CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, May 25, 2010

Sup Daging free

mulai minggu ini sehinggalah minggu depan kehidupan ini terus mencabar!


mencabar untuk membereskan tugasan2 sepertimana kebanyakan cikgu-cikgi seluruh Malaysia .....samada di sekolah rendah mahupun di sekolah menengah...
sekolah2 tadika ( tatau la pulak ) - 2 minggu terakhir ini semua murid2 sedang sibuk @  sedang bertungkus lumus menghadapi peperiksaan.....lepas tu cuti! yeaaaahhhh....
cuti sekolah tau....bukan cikgu cuti....



cikgu-cikgu time cuti kena tanda kertas peperiksaan....sape2 yang cuti sekolah nanti nak bercuti panjang ....maka mestilah sebelum bercuti panjang tu, siapkan tanda kertas periksa ye....( 2 minggu je  - kira lama lah jugak kan....boleh sempat menunaikan umrah kepada sesiapa yang sudah bersedia untuk menunaikan umrah .....psssst.....rakan maya : Humaira - selamat berangkat ke Mekah Mukarramah - semoga selamat pergi dan selamat pulang )......



okeylah aku nampaknya dah tak berkesempatan sangat nak update N3 ni....kalau nak sembang kisah kerja ni...kerja rutin cikgu biasa aje...tak ade apa yang istemewa.............dah dekat2 nak cuti....maka bertalu2 kad jemputan walimah terletak atas meja....sepanjang cuti ntahlah tak kira berapa jemputan yang diterima.....



tak sempat nak cite banyak...............cuma lepas magrib tadi keluar dengan hubby & kakak - nak bank-in duit Mohd kat CIMB ....lepas tu kami lepak kat Bukit Baru Corner ....dekat trafik light ......makan sup daging sebab hubby rasa macam nak demam - nak panaskan badan ........rezeki jangan ditolak.....dah nak jadi rezeki - nak kata apa kan.....makan lah kami sup daging free....hamba Allah tu pun dah pergi...


apa tak free nya.....bila kami tiba kat warung @ gerai @ apa2 lah....biasanya tempat bersantai2....boleh bersembang2....seseorang telah menegur hubby & hubby pun memang kenal dia.....lepas tu kami order sup daging & kakak hanya nak makan rojak mamak......okeylah kami pun menikmati sup daging + roti & Milo.


Sebelum ni pun pernah gak kami ke sini.....bila dah habis makan ....hubby nak bayar..........tokey tu kata...bos - semua dah bayar! aikkk??? sape bayar? orang yang duduk depan tadi.....la......dah dibayar rupanya.....kami mana tahu.............habis macamana ni??? nak ucap terima kasih....orang tu dah lama bla.....



terima kasih kepada insan yang berhati mulia ....yang "sponsor' dinner kami tadi
*
*
*
selamat beradu.....

28 comments:

n@m@n said...

hehe..bertuah badan makan free

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

makan sop free
saya pun nak
he he

moga hubby sihat selalu

Wassalam

manzlie said...

salam from Makkah..

untung nyer cikgu ada orang sponsor...rezeki...

waslam

sonata anak kancil said...

Naman : bukan senang nak dapat oiii....! kat sekolah pun selalu bos belanja....masuk 2 - 3 x - kita pun segan sendiri - bila nampak bos makan....cepat2 cakap...nanti saya bayar!!!

sonata anak kancil said...

Rozali : W'salam....jom lah datang ke Melaka okey! sure free - sonata sponsor pulak

sonata anak kancil said...

Manzlie: ni namanya rezeki tak diduga CL....berkat berdoa setiap hari - insyaAllah....nanti Humaira singgahlah menziarah CL....saya akan ke lain tempat

penjejak maya said...

salam,

alhamdulillah itu lah namanya rezeki..

Nida said...

Alhamdulillah.. rezeki...

tengok sup tu sungguh menggiurkanlah.. kat kedai mana tu ye, Insya Allah Julai ni kami akan pulang ke Malaysia dan bawa anak2 bercuti ke Melaka..

ONE ZABA said...

tak sempat nak update tak pa...syukur masih ada kesempatan untuk makan.

sahromnasrudin said...

cikgu biler lagi nak mai kolej MARA seremban?

nza said...

cuti dok ngadap kertas exam la....exam abis hari last nk cuti...hu.hu.hu...

mama ju, said...

Aslkm cikgu

Rezeki tu kdg2 dtg tanpa disangka. ahamdulillah.

Cawan kopitiam tu harganya ok kot..kat KL 3 biji rm 10( kat kedai borong)...sama je kan?

4-a&nazrah said...

alhamdulillah, murah rezeki cikgu...dan moga2 murah juga rezeki org yg budiman tu..

relevan said...

Makan free paling sedap..apa saja..

Ayah Zain said...

salam SAK

hehe, biasalah, dah nama pun cikgu.

sekolah memang cuti tetapi cikgu ada kerja memnati.

cikgu isza said...

rezeki murah tu cikgu.. :)

dah siap tanda kertas.. sibuk isi markah lak.. dan buat analisa pelbagai.. huhuhu

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam hajah,

itulah rezeki kita...kak nab pun pernah beberapa kali kena macam tu...bersyukurlah dan mendoakan orang tersebut.

sonata anak kancil said...

penjejak maya : terima kasih kepada insan itu...semoga
bertambah2 lagi rezekinya

sonata anak kancil said...

Nida : oh ye ke.....tentunya rindu M'sia kan....jika biasa ke sini...gerai tu di sebelah trafik lain kat Bkt Baru...selamat datang ke Melaka!

sonata anak kancil said...

Onezaba : kalu tak sempat makan...mati lah aku !!! c u then

sonata anak kancil said...

sahromnasrudin : maybe this weekend...but not sure, coz lot of things to do before vacation

sonata anak kancil said...

Nza : sama la kita! buat cepat2 - cepat siap - cepat relax - cepat berjalan2

sonata anak kancil said...

mamaju : ni nama rezeki datang bergolek2....he3x....cawan tu kan - masih dalam kotak lagi!!!

sonata anak kancil said...

Nazrah : rajin2 lah amal surah waqiah....insyaAllah

sonata anak kancil said...

Releven :BETUL!!! hang bila pulak nak sponsor aku weh???

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : cikgu serupa la dengan bukan cikgu! tapi kalau bab nak cuti bukan cikgu kena ikut cikgu!

sonata anak kancil said...

Cikgu Isza : itu lah rutin keje kita... sama aje mana2 sekolah!

sonata anak kancil said...

Hjh Zainab : sape2 yang dapat rezeki seperti ini...doakan insan yang mensponsor kita tu sentiasa murah rezeki....( kot2 terjumpa lagi kan.....!)