CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, December 23, 2010

Telur ayam menetas...

Hari ni dah memang confirm telur ayam nenetas !
 Aku bukan ahli nak beri exact date ayam menetas ni...tak pernah bela ayam pun !

Tapi hari ni confirm keputusan PMR keluar - pasti !
Pukul 10 / 10.30 / 11.00 pagi - meletup2lah jawabnya telur2 ayam menetas !!!
Meletup2 lah...meraung2lah budak2 terima keputusan....
Menangis gembira pun ye...menangis ada yang gagal pun ye....atau tak puas hati pun ye...
TERIMA aje le  !!!

Kalau jagaan / belaan cukup rapi - insyaAllah anak ayam yang keluar tu cantik - comei ....

Kalau cukup usaha / pelbagai usaha telah dilakukan - insyaAllah keputusan akan cemerlang !

Bagi aku - aku tak pernah meraikan bersama anak2 bila ambik keputusan PMR mereka - sebab aku berada di sekolah - memguruskan keputusan anak murid aku....Anak aku - cikgu diorang uruskan ! Apalah aku ni....

Seingat aku - akan tepon cikgu mereka / aku tepon anak / anak tepon aku....
sebab sekolah mereka semua jauh !

Pernah anak sulung - menangis dalam tepon memberitahu keputusan nya....
masa tu dia sekolah kat SMAP Kajang .

Abahnya dah panik .....Gagal terok ke anak aku ni !
Berapa dapat An??? 
8 A - 1 B !!! 
Dah tu...ngapa nangis???
Ye la....kawan2 ramai dapat 9 A !
Ha....tu lah ko....suruh belajar betul2 ko banyak main !
Apa yang B tu ? 
Bahasa Arab.....
Apa lah ko ni....nama je keturunan Arab...bahasa Arab dapat B...
Dah ...dah...apa nak nangis2 .....syukur lah tu 


Yang lain2 pun gitu juga.....semua main pakai tepon aje !


Yang aku nak tahu  anak  aku hari ini... pun akan menerima keputusanya...
aku pun akan tepon dia / dia tepon aku....
aku akan ke sekolah jap lagi tengok keputusan anak murid aku....
dia risau tak tentu hala - dah - dah....ummi & abah dah cakap banyak - suruh ko belajar sejak awal lagi - ko belajar last minute...terima aje la keputusan hari ni....Aku dah boleh agak dia dapat macamana....Aku kata  - ada aku kisah??? 


Sekarang ni dapat 1 D pun boleh naik ke Tingkatan 4.....apa kisah kan ??? 
sekolah aje le dalam bidang apa pun !


Okey....sekian coretan di pagi hari...jumpa lagi .

6 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

saya pun risau tentang Ammar
sebab tak nampak kesungguhannya dahulu
tapi mukin ini pengajaran utk nya

Wassalam

sonata anak kancil said...

Rozali : insyaAllah berjaya tu...Anak saya pun dah nampak kekesalannya !

indahhouse said...

salam kak sonata,
Moga anak-anak murid cikgu cemerlang semuanya.
Moga anak kak sonata dapat result yang bagus. teringat masa skolah dulu. naik bas ke KT masa cuti skolah amik result pmr. memang takde sape temankan.

abadi said...

Salam cikgu...perjalanan yg masih jauh..telor tetas keluar anak cantik..dah besar2 dia naik rumah orang cari makan lepas tu siap berak atas rumah..sure kene sembelih dengan tuan rumah..buat lauk..

Kakzakie said...

Salam cikgu,

Usaha sudah, doa sudah, periksa sudah dan kini keputusan pun sudah keluar. Redha dari pelaburan. Kalau Alongnya Ok pasti adik ikut. Itu kebiasaannya....

ckLah@xiiinam said...

ckLah pun tak 'tekan' anak untuk semua mesti A. Tapi, kalau dapat, Alhamdulillah....biar dia belajar dengan tenang. Dan yang paling utama...sahsiah mesti 'smart'.Itu ckLah lah...



Tahniah untuk anakanda..dan semua anak murid.


Tahun ni anak cklah tak ada yang ambik PMR. SPM ada...