CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, December 28, 2010

huaaaaah....baru nak berehat @ berbelog?

kalau dah ketagih @ suka rajin  berbelog...macamana sekali pun dia 'rajin' nak buat N3.....
INGAT !!!!selesai kerja hakiki baru ngadap laptop okey ! nanti bos marah...

Apa laporan / minit mesyuarat  hari ni ??? mau bawak masuk next meeting ke???


1. MEETING PENGURUSAN  - 9.00 pagi....pagi2 aku dah ready...setiap hari cuti sekolah pun rutin harian biasanya bermula jam 6.00 pagi....( kalau hari  sekolah  5.30 pagi - sebab nak bersolek cepat ke sekolah ) gitu gini - siapkan breakfast hubby - biasanya  2 biji telur 3/4 masak + roti. 7 lebih pulak pergi ambik nasi lemak yang diorder untuk mesyuarat & + lah sekali untuk staf sokongan ! meeting punya meeting sampai pukul 12 tengahari !


2. ni kes aku kena dera hantar @ urus anak2  pulak ...aku dah kata - kalau bolehlah ada orang jadi drebar - tak payahlah susah2 aku nak hantar ke hulu ke hilir budak2 ni....lepas zohor pukul 2 - si Fahd pulak buat gathering dengan kawan2 dia yang cemerlang dalam PMR baru2 ni di Dataran Pahlawan....hantar lah aku dia ke sana....hanya dropped je dia - kete terus menuju pulak ke kedai Salleh ( orang Melaka ni tahu lah kan kat mana kedia Salleh ni - femes di Melaka ni ) - bawak Farahin dengan Mohd nak "beli" Quran terjemahan - nak bawak ke o/sea. Okeylah aku layan aje le....

3. lepas tu kete terus meluncur ke Kamdar kat BB - sebelah Giant
 ( ni orang Melaka pun tahu lah kan kat mana ) - layan Farahin nak beli seluar panjang lagi satu...oppppppssss...semalam dah beli - hari ni nak beli color lain pulak ....macam2 budak ni....layan lah lagi

4. lepas tu terus pulak ke rumah adik ....hantar baju Farahin ...mintak siapkan secepat mungkin....( aku pun tumpang jugak lah.....hahahahah....dah dasar cikgu aku tak habis2 buat baju ! ).....opppppssss...aku target satu cukup satu bulan punya baju !lepas tu baru buat ulangtayang bulan ke 2 , ni tak termasuk baju batik tu...huhuhu....

5. lepas singgah kejap di rumah adik ni di BB.....perjalanan diteruskan lagi ke Duyung - pergi Family Store khas untuk beli frozen  karipap & donat - balik hanya goreng aje....( ini kes tak sempat nak buat lah / nak buat makanan lain -sebab lepas magrib kaum ibu @ jiran2 nak datang untuk meeting !meeeting lagik ). Tengah sedap2sibuk  menyopping si Fahd dah tepon - umi ambik sekarang Fahd dah selesai.! ( makan2 la tu apa lagik...)- oiii sabo2 umi nak balik rumah dulu - dari tadi hantar ko....umi tak balik lagik tau...lepas solat asar baru umi ambik...


6. bergegas balik ke rumah - solat kejap - keluar semula pergi ambik Fahd kat Dataran Pahlawan....sampai rumah semula dah 6.45 petang ! Fahd - ko gi order nasi ayam kat gerai ustaz aje...dah tak sempat nak masak petang2 ni...mana ornag nak datang lepas magrib .Fahd pun order la nasi ayam 4 bungkus....gerai ini femes gak...jalan masuk ke rumah aku ni....lepas magrib Fahd pergi ambik....sempatlah aku makan sikit nasi ayam .

7. tepat pukul 8 - kaum ibu jiran pun tiba.....ber meeting lah kami....bukan meeting apa pun...hanya perbincangan informal - kaum hawa yang penghuni tetap di kawasan ni....berbincang tentang aktiviti2 nak buat tahun 2011 akan datang ( advance la....dah mula bincang !!! ) - sampai pukul 10 malam ....hebat - hebat....macam2 lah ....( sib baik lah hubby pi kenduri lepas magrib )

8. habis meeting - hubby pun balik.....sedang molek orang kata......aku pun baru lah nak berehat ! inilah hasilnya aku berehat ....buat laporan !!!! hahahahahah.....saje kita kongsi - suka2 dah tak ada kerje nak buat kan....sambil menulis ni aku dok ngadap tv juga - ikut rentak hubby - dia tengok hindustan TV2 , aku pun ikut lah tengok jugak - kalau dia tengok bola - bola jugak lah aku tengok ! aku tak tahu ape kene mende tajuknya....ntah apa cite nya....okey la .......... I think better terminate now ! 

8 comments:

Lady Lavender said...

hehee..sungguh la bizi yea. The best thing is sempat jgk berbelog. Keep it up akak hiihii/

IMANSHAH said...

salam

Wah hebat kaum ibu, dah meeting plan taman dah..jgn lupa program marhaban ya..hehe

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

semuanya bergerak/bersenam
badan, fikiran, kereta, kerja
tahniah tahniah

Wassalam

Kak Nora said...

Memblog tetap memblog jangan sampai goblok sudah!

sonata anak kancil said...

lady lavender : majoriti guru @ ibubapa semua sibuk !

sonata anak kancil said...

Imanshah : tu lah fasal...sebab semua sibuk - sibuk - dalam sibuk ajak meeting

sonata anak kancil said...

Rozali : w'salam : maksimakan masa ! kalau tak - tak best lah hidup ni...tak cukup asam garam ! he3x

sonata anak kancil said...

Kak Nora : release tension kak ! kalau saya dah macam akak...alangkah bahagia nya !!!