CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, April 25, 2010

macam2 masalah...

 

Dalam masa terdekat ni ade 2 masalah besar...
ade sape2 boleh tolong???

1. masalah tenet...sejak kelmarin tenet sengal betul...
puas godak2 supaya stabil semula...
tatau la sebab ape...guna streamyx...kalau masa okey....memang okey punya...sebab tu nak menjelajah keseluruh dunia tak boleh! tatau la memang ade problem sari dua ni...."berat" betul ini macam!

aku rasa yang ini tak ade sape boleh tolong....TM je boleh tolong kot....mana lah orang TM ni!


2. yang ini paling bermasalah....tentu ramai yang berpengalaman boleh tutor sikit kat aku ni...

ntah macam mana ....klik sana sini...klik blocked for followers....aku tatau la macam mana boleh jadi ni...
tatau lah jika ade orang klik kat follower tu boleh muncul atau tidak gambar / url nya...lepas tu...bila aku cuba klik follow pulak...follower gadget pesen lain pulak....dia dah keluar pesen lain....la sudah....aku dah tak tau nak buat macamana....( ni la orang kata berguru tak habis...dah problem macam ni tatau nak buat macamana )

lepas tu...aku tengok2 kat komen kawan2...gambar nya tak keluar...petak kosong aje! gambar aku punya kete pun dah hilang...last2 aku letak gambar lain pulak...

sebelum ni sape2 yang klik follow AGK...otomatik gambarnya terlekat kat barisan followers ....tapi sejak terklik kat mana tak tau la....followers tu dah tak terpampang di barisan itu! macamana nak buat semula? sape2 boleh tolong harap boleh lah tinggalkan pesan kat sini....pesanan kalian amat aku hargai....& disudahi dengan jutaan terima kasih....
( macam buat  surat rasmi pulak....)

jadi macam mana nak buat ni?


26 comments:

manzlie said...

Saalam from Makkah...


tak dapekk den nak nolongg...

maaf yer.


wasalm

kak su said...

Salam Sonata...x dapek den menolong den nii..buta IT.
Nii..baru nak celik..
Harap2 adalah org tolong adik ya...

wslm.

kak su said...

Salam CL...
Laa...bagi laa..akak juara kat padang niii...
Cian akak baru nak touch...punat2 niii...Hee...hee..

Wslm

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Kak G tahu U mesti dah klik macam2 semasa kat 'My Account' & google friends connect tu. Byk org mengalami masaalah ini bila terlalu byk arahan yg dibuat, sistem terkeliru - macam dia jd nyanyuk pun ada juga.
So, 1st - U access google a/c dulu. Sana ada arahan utk edit: gambar, link dsbnya. Then ubahlah arahan di situ - letak balik gambar, suruh link dsbnya. U shld be fine. OK?
NB: Kalau gambar U dr google & dah 'disabled' pun gambar profil U ilang juga.

Jejaka Desa said...

Internet tenat dah ter.Setahu koi dalam seminggu dua ni memang internet problem.Ande la koi dapat email tapi tak tau seteruk ni...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam hjh,

kak nab ingat memang tenet TM ni tenat !! kat kuantan pun sama jugak problemnya...kejap ada, kejap tak ada...poning akak!!

LiNda said...

wahh... berat masaalah neh . hehee

Masaalah tenet , tempat saya pun sama . kejap ada.. kejap takde ...

ONE ZABA said...

bukan den tak dapek nak nolong...

memang maleh den nak nolong. line den pun samo!!!

ahmad humairi said...

buang yang keruh, ambil yang jernih,
buang yang lama, buat yang baru..

zue said...

bab2 ni mmg zue x pndai...blog zue lagilah tang 'about me' dan duduk kebawah skali..nak tukar template byk keja.

relevan said...

Payah ni cikgu..tapi jalur lebar yang baru ni kat kampong kampong dan felda felda ok saja..laju jer..

izan said...

semua jenis pun skrg ni susah tul nak kesana kemari.. kdg kat blogger login pun tak boleh nak sign in...

sonata anak kancil said...

Manzlie: w'salam...try dengan TM tadi...tataulah okey ke tidak...ni just try & error

sonata anak kancil said...

kak su: tak ape la...sy ni pun buta2 celik....

farahin said...

in dah check setting, dashboard, follower etc etc
semua ok.
in tak tau la kalau ada problem lagi lepas ni.
kalau ada jugak, tunggu in balik. nanti fix mana yang patut.

p/s - in online kejap sebab hari ni in takde paper. lagipun, asek baca buku. penat.

sonata anak kancil said...

kak su : lepas ni kak su cek cepat2... bair kak su jadi juara pulak

sonata anak kancil said...

DDrfauziah :terima kasih kak G tutor...nak cek semula mana yang silap

sonata anak kancil said...

Jejaka Desa : mungkin jugak gamaknya...rasa susah pulak kalau tak ade tenet ni!

sonata anak kancil said...

Hajah Zainab : geram jugak bila macam ni kan.....!hari ni dah okey

sonata anak kancil said...

Linda : susah jalur lebar yang tak lebar...nak lebar macam mana tatau la

sonata anak kancil said...

OneZaba : la gamaknya sem tempat macam ni kot....sy geram betul! dah lapor dah...

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : aku dah buang yang lama....buat baru!!!

sonata anak kancil said...

Zue : kena belajar lagi lah tu!

sonata anak kancil said...

Releven:untong la awak dapat jalur lebar yang lebar! jalur lebar...orang tak ramai guna! kat sini...high-way pun boleh jem!

sonata anak kancil said...

Izan : lagi berat kes ni...cuba cek balik ape kene tu...

sonata anak kancil said...

farahin : Tk....dah unblocked followers?