CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, May 30, 2010

naik demam mengemas.....




kerja2 renovation  sedang bertungkus lumus hari Jumaat lepas...
kena siap jugak hari tu....mesti siap...cuma ceiling touch-up belum lagi....

 ni lah rupa nya...belum siap kemas lagi ni....
ohhhhohhh  naik demam nak berkemas
segala khazanah ..... macam kapal karam !



aku dah tak larat...semalam Sabtu - pelan2 susun segala "sampah" sarap...
yang mana patut di let - go ...let go aje le....
mana2 yang boleh diguna pakai lagi...buat sedekah aje le...
kepada mereka memerlukannya....macam2 benda ade!
asalnya semua sayang - sayang - sayanggggg.....last2 amik ko...macam2 ade!


so.....kena lah kemas - kemas - kemas .....secepat mungkin!
....macam kat sekolah jugak...pantang sungguh aku kalau budak2 tak bersihkan kelas.....
tak ade le aku ni sangat2 nak bersih berkilat.... tak ade le..
tapi kena lah tersusun di tempat yang patutnya....


sebab tak siap & banyak benar nak dikemas nya....

ha aha hahhhhh aku kena hire bibik jugak! lama dah aku tak mintak part-time worker ni...
selagi aku mampu buat sendiri - aku buat sendiri aje....tapi sebab bersepah2 benar ni...
mintak bibik jugak lah bantu....bantu - bantu la....bayar beb!!!


 tepon agensi - nasib baik ade hari ni..
semalam aku tepon - dah tak ade orang lagi ...nasib baik hari ni dapat....
ahhh lega aku....dapatlah aku ber"longgok" @ berblog la ni.....he3x.....sibuk lah...
bibik ni kerja sampai pukul 5 petang.....boleh la aku relax sikit hari ni....kalau tak teruk aku ...kang sakit susah pulak...lagi pun dah berumur2 ni....mana larat benar mak oiiii....!!!
bibik ni pun kena tunjuk ajar jugak...kang haru biru barang2 aku tonggang terbalik...

takat ni aku pantau okey lagi tu......masih mengelap2....paling last baru basuh bilik air....

    

okey lah nak tengok @ pantau bibik ni mengelap @ mengemas @
menyusun @ mengemop..........dan - dan - dan  sebagainya....
maaf la tak dapat berjalan ke "rumah" members!!! he3x....selamat mengemas2 yer...

31 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

ada tak jumpa khazanah yg di cari cari selama ni
selalunya macam ni baru jumpa

lepas siap renovation ni boleh panggil warga PDKM buat doa selamat
he he

Wassalam

nadz said...

Assallamualaikum Cikgu,
Amboi..cantiknya rumah.
Suka mama nadz tengok.
Kat tempat mama nadz tak ader pula part time bibik. Kalau tidak mau mama minta tolong kemaskan rumah..
buat masa ni rumah mama kat kampung macam baru lepas puting beliung!

Kak Nora said...

Macam tu juga kami, penat bukan main bila buat saringan 'harta-harta' di rumah. Let go aje mana yang difikir tak perlu.

penjejak maya said...

salam,

akhirnya minta bantuan talian hayat..

manzlie said...

salam from Makkah...


cantikknyer rumah...leh datang tak...?


waslm

4-a&nazrah said...

bestnya ada bibik part time.. saya kalau dapat yang mingguan pun dah cukup baik dah..

love is forever said...

seronoknyer kemas rumah..

al-mankaraqi said...

sibuk mengemas........cuti jadi cam tak cuti plak kan......

cikgu isza said...

cantiknya rumah cikgu.. saya jeles tengok rumah org cantik2 ni.. rumah saya macam tongkang pecah.. dinding rumah penuh dengan hasil seni anak-anak.. huhuhu

Ayah Zain said...

Salam SAK,

kemas, jangan tak kemas., Bila dah kemas barulah sedap mata memandang

Zaitun said...

Penat2 pun berbaloi sedap mata memandang, nanti bolehlah kak Zai datang.

sahromnasrudin said...

cantik uma cikgu :-)

a kl citizen said...

sonata

ada ya agensi bekal maid separuh hari?

camana tu ya?
berminat gak ni

normahmispar@yahoo.com

TokNabe said...

time cuti ni ler untuk berkemas-kemas.....erk, itu ckp org pempuan tp org lelaki/suami pun banyak yg menolong.

n@m@n said...

'rumah'saya pun baru lepas kemas..hehe

sonata anak kancil said...

Rozali : harta karun yang jumpa! kayo weh....kayo sampah...he3x


boleh2 panggil warga PDKM - Rozali jadi pengurus - Manzlie jadi pak imam

sonata anak kancil said...

Nadz : ok pe...puting beliung...kalau tsunami lagi terok! biasa2 aje nadz rumah tu...

sonata anak kancil said...

kak Nora: let go senang kak...sape pulak nak cari penerimanya

sonata anak kancil said...

penjejak maya: pilihan akhir lah tu!

sonata anak kancil said...

Manzlie : tk...ala biasa2 aje CL...boleh - bila nak datang ni???

sonata anak kancil said...

Nazrah : ade je orang nak kerja - tanya2 la...

sonata anak kancil said...

love is forever : apa khabar? anak dah tahu apa? kalau tak ade keje lain suke la berkemas2 ni....kalau sibuk....kalah kapal pecah!

sonata anak kancil said...

Al-mankaraqi : ni lah suri rumah yang bekeje....rumah keje - sekolah pun keje! seme kena...

sonata anak kancil said...

Cikgu Isza : okey lah tu....graffiti arts! tak yah jeles2...dulu masa anak kecik2....macam2 graffiti arts ade....best ape...menunjukkan anak tu belajar! kreatif....jgn marah2

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : lega lah seminggu ....minggu depan pulak!

sonata anak kancil said...

Zaitun : boleh kak Zaitun ....tepon sy - dekat benar dah tu jika lawat anak

sonata anak kancil said...

sahromnasrudin : tk...singgah la ke rumah....ala rumah biasa aje....asal boleh berteduh dari hujan dan panas...syukur la

sonata anak kancil said...

Kl Citizen : ade Kl Citizen - kena tanya2 la...kalau kat Melaka ni - takkan diorang boleh hantar sampai KL pulak...kat sini pun kena booking dulu sehari / 2 hari sebelum - fully booked - insyaAllah nanti saya hantar email...boleh cite lebih lanjut lagi...buat masa ni agak sibuk sikit

sonata anak kancil said...

TokNabe : TokNabe rajin ke menolong? ni mesti rajin punya olang....a yo yo....bagus lah...macam tu lah tolong menolong....cian orang rumah tau...!

sonata anak kancil said...

Naman : ohhhh...rajin awak berkemas rumah...nanti saya lawat tau!

ayeen said...

amboiiiiiiiiiiiiiiiiii bilik kemain lagi