saya luangkan beri laluan untuk paparan award ini 
untuk N3 khas hari Ahad
18 April 2010 bersamaan 3 Jamadil Awal 1431 H



B~~~ Ucap TERIMA KASIH dan letak link 
pemberi award pada entry tersebut~~~


Saya ucapkan infiniti terima kasih 
atas kesudian pemberian award di atas....

saya juga ambik kesempatan mengucapkan...... 
kepada semua pembaca blog ini

saya ucapkan infiniti terima kasih!!!


C~~~Senaraikan 10 blogger sebagai penerima AWARD~~~
Penerima award seterusnya ialah.....

saya tak mau terhad kepada 10 sahaja.....
( saya harap tidak salah di sisi undang2 @ peraturan @ syarat menerima award di atas......tatau sape yang mulakan award berantai ni......apa2 pun infiniti terima kasih kepada insan yang pertama mengcreate award ini )
sebab semua adalah the best among 
the best in blogging world!

saya nak hadiahkan kepada semua followers
yang sudi memfollow ( rosak bahasa....mintak maaf kepada terutama pakar bahasa....bukan niat saya hendak mencemarkannya.....ini bahasa santai blog saya....he3x ) 



semuanya adelah yang terbaik untuk saya......
( pemberi award kepada saya tak payah lah....hangpa dah beri award buat ape nak ambik semula kan....
kang buruk siku pulak.....sape2 yang belum dapat daripada mana2 bloggers......kalau dah dapat sekalipun.....
silalah ambik sendiri yer daripada saya pulak supaya kita sama2 dapat merasai award istemewa ini......
saya tak mampu nak hantar ke seluruh dunia!!!!!)



D~~~Beritau penerima award, 
supaya dia tau dia adalah penerima award~~~

saya dah umum satu dunia ni.......





E~~~ Senaraikan 7 perkara tentang diri anda~~
 yang ini lah orang semua nak tahu tentang siapa saya ni!!!!
hahahaha.............nak tak nak saya kena jawab jugak!

Jeng
jeng
jeng
*
*
*


   1. satu dunia dah tahu...saya seorang guru wanita di sebuah sekolah sahaja di Melaka sejak berhijrah ke Melaka penghujung tahun 1995 hingga lah sekarang.....orang kata dah berakar berumbi.....sebelum ke Melaka.....orang beri pangkat.....saya rela buang pangkat sebab saya lebih sayang kepada suami tercinta dan anak2 bila suami saya berpindah ke Melaka pada tahun seawal tahun 1995.....( saya "merana" duduk di KL....tanpa suami di sisi.....sebelum saya  berpindah ke Melaka pada penghujung tahun 1995 )


2. Ekoran dari prestasi kerja saya yang cemerlang lagi memberangsangkan  
pada pemerhatian pihak berwajib @ atasan pengetua.....
saya telah diamanahkan menjalankan tugas dengan pelbagai jenis tugas........
& saya menjalankan tugas2 saya dengan penuh komited.....
bermula di sekolah ini juga.....saya merangkak semula diberikan tanggungjawab 
sebagai salah seorang yang menjalankan tugas2 mentadbir sekolah ini


3. saya suka melancong......kalau banyak duit saya suka melancong! 
sayang lebih seribu kali sayang.....saya tak mampu berbuat demikian........
tapi takat melancong dekat2 ni bolehllah.....
biasanya saya tumpang melancong bila hubby outstation.....
sayang lebih seribu kali sayang lagi.......
saya sekarang jarang dapat berpeluang melancong dengan hubby sebab 
dia selalu outstation time saya bekerja!!!
jadi .....bila tiba cuti sekolah......saya pun kalau ade peluang saya akan melancong - 
samada dalam / luar negara!  ( cuti sekolah bulan 6 ni....saya akan ke.......tunggu yer! )



   4.sentiasa dalam situasi berhoney-moon dengan hubby.....sejak mula bernikah
apa lagi sekarang ni bila anak2 belajar di luar.....( awak  tengok saya, saya tengok awak )


   5.selagi anak2 tak tamat belajar - selagi tak mula kerja......selagi itulah tugas saya selaku ibu sentiasa memantau anak2 ni...sentiasa bertanya khabar berita.....bertanya tentang pelajaran mereka.....inilah yang buat saya sentiasa sibuk menguruskan anak2.........


   6. saya prefer jadi full-time house wife!!! tapi kalau saya berhenti sekarang.....
sape nak bayar kereta saya??? saya yang gatal nak beli kereta.....
jangan nak mengada2 suruh hubby bayar......bukan tak boleh guna satu kereta je......
hubby hantarkan gi sekolah.......@ naik bas awam .......
ohhhhh.....tak boleh - tak boleh....saya perlu ade kereta sendiri...
senang nak ke hulu ke hilir ( macam naik sampan je....lalu jalan sungai )......
hubby sibuk dengan kerja dia....nanti anak2 sape nak tolong tengok2kan??? sebenarnya.....bukannnya apa.......sebagai pelengkap kepada hubby...
bantu hubby untuk membesarkan anak2......
jadi saya perlu bantu hubby dalam hal pengurusan rumahtangga....
.bila tiba pencen saya akan mengundurkan diri jugak........


   7. lepas selesai tugas2 sekolah .....saya akan melepak di rumah......
lepas saya pencen nanti.....saya nak melaksanakan ibadah haji lagi.......
semoga saya & hubby panjang umur untuk menjalankan ibadah ini....insyaAllah.



11 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

salam ziarah

taniah

Wassalam

Cikgu Adham said...

slm ziarah cikgu...
tahniah semoga mantap sokmo hehhe

al-mankaraqi said...

salam ziarah dan tahniah!

Kak Nora said...

Nanti melanconglah ke Korea...Winter Sonata!

sonata anak kancil said...

Rozali : w'salam....terima kasih....silalah ambik award tu...

sonata anak kancil said...

Cikgu Adham : terima kasih ....lama tak singgah ke sini...silalah ambik award tu

sonata anak kancil said...

Al-Mankaraqi : terima kasih....silalah ambik award tu

Ayah Zain said...

Salam SAK,

semoga terus menjadi yang kalngana yang terbaik

sonata anak kancil said...

Kak Nora : Kak Nora dah pergi Korea yer...tentunya best kan! masa cuti 1 minggu hari tu, ade kawan ajak gi Korea....nasib baik saya tak pergi...rupa2nya saya ditakdirkan masuk hospital....silalah ambik award tu

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : terima kasih...jangan lupa ambik award tu!

nza said...

Terima kasih cz sudi jwb tag yg begitu........begitu pjg n mengalahkan sy sndiri...hi.hi.hi.....