CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, December 1, 2010

Bermulanya kembara pakcik-makcik...1

Sebelum bermulanya kembara pakcik-makcik ke bumi para ambia'....Mesir @ Egypt


( sengaja gelar pakcik-makcik....maaf ye rakan2 se kembara jika you all baca N3 ni !!! sebenarnya kami semua adalah cikgu-cikgi geng2 kaki jalan punya olang....ha3x....kasi gempaq sikit cite ni - yang pegi ni pun rata2 kategori pakcik-makcik 30an - 50an - belum pencen ye.... )

Aku nak cite sikit intro ni....sebenarnya begini...yang penting tentunya ada hikmah disebalik apa yang berlaku....

Sepatutnya flight kami ke Cairo lebih kurang jam 9 lebih hari Sabtu 20hb November 
( tak berapa ingat dah - sebab lepas berlaku tu tak ambik kisah dah lagipun dah 10 hari
 lepas )...dengan Gulf Air dan kami transit kat Bahrain 1 hari ...memang begitu perancanganya...jadi berkobar2 lah  kami nak menapak di bandar Bahrain ...

Malang nya...bila nak check-in ...group kami tak dapat terbang sepertimana jadual kerana nama2 kami semua overlap dengan nama orang lain !!!! fight punya fight tak lepas jugak...sampai staf Gulf-air pun tak dapat nak tolong sebab ada penumpang yang berkeluarga diutamakan....habis front-desk oficer ...padahal semua dah confirmed ! ade 35 orang penumpang yang nama mereka overlap......macamana boleh berlaku kesilapan yang dilakukan oleh pihak ini....kami semua individu berbeza - akhirnya kami mengalah ( punya la baik kan.....! berilah mereka yang berkeluarga balik ke Bahrain ) -  leader & kami back-up mintak ganti rugi.....pihak Gulf-air bagi USD100 seorang ( kami ada 25 orang ) & kami semua ditempatkan di Pan Pacific KLIA ( lunch - dinner )....naik buggy-car ke hotel !!! siiiungggg....seronok bukan main merasa naik buggy-car & dibawa seperti VIP !!!!

Kita orang fight jugak nak terbang malam 20hb....kira punya kira dapatlah terbang dengan Egypt - air lebih kurang jam 12.45  malam terus ke Cairo ........beraya sakan lah kita orang di Pan Pacific KLIA ....( raya haji kan baru lagi )....seronok tak terkira melepak di sini ( aku pun sebenarnya memang tiersangat penat sebab last day of school dengan macam2 urusan tanpa henti ....) - macamana diorang tukar transfer tiket - itu diorang punya fasal - yang penting dapat terbang jugak hari tu....kalu tak - rugi lah 1 hari @ mungkin dapat extend 1 hari.

Pernerbangan KLIA - Cairo lebih kurang 11 jam  : 12.45 mlm - 10.55 pg ( M'sia ) @ 5.20 pagi local time Cairo

berehat dulu...bye





22 comments:

sally said...

Salam,

menanti sambungan n3 ni dengan setia... :)

Atikah said...

Salam kak,

Juga menanti sambungan.. pasti menarik...

rosli said...

Salam Hjh Zaleha,

Best tu....5 star hotel lagi, penat dan marah telah berganti....yg best tu naik buggy....saya naik buggy masa main golf saja....tunggu next entri

CT said...

slm...cepatr sambung n3..kita nk baca ya...hehehe

zulkbo said...

salam..
slamat beraya sakan
di KLIA Hotel...makan
dapat free tak kat sana?

faraulah said...

Salam...syoknyer kak..hehehe
patutnyer upgrade ke Bisness Class

sonata anak kancil said...

Sally ; coming soon !

sonata anak kancil said...

Atikah :insyaallah...sure-sure...

sonata anak kancil said...

Rosli : memang best...melantak aje le !!!

sonata anak kancil said...

CT : okey-okey...tarik nafas dulu...he3x

sonata anak kancil said...

Zulkbo: memang lah free habissss....5*** siap guling2 tido...orang Gulf kaya tak pe diorang bayor semua..bila lagi nak rasa...tak pernah kena macam ni!

sonata anak kancil said...

faraulah : tak dapatlah semua 25 orang nak masuk business kelas pulak...kalau sorang / 2 mahu dapat !

sahromnasrudin said...

salam ziarah..lama tak tinggal jejak sini..semoga tuan blog sihat walafiat

sonata anak kancil said...

sahromnasrudin : tak ape...walau tak tinggal jejak...yg penting rajin singgah ke sini ! he3x

IMANSHAH said...

salam kak

amboi2 sakan na..haha..saya pernah flight 13 jam..tapi transit 2 jam..ya Allah bosannya

hysman said...

salam kak...
skali baca..
amek ko,tak sabo dok nunggu kesudahan...hehee..
saye tak penah naek flight..
sadis.. :(

sonata anak kancil said...

Imanshah : memang betul...penat duduk lama dalam flight...makan - tido - makan - tido - bila la nak sampai2....

sonata anak kancil said...

Hysman : ohhhh gitu....insyaAllah siri kembara diteruskan secepat mungkin!

naik flight ni serupa macam duduk dalam bas je...! tak pe banyak ruang & masa boleh terbang

terima kasih sudi bertandang ke AGK...senang2 datang lagi ....

nba-Nur said...

Wahh seronoknya pergi bercuti bersama rakan2.. tak sabar nak baca sambungan kisah ni.. Kak Sonata cepat2 sambung entri ni ye..

nba-Nur said...

Wahh seronoknya pergi bercuti bersama rakan2.. tak sabar nak baca sambungan kisah ni.. Kak Sonata cepat2 sambung entri ni ye..

sonata anak kancil said...

nba-Nur : insyaAllah...pelan2 nak kongsi di sini...

mamawana said...

Bestnyer jalan2 ke Egypt