CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, December 25, 2009

Sayang Si katak...........

Di suatu pagi....

" Umi! mari jap! "

" Ade ape?"

" Ni hah - tengok la...."
si kecik molek menuding ke arah bilik air tamu....

" Eeeeiiiiiiiiii.................................!!!!."
si ibu menjerit sekuat hatinya.

Si bapa di luar rumah bertempik...

" Napa , umi? !!! "

" Katakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!! "

" Abang - abang cepat la buang ! cepat - cepat - nanti dia lompat......!!! Cepat!!! "

si isteri mengetik2 terlompat2 takut anak katak tu melompat keluar.....
( pada hal anak katak kecik je )

kecik ke besar ke apa lagi - si ibu sangat la takut &
geli dengan haiwan amphibia katak ni........

Si suami pun dengan tergedik2 nya mencari dust-pan dengan
penyapu menguis2 akan katak yang ntah datang dari mana tatau la....
bila masa masuk ke dalam bilik air tu tatau la........

Dah selesai - anak katak dalam dust - pan....
si suami mengusik isterinya...

" Nahhhhhhhhhhhh !!!!"

" Abanggggggggggg !!!!"

( boleh gugur jantung si ibu & boleh terus lemah dibuatnya
bila terserempak dengan si katak......)

14 comments:

abu muaz said...

apa ada pada katak?

ONE ZABA said...

kalau kat sini org berebut buat panggang tu. org cina la!!!

nza said...

eeeeeee....2 le spesis yg paling nza takut kt dunia nie....
xsnggup tatap wajahnya yg hodoh tu....

Che' Pit said...

katak oh katak, kenapa kau melompat? mcm mana aku x lompat, x kan aku ank terbang? Hmm ye tak ye gak kan..

Shifu67 said...

cam mana nak belah perut katak dlm kelas sains ni..

katak masuk rumah ni bahaya, takut ada yg lain pegi mengekor dia

Zyma Saad said...

Ayoooooo.....manyak geli itu katak. Takmo la.....

:)

sonata anak kancil said...

Abu Muaz : seme ade cukup ! dirinya sedemikian tu yang menggelikan...

OneZ : sungguh ke? ngarut la ko ni! eiiiii.....

sonata anak kancil said...

Nza : samala kita ni...muka dia hensem - tapi keadaan dirinya ynag lembap2 sejuk tu....eeeee geli & takutnya sy !

Che Pit : kalau katak melompat , lepas tu berterabor duit, aku akan jadi berani!

sonata anak kancil said...

Shifu : Allah swt dah tetapkan aku tak leh ngajar sains!

ye ke ade mende lain ngekor? apa mende tu?


Zyma : hang pun geli jugak? spesis sama la kita ni...

ummi humaira said...

salam cikgu...
tapi ummi tak le rasa takut @ geli lak pada katak ...
tapi kalu anak2 ni nampak katak dah menjerit melolong...
he he he dah tahu cikgu takut katak .
kalu akak nk kerumah cikgu nanti , beli katak plastik dulu , pastu masukkan dlm kotak wat hadiah , camna...mesti kene perambat dgn penyapu.

Aidil Fadzil said...

salam, katak...kat sini bayk katak yang kecik sebesar 5 sen. dulu x da pun. heran jugak.yg besar ni x geli sikit pun.

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : nakal jugak ummi ni ye...bawak katak plastik - kang tak fasal2 kena heart-attack - lain cite jadinya!
mintak ampun !!!


Aidil Fadzil : eeeeiiii...lagi la sy takut - besar kecik sama jugak katak!

jane said...

ahhhhhhhhhh cikguuu

sy sgt takut dgn katakkkkkkkkkk
lbih takut dr makhluk lain kat dunia ni

eeeeeeiiiiii fobiaa

sonata anak kancil said...

Jane : Tk singgah sini - takut katak jugak??? hanya orang yang takut saja, tau macamana takutnya kita pada haiwan itu....he3x

cikgu pun dah follow Jane...