CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, December 28, 2010

Tido la.....dah pukul berapa ni???

okey-okey...saya nak tido dah...yang gi buat kerja lewat2 tu kenapa?
( tunggu - tunggu kejap nak tulis N3 karut...release tension sikit...kongsi cite sikit...he3x )

ohhhh tidak ! lepas magrib tadi makan2 sikit...sambil tengok berita...sempat jugak lah mendengar ucapan Timb. Menteri Pelajaran....AWAS murid yang suka ponteng sekolah ye .....
30 hari ponteng dah boleh dibuang ???Saya dengar begini - betul ke ??? / saya silap dengar - sebab sambil mendengar tu tadi dok cedok lauk di dapur ! Yang lain2 tu - sekolah rendah dah mula KSSR - Kurikulum Standard Sekolah Rendah ganti KBSR - transformasi kurikulum akan berlaku ...!

sambil makan - selesai makan - dok berborak dengan Mohd yang baru balik dari KL / Lumut / Pangkor pergi OBS - Outward Bound School - untuk Pre - Univ. Students - selama 1 minggu tak boleh contact dia! handset disimpan - dia kata tak tahu hari apa selama berada di sana - betul2 rasa lost contact dengan dunia luar ! hidup penuh survival...

lepas isyak - gitu gini dah dekat pukul 10 lebih ....barulah menyelongkar apa2 yang patut di mesyurat kan dengan guru2 pada 30hb ni...nasib baik lah semua maklumat sudah sedia ada dalam pendrive / external ....boleh guna pakai lagi - edit sana sikit sini sikit - fakta2 semuanya sama... Kalau dah guna SPI yang sama - sama aje le...sebab tu segala maklumat JANGAN sewenang2nya dibuang....boleh adjust !

sebenarnya esok 8.30 pagi ada mesyuarat pengurusan  - so mana2 info yang nak dipakai bolehlah direso...jika tak perlu - simpan lagik!!!

okey-okey-okey......better zzzzzzzzzzzzzzzzz......selamat malam

22 comments:

IMANSHAH said...

Saya suka dato Noah Omar masa jadi timb Menteri pelajaran

Ms.Lilies said...

revolusi pendidikan sek ren

sonata anak kancil said...

Imanshah : hang tak tido lagi ke???ha3x...nasib le...saya yang menurut perintah saje...kalau tak - kita jugak fenin!

sonata anak kancil said...

Ms Lilies : ibubapa pun kena tahu revolusi ini

Yunus Badawi said...

OBS tu bagus utk membentuk jati diri. Saya pernah masuk yg di Kinarut Sabah. Dah lama dulu.

Org skrg kalau takde hp mmg mati kutu. Kesian Mohd ngeeee

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : Ni sorang lagi tak tido2....ko jadi jaga ka??? tak tido juga aku ni - tengok2 ramai yang ber - jaga

Yunus Badawi said...

Eh awak tak tidur lagi ke? Kata esok ada kerja hehehe

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : ok lah....aku nak tido dah ni...esok meeting - makan nasi lemak !!! aku tau lah...sebab aku belanja...ok - kau sambung...esok aku cek...selamat malam

Lady Lavender said...

ooo..KSSR la pulak...cikgu 'tak bertauliah' kat sini pun nampak gayanya nak kena carik info la jgk psl ni.. :-)

anyway, thanks a lot yea akak for this latest info.

sonata anak kancil said...

Lady Lavender : betul tu...ada beza dengan KBSR - da penambahbaikan sesuai dengan masa kini...carilah di KPM - banyak tu

nza said...

minggu kesibukkn mula melanda......
KSSR xbyk bezanya dgn KBSR....yg beza cuma bbrapa eleman je....

Ummi Humaira said...

salam kak sonata...

adui fenin le lg , dah tukar KSSR plak dah...
ummi pun nk kena tahu juga ni, si Awni thn 2011 msk darjah satu...

sonata anak kancil said...

Nza : ye ada penambahan elemen baru ikut modul - modul teras asas - modul teras tema - modul elektif ! macam2 digabungjalinkan

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : W'salam - lebih kurang sama juga....cuma sekarang sudah 4M - bukan 3M lagik !!! membaca -menulis - mengira - menaakul...modul elektif tu - macam2 bahasa ada...orang melayu - belajar bahasa arab kot...

Kak Nora said...

Sonata,
Harap-harap KSSR tak jadi macam KBSR. Walaupun elemen sama kalau tak dilaksanakan dengan betul, 'back to exam orientate' PnP.

::FAIZ FARISH:: said...

plajar yg ponteng sampai 30 hari tu bodoh.

luahfikiran said...

SALAM,
SEBUK NAMPAKNYA. SELAMAT BERTUGAS DENGAN CEMERLANG !

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

ramai yg menemani cikgu waktu malam

Wassalam

sonata anak kancil said...

Kak Nora : mudah2an tercapai hasrat...wait & see

sonata anak kancil said...

Faiz : memang bodoh pun...tak tahu ilmu - kadang2 ibubapa tak tahu anaknya ponteng - dapat surat amaran baru terkejut

sonata anak kancil said...

Luahfikiran : ye aga sibuk untuk memulakan tahun baru !

sonata anak kancil said...

Rozali :W'salam - tak perasan ade orang teman !