CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, December 22, 2009

Last night in Siem Reap & going back 9 Dis.

Malam terakhir di Siem Reap ( baca di sini ).....aku kena update cepat2 ni...kang aku lupa apa aktiviti malam terakhir di negara yang penuh nostalgia sejarah & juga terkenal dengan pemerintahan Pol Pot - Khmer Rouge Pol Pot...

Apa aktiviti malam tu?

Makan malam di Restoren D" Wau...restoren ni pern
ah dikeluarkan disiarkan di TV3 ( ye ke? ye kot...) ....Dapatlah rasa masakan ala2 Malaysia ....Hu hu hu sedapnya! Cuba tengok apa ade di sini...macam mana sedap pun ( memang la sedap berbanding sebelum ni ) - perut aku ni tak boleh nak terima sepenuhnya jugak....aku hantam jugak la....




















Dah selesai makan - terus sambung berjalan2 lagi ke Old Market - Night Market - Central Market....


tengok2 aje....meninjau2 - macam2 rupa ade...

dikatakan kebanyakannya batu batan batu original - Cambodia terkenal dengan batu ruby ( warna merah )....aku sesuai dengan batu ruby...tau macamana nak tengok sesuai ke tak sesuai? ukur jengkal tangan bermula dari tulang kat siku - ukur 2 jengkal ke jari tengah ( ade panggil jari hantu??? ) lepas tu masukkan cincin yang berbatu permata - lepas tu ukur semula, jika batu tu sesuai, ukuran akan jauh jaraknya - jika sama - batu tu tak sesuai....sila abaikan petua ini !
ni member aku beritahu...kita pun suke2 le try....ade duit seme sesuai!!!

Dah letih -balik ke guesthouse -mulalah berkemas sakan!

Esoknya 9 Dis bawak keluar beg yang sudah beranak 2/3
(termasuk backpack ) - kalau tak ade lebih dari 1 - tak sah la tu....
aku punya beg masuk kargo nasib baik kurang 20 kg!
ade member lebih 20 kg!!! tapi tak ape la, kita pegi dengan group -
kira beg pun ikut group jugak la....saling bantu membantu kan....
jadi tak adelah kena charge extra untuk lebihan kargo ni...pagi tu sebelum
berangkat ke airport - sempat lagi berjalan2 di Central Market...klik sini




Beg sape ni??? yang depan sekali LV
( baru beli la tu- minat punya fasal dengan alasan: tak ape nanti anak
aku boleh guna bawak ke kolej ) - hand luggage aku....

backpack coklat sebelah kanan - itu aku punya!
kargo beg lain....beg kecik aje...he he he tak ade dalam gambar!


Flight jam 1 petang waktu Cambodia - landed di KLIA jam 4 petang -
alhamdullilah selamat sampai ke rumah jam 6.30 petang

11 comments:

ummi humaira said...

salam cikgu...
biasa lah tu , kalu g jalan beg tak (beranak) bertambah tak sah le kan. yg penting kepuasan di hati , anak2 riang menanti ole2 dr ibu.

ONE ZABA said...

pergi ringan balik berat..itu beg baju namanya. pergi berat balik ringan..itu beg duit namanya.

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : betol! 150%....he3x....beli pun yang patut2 aje la....lebih2 kang - tak dapat den nak nolong! pikul sendiri la....

sonata anak kancil said...

OneZ : lawak ko punya peribahasa - bagus ni kalau ajr kat budak sekolah! beg aku berat sebab bawak balik baju kotor! ehhh ba ni - gi baju bersih ada gak!


nak kuar ni dah...hantar si Fahd berenang - aku pun panjat Bkt St. Paul....aku nak jumpa ko esok !!! wait & see okkkk.....

nza said...

wah, ni tntu bw 2 beg n blk bw 4/5 buah beg.....

atty's said...

nie mesti pegi satu beg ..balik bawak 2-3 beg lagi ..tp sekali sekala..g jalan2..

DUN Behrang 2020 said...

Biasalah tu...pergi lak temapt orang...kalau tak beranak beg tu manyak rugi ooooo!

LiNda said...

salam kak...

Wahh...jenjalan night market - old market . Mesti banyak pilihan kann.. rambang mata dibuatnya .

hahaha banyak beg. (Baju kotor)

maiyah said...

mkn mlm tu nasi letak dlm raga hehe mmg selera pe

sonata anak kancil said...

Nza : tak ade la...hanya 2 beg aje...tak cukup tangan kang nak bawak! jika lebih berat kena bayar - jadi patut2 aje le...


Atty's : pegi mana2 pun macam ni lah! tu yang susah! ( konon pada mulanya tak nak lah beli2 sangat - mana boleh! pengaruh kuat! )


Dun Behrang : memang manyak lugi.... ( wa yang lugi!)- beli & belah....

sonata anak kancil said...

Linda :hu hu hu memang ak banyak..duit je tak banyak! ape yang tak ade...macam2 ade!


Maiyah : tu yang sy snap sebab unik - nasi diletak atas daun pisang & letak dalam mangkok bakul...( idea nak ubah selera - sy suke macam ni)