CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, December 20, 2010

I wish to be....

mulai hari ini ai nak relax2 sikit....kerje2 sekolah dah tinggal sikit lagi....ai akan work from home ! ai nak buat apa yang ai nak buat....ai suka duduk kat rumah...ai nak opps kemas rumah ai ni....ai wish to be full time house-wife ! ai nak mendobi - ai nak prepare baju2 ai nak sekolah tahun depan ! opppssss...cepatnya masa dah nak sekolah semula ! lagi 2 minggu looooo.....mak ai....ai belum puas bercuti !!! kalau anak murid ai tahu ni.....habis lah ai ! 


lagi satu agaknya sebab banyak sangat dah berjalan2...letih drive2 ni...kalau lah ai ada drebar....bestnya ada orang hantar ai ke sana sini !ai nak pergi kerje ke...ai nak shopping ke...ai nak ke mana2...ada orang hantar....tapi hakikatnya ai kena drive sendiri ! hahahaha pelik jugak bunyi keluhan hati ai ini.....kalau tak ada kete...susah - dah ada kete pun susah....partner ai sibuk - nak tak nak ai kena drive ke sana sini ...urus macam2...partner ai tahu urusan rumah beres....dia bagi sekian2 banyak RM - pandai2 ai lah buat segalanya ! 


hari ni ai nak duduk rumah je....petang karang ai kena hantar anak ai buat appoinment dokter...kena drive lagi !!! ahhrgh..

21 comments:

♥ manje ♥ said...

salam cikgu

rehat puas2 yea...
lg 2 mggu dah mula sekolah semula (^_^) ~

nza said...

sama la xpuas cuti nie...hu...

mama ju, said...

Aslkm cikgu

Hiburkan hati sendiri sebelum hiburkan hati orang lain.Heh lain tajuk ni...tapi ok gak kan?

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

kami ni asik kerja ajerrr
tak ada cuti panjang
he he

Wassalam

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam cikgu... sekolah dah dekat nampaknya cikgu semakin sibuk ya dengan anak2 dan persiapan ntuk kelas....

sonata anak kancil said...

manje : w'salam. suka duduk rumah!

sonata anak kancil said...

Nza: mintak dgn KPM sambung cuti lagi...he3x

sonata anak kancil said...

mama ju : syok sendiri mama...ha3x

sonata anak kancil said...

Rozali : w'salam - ni kerje ke dok membelog??? @ cuti? kerje rajin2 tau

sonata anak kancil said...

Alimaz : tu lah...dok kemas2 @ cari baju2 yang boleh diguna pakai lagi...tak yah nak beli yg baru...jimat oiiii...

Kakzakie said...

Salam cikgu,

Cuti ni memang macam-macam yang teringan nak buat itu-ini. Nanti dah sekolah semua wish tu kena tunggu masa cuti lagi pulak ye cikgu.

Kak Nora said...

Sonata,
Yang penting enjoy doing your work, tak terasa penat.

love is forever said...

cepat je masa berlalukan hehehe dah naik sekolah pulak

sonata anak kancil said...

KakZakie : begitu lah naluri seorang guru...serba mende nak buat...tak sedar ada 2 tangan 2 kaki je!

sonata anak kancil said...

Kak Nora : betul ! enjoy buat kerja - is fun

sonata anak kancil said...

love is forever : cepat habis tahun! umur pun makin pendek ...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cg,

kak nab sangat malas drive !! nasib baik suami rela hantar ke sana sini...hepi!

::FAIZ FARISH:: said...

aku suka drive kak...

sonata anak kancil said...

Kak Hjh Zainab : ok lah kak...bagus tu....kita orang ni masih sibuk kerje - begini la semua kena urus sendiri

sonata anak kancil said...

Faiz : awak orang muda suka la...akak ni dah penat sejak muda2 lagi !

abadi said...

Salam cikgu..sronok jadi cikgu..sekolah cuti..cikgu cuti..bulan madu la kira..