CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, February 14, 2010

Makan besar.....

Salam pagi Ahad...
Semoga kalian pengunjung2 ke AGK 
sentiasa ceria - sentiasa gembira & sentiasa sihat walafiat....
Jika ade rasa2 tak berapa sihat tu 
( almaklumlah raya kan )...
usaha2lah secepat mungkin untuk ke klinik ke...
harap ade la klinik2 swasta yang dibuka @ hospital pun ade  ...
kerana jika tidak dibuka merana lah bagi mereka yang tak berapa sihat ni....
bagi mereka ini dinasihatkan makan ubat yer....
jangan culas2 tak mau makan ubat....@ ingat2 lupa nak makan...bila dah rasa sihat...
maka ( biasanya aku la ni...) ubat antibiotik tu tak dihabiskan!!!

Sape2 yang berehat di rumah....
selamat berehat2 bersama ahli keluarga
hari cuti begini la...ape saja urusan di rumah nak dibuat ....
( bagi mereka yang ke dua ibu-bapa @ suami-isteri bekerje )
(kain baju aku dah mengalahkan Gunung Kinabalu..he3x)     
- bongkar rahsia sendiri...
tapi aku tahu ade mereka yang sejenis dengan aku begini jugak kan! 
lainlah mereka yang ade bibik tu kan....
aku akan mula melipat2 seperti melipat2 kertas origami....
baju sendiri pun! bukannya ade anak kecik....
aku akan menggosok sedikit demi sedikit....
mengikut keupayaan kudrat aku ni...ngeh3x....
relax-relax beb.....
kita buat dia kan...ikut suka lah bila nak buat!!! 
usah fenin2 kepala......

************************

Semalam ...lepas abah ambik Fahd kat asrama...
jam 2 gitu dari rumah....
Kita orang ke Kay-El....
Hala pergi ikut high-way la.....trafic ok aje....
meluncur dengan lajunya....

Tapi cuba lihat foto-shot kat bawah ni....
perjalanan mengala ke selatan bermula dari kawasan Nilai...
dah mula mengesot2....!
punyalah banyak kenderaan di atas high-way ni.....
sambil2 abah drive...sebab drive pun ikut speed-limit kan...
aku sempatlah shot gambar ni...

 

Pergi ke UIA - sebab 2 anakanda nak balik sekejap....
lepas tu pergi ke tempat Mohd di Subang Jaya hantar
" bantuan kemanusiaan " , dan dia pulak tak balik walaupun ade cuti ni sebab banyak urusan yang nak diselesaikan....
tak ape la...berkorban untuk berehat2 ni...
biarlah bersusah2 dulu...bersenang2 kemudian....

Cuti2 begini - hanya la Mohd aje yang tak dapat balik...apa2 pun kami dah melawat dia semalam...
untuk itu , maka hari ini kami telah 
MAKAN BESAR pagi tadi...he3x 

Bila dah ramai senang masak....masak nasi lemak berlaukkan ayam ala rendang + telor rebus + sambal tumis + timun tak ade tak ape...sape nak makan boleh pegi beli nanti....+ ade ikan goreng - tak nampak di situ....

selamat menjamu selera

**********************

jap lagi nak pi walimatul-urus & nak beraya..yeah!

22 comments:

mama ju, said...

Salam Cigku Sonata

Seronokkan dapat cuti panjang?
Lebih seronok lagi kalau anak2 bercuti...
Saya pun anak2 bercuti...rumah mak oi! bersepah!

Selamat pe makan kenduri...

al-mankaraqi said...

makan besar.........kenyang besar

a kl citizen said...

assalammualaikum

terbuka selera anak-anak bila emak masak kan...

ummi humaira said...

salam akak oiii ,

mana nk nampak , makanan tu bertutup ...dah sampai Subang Jaya , terus jer le ke KD ni.

maiyah said...

sronok bila time cuti kan.. meriah

manzlie said...

salam cikgu sonata..

bestnyer..nasi lemak....ghinduuu aaar..mesti sambal cikgu sedap tuh...heheheheh

waslam

sonata anak kancil said...

mamaju : sama lah tu...bila dah balik riuh rendah...berbalik macam anak2 kecik

sonata anak kancil said...

Al-mankaraqi : sampai petang dok ngulang! macam2 ade....

sonata anak kancil said...

Kl Citizen :asyik keje makan - game - komputer - tu aje la kejenya

sonata anak kancil said...

UmmiHumaira :he-he-he...nampak hala KD...anak2 ni seme nak jumpa adik dia kat Subang Jaya...lepak kat sana sampai petang!insyaallah akan sampai jua

sonata anak kancil said...

Maiyah : terasa rumah kecik...

sonata anak kancil said...

Manzlie@CL : tatau la sedap ke tidak...kalau habis licin tu sedapla kot!!! petang ni pulak kukus pulut kuning ...he3x sedap-sedap....cuti2 ni keje masak aje le...jom mai makan sama!

ONE ZABA said...

tak kira sapa raya...semua orang kenyang.

sonata anak kancil said...

OneZaba : ko lagi sakan beraya...! banyak dapat angpau?

nza said...

CYN ni byk jemputan la.....

relevan said...

Makan besar punya..perut hendaklah juga besar..

Selamat bercuti cikgu..

insan pendidik said...

seronok cuti2 ni bile dpt berkumpul seisi famili...

Che' Pit said...

mmg betul besar itu makan..

sonata anak kancil said...

Nza : takat ni ade 1 minggu ni - tapi next weekend...tatau la..tak cek lagi

sonata anak kancil said...

Releven :asyik makan aje le!( macam tak makan berapa hari....)

sonata anak kancil said...

Insan Pendidik : hari ni seme dah balik ke tempat masing2.....

sonata anak kancil said...

Che Pit :macam2 ade....