CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, December 12, 2009

Kehebatan Istana Putera Sihanok

Tempat ke 3 yang disinggah adalah Royal Palace - istana Putera Sihanok...Aku pertama kali masuk dalam istana raja...hu hu hu....besar sungguh! penuh dengan ukiran2 dan hiasan sangat cantik di dalamnya...tapi tak DIBENARKAN sama sekali mengklik2 gambar di dalamnya! yang di bawah ni adalah bangunan2 yang terdapat dalam kawasan istana yang sangat luas ni...ade dalam kawasan istana juga The Silver Temple - besar jugak, aku lalu ikut tepi aje....tak ade le aku nak snap2 gambar temples ni...kalau orang2 bukan orang kita....suke la depa semua masuk! tempat dia kan....



Dah selesai berjalan dalam kawasan istana - mau dekat 2 jam jugak...satu2 tempat yang dilawati makan masa lebih 1 jam - sebab luas sangat....asyik menapak aje la...
I took advantage as exercise! penat jalan makan buah - minum air mineral - pikul beg belakang - hanyalah bawak makanan - biskut - air - buah....

Ni yang aku kata macam Trafalga Square - banyak burung merpati di sini - tempat rekreasi tengah kawasan bandar ... sebelah kanan gambar tu , dah tebing Sungai Mekong....sebelah petang pi Russian Market - ho ho ho....best gak - duit lebih bolehlah shopping lebih...aku tak dak la....banyak jual sovenirs yang berupa patung2 - gambar2 bangunan temples - t-shirts pun banyak gambar2 macam tu - takkan aku nak beli pulak!

14 comments:

nza said...

sronokx3...em, jelousnya tngok pic tu....tunggu la chat nnti boleh le g melancong...hi, brangan!!!

ONE ZABA said...

jgn lupa tengok tapak kasut. asyik menapak je...terjulur tumit kang.

- jinggo - said...

bila agaknya kami nak sampai kesana...bagus juga buat promosi aktiviti jalan2 ni.....

maiyah said...

byk matlumat ni, x dpt pegi tgk pun jadi

Yunus Badawi said...

Putera Sihanok tak bagi air minum ke org dah melawat istana dia? ngeh3x

Faridrashidi said...

Salam, patutlah nampak sibuk. Rupa2nya pergi jalan-jalan.

Jemput baca semua!

http://www.faridrashidi.com/2009/12/11/adakah-boleh-doktor-merawat-pesakit-berlainan-jantina/#more-1016

insan pendidik said...

salam sonata,

elok la tu buat ape nk masuk dalam temple tu pulak. kang ade pulak yg ikut balik hehe

sonata anak kancil said...

Nza : kalau dah berangan tu kira jadi la...order tahun ni, pi hujung tahun depan! ( untung airasia buat duit - wlpun murah )

sonata anak kancil said...

OneZ : aku yakin dengan tapak kasut aku, sebab aku baru beli!
kalau rosak aku dah spare dengan selipar negara jepun!

sonata anak kancil said...

Jinggo : ala, Jinggo susah ape....order aje online airasia / mas - klik aje la nak pi mana!Jinggo lagi senang - tiba kat sana - buat muka selamba - saya jumpa 1 family
( 1st time ke Vietnam) pergi sendiri2 - tak yah guna tour agen
( sama macam kamijugak! )- boleh aje!

sonata anak kancil said...

Maiyah : TK suka baca - sy suka nak share aje - tidak lebih dari itu...& ini rakaman kehidupan saya - kalau tak, ianya akan berlalu begitu saja! inilah kenangan hidup atas dunia ni....masih luas lagi bumi Allah swt di luar negara kita...jauh berjalan,banyak pengalaman! Dan kita ( Malaysian ) amat bersyukur dengan kesenangan di negara kita...saya amat2 bersyukur!

sonata anak kancil said...

YB : dia tak sempat nak bukak kilang buat air mineral water - dah digulingkan!kalau tak, mesti dia bagi free kat tourists...dahlah bayar mahal masuk nak tengok istana dia...USD 6.25 ( tourists )/
USD 6.50 ( lupa daaaa....)

sonata anak kancil said...

Faridrashidi : ye gitu la kira2nya....ni member ofer gi Mesir pulak next year! tengok la dulu...

InsyaAllah akan baca N3 itu...

sonata anak kancil said...

IP : W'salam...dalam temples kami tak masuk pun!
tengok gitu2 aje....