CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, December 22, 2010

macam2 nak urus weh....

pagi2 tadi dah melompat2...eiiikkk? melompat2???

tak lah bukannya apa...excercise je...cuti2 ni ohhhh  makan kus semangat...
apa yang dimasak semuanya habis !

ye lah bila dah masuk kerje secara rasmi nanti - makan semuanya kat sekolah...kadang2 breakfast kat sekolah - waktu rehat dah sah2 lah makan kat kantin sekolah ! ohhhh.....tahun depan pengusaha baru masuk...best kot ! tengok2 lah nanti diorang buat food test ke tidak ! bukannya apa...pengusaha lama ni dah lama katanya....dah nak bertukar arah lain ke ....nak berhenti ke - wallahualam....sebenarnya bila tender dah tamat kontrak kena buat tender baru....sebelum cuti hari tu ada aku sama2 dalam pemilihan tender ni...tengok2 tak terpilih pulak....tak tahu lah terpilih kat lain pulak....okey2....dari kisah makan banyak melalut ke kantin pulak.....ala janganlah you all tak tahu pulak...aku ni kan CNN tak bertauliah ....ahhhkss !

berbalik kerje nak urus mnacam2 ni....2 hari ni aku work from home.....baru sat2 tadi pun aku tepon kerani....Mie - tepon semua cikgu2 F3 - esok result PMR keluar kan ! beri keputusan budak2 tu....penyelaras F3 - penyelaras F4...semua kena datang...aku off-course la tak payah nak suruh2....sure datang punya...mintak sihat aje...kalau tak ke mana2....ke sekolah lah jawabnya aku.....sambil2 kerje tu pantau2 jugak diorang ni....aku beri "kebebasan" 100% - tapi AWAS - jangan salah guna "kebebasan" itu....

yang aku sibuk sari 2 ni sampai tak sempat ke sekolah ialah menguruskan si Farahin dengan urusan borang2 MARA....macam2 - fotostat lah....medical-check-up lah....sain itu sain ini....macam2 lah...tu yang aku kata....kalau lah ada drebar hantar aje dia sana sini....! sib baik lah duduk di bandar yang dekat lah jugak ke sana sini.....kalau jauh - tak ke haru tu...sari suntuk lah jawabnya nak ke hospital @ klinik yang di benarkan oleh pihak MARA ni.

jap lagi ni nak kena pergi klinik lagi...ada lagi yang tak beres.....nak singgah sekolah jugak...tak apa - sekolah aku ni on the way ke klinik @ hospital yang dibenarkan oleh pihak MARA...aku ni pun kena "rajin2" gak ke sekolah....tak yah lelama.....sekejap pun okey....lepas tu kalau ada apa2 urusan mustahak just call me.....sampailah aku...kadang2 tu nak sain itu ini - itu je...tapi dah ada cikgu lain bertugas...tak jadi masalah...

okey lah aku nak keluar dah....kalau ada apa2 komen - tinggal aje lah dulu yer....balik tengahari @ petang karang aku tengok...ngeh3x.....sape2 yang bertugas tu...jangan dok layan sangat belog2 ni....FB tu jangan bukak2 melainkan kalau ada kaitan dengan tugas....kang bos sound - nyanye je..! jaga periuk sendiri oiii!
melainkan cikgu cikgi yang bercuti @ sape2 yang bercuti....yang tak tahu apa nak buat tu @ yang sedang berehat2........ @ sape2 yang silent reader tu   ( bukan aku tak tahu....ramai tu.....terima kasih lah aku ucapkan - ) jangan segan2 lagi malu untuk terus FOLLOW belog cikgi tua ni......@ yang lain2 tu - ramai lagi tu....you all bebas boleh menggoda belog aku ni....ha3x....bye2




psssttt.....apa Farahin  ? RM 100 untuk Hepatitis C Virus .... ( sebab test ini belum buat lagi ) - inilah dialog aku dengan Farahin yang sedang berurusan dengan dokter panel MARA... aku kena bawak juga jumpa  dokter itu di Bandar Melaka SEKARANG !!!

14 comments:

♥ manje ♥ said...

salam cikgu

hehe sempat lagi bagi 'ceramah pendek' tuh (^_^) ~

::FAIZ FARISH:: said...

tak lama lg nak buakak sekolahkan cikgu... bz la skrgkan....

nza said...

bermula la era pekerjaan kita brmula esokkkkkkkkkkkkkk.................

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cg,

bizi...bizi...biziiii...mak aiii

zaman bizi2 dgn keje sek sudah tamat buat kak nab...

btw, anak nak sambung belajar kat mana tu? NZ?

IMANSHAH said...

wanita besi ini sudah kembali menjadi orng2 sibuk

sonata anak kancil said...

Manje : w'salam -tazkirah pagi2...ingatkan adik2 ni semua

sonata anak kancil said...

Faiz : sekolah sentiasa tebukak ! cikgu memang sentiasa busy - pandai2 lah menguruskan ke bizi an itu...kalau kerje rasmi dah no hal....ke mana aje boleh pergi !

sonata anak kancil said...

Nza : waaaaaaa.....!
cite kita sama !!!

sonata anak kancil said...

Kak Hjh : sentiasa bizi kak...tak bizi pun buat2 bizi...ha3x...ala bukan Kak Hjh tak tahu kisah sekolah ni....kalau yg menanda kertas tu lagi lah tak rehat kan !!! ohhh sy dah lama tak buat kerja tu...

anak sy akan ke NZ...insyaAllah

sonata anak kancil said...

Imanshah : ala besi dah nak berkarat....

Zaitun said...

Ada segelintir cikgu dah mula busy,ada yang masih bercuti.

Tahniah buat Farahin.

zulkbo said...

salam..
semoga di permudahkan
segala urusan anda Cikgu

sonata anak kancil said...

Zaitun : kalau ikut kan sepanjang masa bizi cikgu sekolah la ni....pandai2 kita adjust kerje2 kita tu

sonata anak kancil said...

Zulkbo : amin...insyaAllah...dah tugas seperti ini...kita bertugas apa2 pun sebagai ibadah juga...
isyaAllah sentiasa dipermudahkan semua tugas2 kita