CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, December 11, 2009

Chheung Ek - The Killing Field - Phnom Penh

Pada 4.12.09 - lawatan pertama ke Chheung Ek - The Killing Field - tempat berlakunya pembunuhan pada masa Regim Pol-Pot - lihat lah gambar2 berikut - pihak kerajaan ini telah mendirikan sebuah bangunan dan memungut dan mem- preserve kan tengkorak2 manusia yang terdapat dalam lubang2 tempat pembunuhan yang dibunuh pada masa regim itu...Oh tak sanggup tengok kekejaman yang dilakukan - semua mereka yang menentang , kanak2 & kaum perempuan.
Sila z
oooooommmmmm...... lebih jelas lagi.Sekarang masih ada yang belum digali untuk di preserve & akan dilakukan lagi....


Ini adalah bangunan ( bentuk tower )
tempat diletakkan tengkorak &

pakaian yang masih dalam keadaan asal. Sebelah ni : Muzium






12 comments:

cHeRyNa PiReS said...

bau tak agaknya? sha selalu tgk dalam tv pasal tpt nieh...

ONE ZABA said...

jangan ada yg ikut ko balik udah la...

maiyah said...

tengkorak pun ada ye..

sonata anak kancil said...

Cheryna : tak ada bau...semuanya dah di letakkan special deodrant...

sonata anak kancil said...

OneZ : aku rasa tak ade kot...alhamdullilah ok aje!mulanya aku suspen gak....maklumlah berjalan2 atas kawasan tempat pembunuhan!

sonata anak kancil said...

Maiyah : inilah yang dipungut dari dalam lubang2 tempat pembunuhan tu....untuk dilihatoleh generasi hari ini

Ayah Zain said...

Salam SAK,

agaknya pertama kali az singgah sini. SAK g sana dengan pakej apa, berapa kos nya. kalau ada rezeki nak ke sana juga.

sonata anak kancil said...

AZ : W'salam : AZ baca di N3 : (1)Jalan2 ke Vietnam & Cambodia & (2) 2nd day di Cambodia....ada SAK tulis kat situ....

n@m@n said...

tak mimpi ke pas tgk tengkorak..hehe

sonata anak kancil said...

Naman : Alhamdullilah tak ade apa2 pulak!

nza said...

wah, tengkorak disusun mcm brg hiasan lak...eeee....seram!!!!

sonata anak kancil said...

Nza : ntah la,masa akak tengok tu mula2 bimbang gak...jalan2 atas kawasan kubur orang dibunuh.....tulang2 yang dikumpulkan....alhamdullilah tak ade apa2 pulak