CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, December 11, 2009

Muzium : Sekolah dijadikan penjara

Selepas melawat The Killing Field - kami semua dibawa pulak ke muzium - iaitu pada asalnya sebuah sekolah menengah - pada masa regim Pol-pot ni, telah dijadikan penjara /tempat tahan dan siksaan mereka yang menentang kerajaan Pol-pot. Lihat kelas2 yang kecil - dibina di dalamnya sel2 untuk tahanan dan kemudian disiksa di dalamnya....semuanya ini jadi sejarah dan tatapan generasi hari ini...selama ni dok dengar / lihat di dokumentari dll - tapi hari ini aku telah melihat sendiri!dasyat-dasyat..
Silalah zooooommmm sendiri untuk lebih jelas......










10 comments:

n@m@n said...

agak2 budak2 skang rasa sekolah tu penjara ke ek??tu yg asyik meliar ponteng

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...eee ngeri....

Che' Pit said...

skolah jadi penjara x pe lagi..
jgn penjara jadi sekolah..
alamat huru hara ler. hehe

maiyah said...

pengalaman yg berharga

sonata anak kancil said...

Naman : budak tak suke gi sekolah tu ,yg kena paksa - penjara la bagi mereka ...mak-pak tak kuasa anak nak belajar ke apa ke...

sonata anak kancil said...

Alimaz : memang mengerikan - sedih - bukan keje manusia seperti ini

sonata anak kancil said...

Che Pit : kalau penjara jadi sekolah - best ape...macam sek henry gurney...cikgu ngajar semuanya dikawal rapi - balik tepat masanya - kalau jam 1.00 - jam 1.00 la...lepas tu tak yah fikir2 lagi extra tasks!

sonata anak kancil said...

Maiyah : ye betul tu...selama ni dok baca buku/tengok tv aje....

ONE ZABA said...

cikgu-cikgu kita pun dah rasa tersiksa kat sekolah.

sonata anak kancil said...

OneZ : mana ko tau? ko dah buat kajian? macam orang kawen tuo mudo tu....aku suke gi sekolah....sampai sekolah jadi rumah, rumah jadi sekolah! ngeh3x....