CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, February 27, 2010

Memantau @ Lawatan berkelompok....

Baru saja tiba dari urusan memantau @ lawatan berkelompok....

Masih kurang selesa...
Perut tidak berapa sedap...
Tapi demi urusan "rasmi" ..
Kena lakukan juga!

Lepas Jumaat siang tadi...
Seperti biasa ...hari ini cuti umum
Sempena MaulidurRasul...
Salam MaulidurRasul semua umat Islam di maya ini...

Aku dan hubby menjalankan "tugas" rutin...
Begini la selalu...
Walaupun cuti umum hari ni....esok pun boleh sambung lagi...
Tetapi demi tuntutan pembelajaran ...
Anak2 tidak balik ke kampung ...
Oleh itu kami pergi memantau anak2 ni...

Mula2 singgah di KMS dulu....
Sekejap saje..sebab Farahin ade program ...
Hantar barang2 yang dipesan olehnya...
Kertas A4 - towel - & tak lupa makanan kegemarannya....
Sushi...!buat sendiri tau!!!


Lepas tu terus pecut ke SubangJaya ikut highway Dengkil - SubangJaya...
Apa nama highway tatau la...janji tak payah lalu kawasan KL yang sesak tu...
Pun hantar barang2 yang dipesan oleh Mohd...
Suruh bawak towel jugak - ntah apa sebab - semuanya nak towel ni!
( bukan tak cukup towel....nak lebihkan dengan sedia ade...)
 & mintak bawak jugak majalah sekolah lamanya...nak buat apa tatau la...
& jugak bil beli laptop untuk claim dengan pihak penaja...

Mohd ni rajin memasak...kalau kita datang...biasanya dia masak sesuatu...
Hari ni dia menyediakan choco-dough ...sedap!
Dah selesai Asar di apartment Mohd...
Terus ke UIAM pulak....
Melawat Farhan & Fatehah....
Dah dekat pukul 7 - tapi sempat lagi lah untuk order dinner...
Dah selesai semua....teruslah balik dalam keadaan yang agak sesak dari UIA

Bila dah memantau - mestilah bertanya khabar tentang perkembangan study masing2...
Anak2 ni kita kena sentiasa prihatin....
Selagi tak selesai - selagi itulah sentiasa kena pantau....

30 comments:

Yunus Badawi said...

Itulah kerja kita selaku ibubapa. Hari ni aku tak pergi pantau anak2. Yg sulong masih di UIAM tak balik hari ini tapi dia dah besar hehehe

Atikah dah cuti sejak Jumaat lepas. Ada kat rumah.

Yg kat Serting tak balik sbb jadi sukarelawan utk aktiviti MRSM seluruh negara di tempatnya.

n@m@n said...

wah..bagi resepi sushi!!!

tak pun bagi sushi terus

nak rasa jugak!!!

Kak Sidah said...

Salam,

UIAM dah dekat mah akak tu, boleh singgah tadi,
sedap sushi tu pandai buat boleh ajar akak ke, anak2 akak pun suka sgt makan sushi tu, tapi mak dia tak pandai nak buat.

manzlie said...

salam cikgu sonata..

alahmdulilah..bestnyer berjalan jalan kan..memantau kegiatan anak anak..bagus tuh

waslam

cikgu isza said...

ooo.. giliran saya lambat lagi.. tah sempat atau tidak.. hmmm

Kak Nora said...

Salam perkenalan. Sekarang saya tahu, nama glam cokodok, 'choco dough'. he,he.

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : Yang kecik - yang besar - seme kena pantau! kecik cara kecik - besar cara besar.....selagi tak berkeluarga macam ni la....kalau dah berkeluarga pun kena pantau!

yang aku tengok sekarang kedapatan parents tak pantau kegiatan anak2 dia - tu yang anak2nya buat pelbagai salah laku ( di sekolah ) - cth ponteng sekolah/merokok dll....tak boleh dibiarkan....alasan mak bapak sibuk....kita pun sibuk jugak kan....!

sonata anak kancil said...

Naman : nak resepi sushi? senang aje la....sedap you!!! ok lah nanti akak tuliskan...tak pun cari aje kat tenet tu ade la...

sonata anak kancil said...

Kak Sidah : insyaAllah kak lain kali...Batu Caves tu tempat saya duduk dulu....Kg Nakhoda - Taman Amaniah ( ade lagi nama ni? ) - Bandar Baru Selayang....

TK akak memfollow saya...he3x...kalau jumpa lagi ni - sure best!

sonata anak kancil said...

