CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, April 13, 2010

Best la jadi kucing!!!

ala cayang - cayang....
dah makan?


okey - okey.....
comes - comes.....
comes - here - comes here


kalau yer pun...jangan lah berebut2.....
banyak lagi ni....
apa la korang ni.....


tak sabar-sabar....
sorry - sorry.....ape la abah ni yer ...lambat beri makan....!



**************


comes - comes here Stokin....
dengan penuh mesra membelai si Stokin...
mengusap2 kepala Stokin....bergilir2.....
lepas tu kepala si Comot....
lepas tu kepala si Hitam @ Tam
Lepas tu kepala si Panjang.....
lepas tu kepala Comel @ Oreo  
( pening kepala kucing ni...aku panggil Comel ....
Farahin panggil Oreo....)


**************
hubby pun kata : best la jadi kucing!!!  
dibelai2...di cayang2...diusap2....
yer ke best jadi kucing????


bimbang orang kata je.....:-  
apalah ko ni...suka gaduh --- 
macam kucing dengan anjing!!!


*************
ade 5 ekor kucing belaan di sini......
beruntung kucing2 ni tinggal di sini.....
balik kerja - terus membelai kucing2 ni 
sekiranya kucing2 ni berkeliaran 
nak mintak makan!


maklumlah -
>>>> breakfast paling lewat pukul 7 pagi 
( sebelum aku @ hubby pegi kerja )
>>>> lunch pulak time aku balik sekolah 
paling cepat pukul 3.30 petang!
kesian kucing2 aku ni......


gasak la korang lah kan....pandai2 lah kalau lapar .....
gi cari apa yang patut....
jangan korang menyelongkar kat rumah orang udah le....


tapi aku rasa tidak....
sebab makanan yang aku letak untuk breakfast agak banyak sampai tengahari!


tengoklah gambar2 ini......bila dah kenyang...
tak tentu arah gaya tidur diorang tidur kekenyangan
tak sedar langsong kita snap gambar dia.....he3x


Comot

Hitam @ Tam


Comel @ Oreo


Stokin


Si Panjang ntah hilang ke mana sewaktu sesi penggambaran ini!!!

31 comments:

anak ain said...

suka sgt tgok muka seposen stoken tue..kiut... :)

sI tEDI said...

ekekekekeke... gebu2 kucing cikgu!!

geram menengoknye..


ahad ni kat melaka Mall ada pertandingan kucing cikgu... masuklah.. mana tau ada rezeki mereka .. :)

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

Alhamdulillah minat kucing
sunah nabi tuuu

Wassalam

zulkbo said...

salam..
untung jadi kucing
di rumah anda..di belai
dimanja selalu..

noor afzan said...

haha..x boleh belah la nama stokin..
tapi cute gak..
hoho~

ONE ZABA said...

tak best la jadi kucen..suka makan tikus!!!

a kl citizen said...

assalammualaikum

saya geli geleman sikit ngan kucing...

n@m@n said...

baru kenal stokin tu..hehe

al-mankaraqi said...

tam memang comel.......koi ander sekor hehehehehe

xiiinam said...

Iyauuuuu....





(Bunyi kucing gatal ni)

Atikah said...

salam kak..

alahai comel2nya... geramnya...

TokNabe said...

Stokin tu mcm mana dapat namanya ye..
Belai kucing tu bagus... terapi utk stress.

cikgu isza said...

saya suka kucing tapi xleh bela.. dapat bela makana kucing pun jadi ler.. (ikan) :)

manzlie said...

salam from Makkah..

alahai...comel nyer kucing kucing cikgu...


wslam

piewahid said...

rasa tenang bila tengok gelagat kucing2 ni...:)

sahromnasrudin said...

garangnya si stokin tue..seram laaaaaaa

Bapak said...

apasal seekor kuncing tu namanye stokin...hehheh

suka makan stokin ker? ehehhe...

ahmad humairi said...

aku x bela kucing..tapi banyak kucing datang ke rumah time aku makan.....dapatle deme habuan sama...

ina said...

Anak2 mmg suka bela kucing, tapi saya tak beri bela byk2 takut terabai t.jwb kat kucing.Jadilah sekor kucing jantan yg manja & gedik gitu. Rumah tak besar, pas tu tiap kali balik kg, saya hantar ke kedai tuk dijaga...RM10 sehari.

Kucing jiran slalu dtg kat rumah saya cari mkn. Tapi bila kita beri mkn, dia dok berak pulak kat laman dan selongkar tong sampah. Nak buat cammana, kucing tu tak pergi sekolah.

azlanlin said...

Cantik stokin dia nooo...

LiNda said...

alahaiiii.... geramnya ..

rasa nak peluk-peluk !

Miecyber said...

Banyoknyer tucing....

sonata anak kancil said...

anak ain : Stokin ni penyenyap....

sonata anak kancil said...

SiTedi : tak payah lah...gerenti menang kang susah pulak...kucing lebih glamor dari tuan!

sonata anak kancil said...

Rozali : sejak2 anak tak duduk di rumah ni...kucing2 la jadi peneman...he3x

sonata anak kancil said...

>>> Zulkbo : belai - bela macam sebahagian ahli keluarga kita jugak!



>>> NoorAfzan : Stokin memang cute & manja - bulunya sangat lembut



>>> OneZaba : kalau tak suke jangan makan tikus..banyak mende lain boleh makan

sonata anak kancil said...

>>> KL Citizen : sama dengan kawan saya...memang dia mellenting bila kucing lalu...boleh pengsan!



>>> Naman : hensem kan! cucu cicit dari Parsi



>>> Al-Makaraqi : boleh buat kawan! kawan maya...he3x

sonata anak kancil said...

>>> CkLah : Si Imau nak gedik2 ke?
nak gedik boleh...nak gaduh pun boleh!!! iyyyaaaauuuu....3x



>>> Atikah : ini lah yang mengubat stress...



>>> TokNabe : sebab warna badannya yang kat kaki seperti pakai stokin...dan saya ade kenal nama kucing Kasut!!!

sonata anak kancil said...

>>> Cikgu Isza : ikan tu nanti beri kucing saya makan!!! sy pun ade bela ikan jugak



>>> Manzlie : memang comel...lembut bulunya sebab keturunan dari kucing parsi
( neneknya )


>>> Piewahid :betul!!!

sonata anak kancil said...

>>> sahromnasrudin : nampak garang tapi baik!!! dan sangat senyap ....nak kata bisu...berbunyi jugak sekali sekala



>>> Bapak : sebab warna kat kaki nya seperti pakai stokin - lekatlah nama stokin



>>> Ahmad Humairi : lebih baik ko buat rumah kebajikan kat kucing2 tu...kesian tau

sonata anak kancil said...

>>> Ina : hantar kucing tu gi sekolah tadika kucing!



>>> Azlanlin : memang cantik...sape datang suke tengok dia...tapi dia penyenyap & agak pemalu ....jantan tu!



>>> Linda : kucing2 ni diajar jangan buat tuan marah...kalau buat salah....habis lah...akan dihijrahkan ke lain tempat!

pernah ade yang degil...dia berak kat laman....terus hantar ke lain tempat



>>> Miecyber : ade 5.....makanan
1 beg besar bolehlah tahan dekat2 3 minggu