CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, December 8, 2009

Welcome back!

Dah selamat sampai ke rumah jam 6.30 petang tadi.

Masih terasa dekat Seam Reap. Apa taknya pagi2 tadi jam 9 masih meronda2 di Old Market - jalan2 terjumpa pulak Cambodian Silk dengan harga yang memang murah la....USD 10 untuk 4 meter ( selepas tawar menawar drp harga USD 20/25 - lupa daaaa tp lebih kurang macam tu la ) ...hu hu hu cantik buat baju kurung! Hanya berjalan kaki saja dari tempat kami menginap.

Jam 11 dah ke airport , flight pukul 1 waktu sana, waktu Malaysia pukul 2 petang. Dalam kapalterbang jumpalah juga orang Melayu & India & Cina - tapi aku agak2 tak sampai 30 orang! Yang lain semua nya mat & minah saleh....nak transit kat Malaysia la tu....penerbangan selama 2 jam, pukul 4 dah tiba di KLIA....syukur dah jejak & selamat sampai ke Malaysia. Nasib baik terbang tak lama...kalau lama - penat & sentiasa berkira2 bilalah nak landing ni....

9 hari berada di 2 negara - yang susah nak makanlah. 2 hari di Seam Reap, aku tak boleh tahan dengan makanan orang sini - members lain ok aje...aduhai terpaksalah aku makan maggi , buah & 3 in 1 oat for breakfast. Dah cara masakan macam tu,mana nak sama dengan tekak & perut kita kan...Sape2 nak ke Vietnam ( Ho Chi Minh ) & Cambodia - jangan lupa bawak bekal dari rumah....roti / maggi / sambal ikan bilis / biskut / oat dll. Member aku ada bawak nasi burasak - aku pun 1st time makan burasak ( nasi impit masakan orang bugis ). Walaupun hotel2 tu ada sediakan makan - tergamak nak makan???? Tu fasal la kena bawak bekal....

Ok , berhenti sini dulu...esok lusa,aku akan mula upload gambar. Aku akan edit di N3 yang aku buat semasa berada di sana.

10 comments:

GPI SKSV said...

welcome back... welcome home..

Pliz... share us 10 words u ve learned there...

*1st....

maiyah said...

slmt kembali :D

ummi humaira said...

salam cikgu...
selamat kembali k tanahair..
pagi2 esok jgn lupa wat N3 baru...

xiiinam said...

Selamat pulang......









ckLah pula mahu kembara....

n@m@n said...

wah..nanti seminggu ni penuh cerita melancong la ye..hehe

Che' Pit said...

salam cgu sonata,

hmm dah kembali yer..

so

selamat kembali lah, ngeh ngeh ngeh..

Yunus Badawi said...

selamat pulang ke tanahair. Tentu seronok dpt kembali ke pangkuan keluarga dan seronok dpt pengalaman baru di negara org.

aku tunggu gambar2 ko.

cHeRyNa PiReS said...

tak halal atau tak kena tekak?

huuuhh...mesti SAK balik nieh dah kurus kan:)

sonata anak kancil said...

Semua rakan yang mengunjungi ke AGK ni, saya ucapkan infiniti terima kasih....

insan pendidik said...

salam sonata,

selmt kembali ke tanah air tercinta ni...