Manzlie @ CL : memang macam ni lah CL....selagi tak habis belajar...selagi tu lah dok round seme untuk memantau...lagi satu depa tidak membesar depan mata saya...seme duduk asrama dari Tingkatan 1 lagi...

sonata anak kancil said...

Cikgu Isza ; lambat lagi ke? keje saya macam ni sejak 10/11 tahun lepas...

sonata anak kancil said...

Kak Nora : salam perkenalan juga dari saya....kita sengaja kasi nam2 glamour - sedap sikit makan kot! he3x

ONE ZABA said...

tahun ni banyak mantau secara PJJ je. bajet kurang. aktiviti pun dibuat secara tawaran. sapa nak datang dipersilakan sapa tak mau tak apa. sebab tak ada tuntutan perjalanan.

sonata anak kancil said...

OneZaba : kadang2 aku suke juga macam ni....tak yah keluar2...tak ade bajet kan...kita duduk kat sekolah aje! hari tu meeting pun - tengok lah aku buat claim ke tidak...kadang2 penat tulis aje...kali ni seme claim hantar ke PPD...PPD kawal seme...nak dapat mau makan masa 2-3 bulan...kalau dapat tak ape juga...ntah2 terus tak dapat! mungkin alasannya - ala berapa sen sangat!!!

ko tau tak hari tu meeting hanya minum air kotak + kek kecik....bajet oh bajet...teruk beno....mana kebajikan untuk cikgu ni!!

::FAIZ FARISH:: said...

Aku tak berapa sangat sushi ni... hehehehe

sonata anak kancil said...

Faiz ; kat sini pun hanya 3 orang shj yang minat....sama jugak sebenarnya nasi jepun!

KAMATO said...

dah jadi tanggung jawab kita, saya pun begitu tiap minggu

ahmad humairi said...

x buh lam bekas stainleess steel?..ilang leh gantiii..

sonata anak kancil said...

Kamato : Memang betul...kita mesti buat macam ni..kalau tak...mereka akan ade agenda lain...

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : lebih baik macam ni...walaupun stainless still tu bagus....macam ni senang - nak simpan / tidak tak kisah...kadang2 banyak bekas macam ni sebab beli kuih / air tauhu...simpan - recycle!

imanshah said...

kat sekolah pun skrg pengetua suka memantau masuk kelas..adeih ponat juga

sonata anak kancil said...

Imanshah : pengetua memantau bukan nak cari fasal....tengok2 cikgu ade ke tidak ke....budak2 ok ke...kalau saya pantau....no problem...ok semua!!! cikgu dah pro kan...( ade juga yang tak pro ...ni yang susah...)

~ CeguLinn~ said...

Saya pun lambat lagi ... tak tau berpeluang atau tidak ... sempat @ tak ....

xiiinam said...

CkLah pun baru kena pantau...
Tak kisahlah...dipantau atau tidak, kerja ckLah memang begitu!
Apatahlagi Kelas Rancangan Khas....kadang-kadang masuk kelas, dah ada PPD/pegawai PPD dalam kelas....sekolah sebelah PPD saja!
Memang kena 'update semua benda' sentiasa...

NGINAP SRENGENGE said...

Salam sonata,

Pasai anak2 ni gitulah...tak akan tamat.....

wassalam.

Atikah said...

Salam kak..

Wow! pandainya akak buat sushi.... nnti leh ajar ya...

sonata anak kancil said...

CeguLin: lambat anak2 nak membesar?
sekarang punya masa sangat cepat!
tup-tup dah masuk bulan 3....insyaAllah sampai jua masa nya nanti

sonata anak kancil said...

CkLah : sekolah CkLah sebelah PPD? Sekolah saya lagi la pulak - betul2 sebelah Jabatan!...sekolah saya dalam jabatan & jabatan pun dalam sekolah...he3x dalam satu pagar beb....! Blok A
( makmal sains )...sebelah Blok Sektor Akademik JPM... kalau kami bergerak ke kelas...he3x tuan pengarah memang nampak!sebab tu budak2 kami tak benarkan langsung bersidai kat tembok...jadi kami dah biasa keje2 sentiasa up to date...pengarah pantau ikut cermin dia je!

apa2 function sekolah saya memang kenalah..tu yang tersangat sibuk... PPD pulak selang beberapa bangunan! lagi hebat ni...

sonata anak kancil said...

Ayahanda : saya masih terkial2 Ayahanda nak membesarkan anak2 ni...nak menjadikan mereka seme "orang"...Ayahanda tentu sudah boleh menarik nafas lega sekarang ....anak2 sudah berkeluarga....

sonata anak kancil said...

Atikah : nak belajar buat sushi...senang aje....insyaAllah nanti la akak letakkan cara buat...jangan lupa baca...tengok lah esok ke....