CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, December 27, 2009

cuti - makan - makan - makan...

Habis dah cuti 3 hari... esok nak kene pegi sekolah - nak perati2 apa yang belum settle untuk meeting pertama pada 31.12.09.....pendaftaran murid tingkatan 1 pada 2.1.2010 .....cepat sungguh masa dah habis.........tinggal kenangan semalam!

Mulanya ada cadangan nak balik kampung pada 25hb - tapi dah tak jadi pulak...Fatehah & gengs ( Ayeen & Awen ) balik pada 25hb tu...

Cuti2 ni - dapatlah aku melayan jogging jalan cepat @ brisk-walking aku ni....
( apa punya bahasa daaa...)... Aku telah pegi ke Hutan Rekreasi Ayer Keroh....cuti2 Malaysia ni - ramailah rakyat Melaka @ Malaysia masuk hutan....pegi pagi2 masih boleh parking...cuba lewat2 tengahari ke - sampai petang ke....penuh la tempat parking ni...rakyat dari negeri lain masuk ke negeri Melaka. Tatau la orang Melaka sendiri datang - mana aku tau...yang aku tahu kalau cuti sekolah ni sesak tempat2 pelancongan dalam negeri Melaka ni.

Berbalik kepada masuk hutan ni .....satu hari tu aku jalan2....la terserempak dengan rakyat hutan...Lihatlah dunia dia yang hensem !
sila abaikan mutu gambar yang kurang jelas


Pada 25hb seperti biasa aku masuk hutan bersama Farahin & Fahd ....Agak2 matahari dah suku galah - dah tiba waktunya pintu besar Mydin terbukak luas..... lepas sampai ke garisan penamat kita orang pegi la menyelongkar pasar Mydin - beli ikan siakap , cencaru , pari - 2 ekor ayam - segala mende yong-tofu, sosej dan ntah apa2 la lagi untuk buat BBQ lepas magrib!

Maka berpanggang la bagai nak rak bermula lepas Asar - Si Mohd tukang uruskan seme - lepas magrib masih terus lagi memanggang sambil bermakan2 & aku ready dengan nasi lemak seperiok - oppppssss gambar dah lupa nak snap sebab kesedapan teramat sangat menjamu selera. Ohhhhh.....kenyang!

**********************************

26hb masuk hutan lagi.....kalau dah ramai kat rumah cuti2 Malaysia ni - macam2 la yang order makan!Pandai korang nak masak ape....seme ade dalam esbok tu! Gasak korang la...

Tengahari pegi walimah sebuah kat Jasin - staf JPM.

Lepas magrib - sempena belated birthday aku , dapat belanja dari abah! Kita orang ( 7 mulut ) yang nak makan kat Marrybrown di Melaka Mall....
hu hu hu makan lagik!


lepas tu - jalan2 kat Parkson - terberkenan pulak dah kat kasut ni....good ofer...he3x

Hari ni 27hb....masuk hutan lagi...balik rumah terus berdesup2 kat dapur bersama anakanda2 bermasak2an secepat mungkin - 10.30 pagi dah siap! Masak sambal tempe, terasa nak makan masak lemak taugeh+tauhu , ayam masak kicap , salad tauhu goreng untuk anakanda2 nak balik ke KL. Lepas selesai bersantapan - hantar Fatehah & gengs ke Melaka Sentral....

Lepas tu aku & hubby teruslah memenuhi jemputan kawin lagi - mula2 ke Bukit Baru , diikuti di Kg Kandang, terus ke Dewan Alamanda Jasin dan hala balik singgah ke Ozana.....Hu hu hu makan lagi...ni lah antara cenderahati daripada tuan rumah mak-pak raja sehari aje ok!



Lepas Asar tadi pegi ke Jusco - Mohd nak beli jin jeans.....sementara nak siap kaki jin jeans siap ( dipotong ???) & dijahit selama 15 minit tempohnya ...ye la panjang sangat potong la...kasi ngam2 bila pakai....aku pun berkeliaran dalam Jusco ni...
apa taknya ada
year end sale YES!!!

Lilau punya lilau....aku terpikat pulak dengan kasut ini!!! Buat sibuk aje la...sibuk orang beli kasut nak pegi sekolah - aku pun sibuk jugak la menerai2 kasut...Terjumpalah staf....ye la kak - kita kan nak sekolah jugak, nak kasut baru jugak! Mana la aku tau ade YES ni...bukan rajin beno aku ke sini tanpa sebab!

Kasut ni nanti senang aku nak berlari berjalan dengan cepatnya bila nak kejar budak , bila bos panggil dengan segera - maka laju lah aku berjalan! kasut malam semalam tu biasanya aku guna pakai bila ade majlis rasmi / pegi meeting / @ kalau aku nak pakai masa kat sekolah - apa aku kisah...aku pakai jugak!!!

Tadaaaaaaaaaaaaaaaa....habis.

16 comments:

maiyah said...

welkambek tu skul hehe

nza said...

hi..
mkn, jogging...mkn...jogging....ha, kira maintain la tu...
ni tgh meneruskn operasi brdiet(konon le tu, mkn ttp mkn)..alhamdulillah setakat cuti dh turun 4 kg!!!Fuh!!!siksa cz mkn nasi skali sehari jerrr....hu...

kakpah said...

salam. sekolah dah nak bukak? kpah baru bercadang nak cuti haha..

ummi humaira said...

salam cikgu...
bila msuk sekolah leh ler kurangkan makan , kenduri time dah abih...diet le plak...
haaaa 10 jan nanti turun KL tak ? jom ler g , leh jumpa kat sana

Zyma Saad said...

best kalau dpt cuti dan makan, makan dan cuti....alangkah indahnyer hidup ini!!!

;)

DUN Behrang 2020 said...

Beli kasut ikut warna baju ke kak...puas bergaya...

ONE ZABA said...

beli kasut sekolah je minggu ni...

insan pendidik said...

Minggu ni cikgu cikgi dah mula sibuk. Nak buat perancangan dan mesyuarat tahun depan. Buat sonata moga semuanya berjalan lancar apabila mulanya sesi 2010 nanti.

Yunus Badawi said...

kasut yg mula2 tu pak sheikh tak taja ke sempena besday ko?

Aku pun tak sempat nak ucapkan happy besday kat ko sbb aku ke Perlis masa tu. Anyway, happy belated birthday.

a kl citizen said...

assalammualaikum sonata

cukup ke kasut 2 pasang nak masuk sekolah?...

fatehah said...

wah.sampai dua!

Kamsiah said...

cepat je rasa cuti ,kan...dalam dok pot pet2 dgn anak2...dah nak kembali semula ke sekolah hehe

cikgu_math said...

dua hari dua pasang kasut.....
YES...CM tak jenguk lagi supermarket... nanti terpikat !!

laki cikgu kimia said...

wewit ckegu! alain delon!

-singgah-

Teika Kawashi said...

Hmmm..Lawa kasut!!! Selamat balik ke sekolah...Selamat Tahun Baru!!!!

sonata anak kancil said...

Maiyah : yesss....back to school !