CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, May 19, 2010

cuaca tak menentu

cuaca nampaknya tidak menentu 2 - 3 hari ni


hari Isnin 17 hb Mei hari tu...nyaris2 tak dapat adakan perhimpunan untuk sambutan hari guru

tapi alhamdullilah hujan yang turun renyai2 sebelah pagi tidaklah berpanjangan hujannya
( ni disebabkan sekolah aku ni tak ade le dewan yang besar sepertimana sekolah2 yang sedia ade dewan )

MAKA dapatlah sekolah kami berhimpun untuk mengadakan sambutan hari guru tu....
kalau tak - plan B kenalah buat di kantin la jawabnya...


hari ni cuaca panas sekejap...pas tu nampak tanda2 nak hujan sebelah petang....
hujan sekejap petang tadi...


ekoran cuaca tak berapa menentu ni memberi kesan kepada kesihatan badan kita...


hari ni sejak pagi tadi aku dah macam ayam jantan! berkokoooookkkoook...!
bila dah mengokol batuk....macam nak tercabut tali perut! aku cukup bimbang kalau main batuk2 ni....sakit perut dan kepala pun mula pening2....tekak pun mulalah mual....tak sedap nak makan....terasa macam nak demam....mulalah aku bimbang...maklumlah virus yang sedang menggila sekarang ni....tak mengenal umur manusia! balik sekolah tadi aku pun makan ubat batuk....hentamnya tidur!!! terus khayal dalam mimpi indah di petang hari...!


aku tengok  cikgu aku pun ade yang batuk2.....AWAS jika batuk tutup mulut ye!!!
ade cikgu pun dah demam.....haiyoyooo....bimbang jika demam2 ni...last 2 weeks cikgu aku pun demam masuk hospital...alhamdullilah tak lah kena virus giler tu...! Sorang cikgu aku  yang sedang terlantar di hospital...wakil sekolah dah pergi melawat...okey keadaan dia stabil ( yang jangkitan kuman tu...) - yang agak sedihnya - anaknya pun masuk hospital besar jugak kerana sakit yang sama! Beliau di tingkat 4, anak dia duduk tingkat bawah....emaknya jaga anaknya....dia jaga dirinya sendiri!


tuan - puan sekelian jagalah kesihatan kalian...kalau dah sakit - semua keje tak jadi...sebab dok melayan sakit....sakit2 ni perkara biasa ...Allah swt baru uji sakit sikit aje....dah susah hati...fikir2 balik adelah hikmahnya kenapa kita sakit!


ni saje la nak cite.....habis

18 comments:

n@m@n said...

kitorang pun dilanda demam..sob..sob

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

sakit sikit2 tak apa
hilangkan dosa2 kecil

tapi kalau dah loyer tuuuu
he he

Wassalam

imanshah said...

rasa nak demam la

sonata anak kancil said...

naman : makan ubat ikut arahan okey!

sonata anak kancil said...

Rozali : ueweekkk! oppsss...batuk la aje en Rozali....tekak sakit la...senang aje minum air banyak2

sonata anak kancil said...

imanshah : ubat ko nak baik demam senang aje....pi pinang mana2 yang berkenan!!!

penjejak maya said...

salam,

sekarang ni cuaca tak menentu silih berganti hujan dan panas itulah yang menyebabkan kita pun turut sama merasa tak sihat anyway jagalah kesihatan diri masing-masing dan orang tersayang..

rosli said...

salam hjh Zaleha,

Last Saturday masa saya di Hospital Pantai, dah nampak sekolah hjh...dekat dgn hospital tu...besar kawasan sekolah tu...

One day saya akan drop by.

sonata anak kancil said...

penjejak maya :semoga kita semua sihat walafiat - PM pun jaga kesihatan yer...

sonata anak kancil said...

Rosli : la nape tak singgah aje! masa tu kita orang kan buat gotong royong perdana seluruh negara...okey one you drop - by ok

kak su said...

Salam Hajah...

Doa saya agar Hajah sihat yaa..

seorang guru tak dapat dielakkan berjumpa dgn anak2 didiknya kan...
tak leh ak campur org camna nak keja kan..so minum air bebanyak la ya..

Wslm

sonata anak kancil said...

kak su : terima kasih nasihat kak su ...kak su juga jaga kesihatan ye...

Yunus Badawi said...

Salam sonata.

Demam sikit tu biasalah kalau cuaca tak menentu mcm ni. Kita pun bukan muda sangat. Sistem pertahanan diri dah kureng hehehe

Jejaka Desa said...

Musim dia gamoknye.Dua minggu lepas koi rase cuace lain amat dah...

ahmad humairi said...

batuk...sakit...demam...itu tandanya nak berjaya!!

Kak Nora said...

Salam,
Tak jadi jemur kain sebab cuaca mendung pagi Khamis ini, hujan
rintik-rintik. Bila ambil ubat batuk, jangan drive tau cg.

Zaitun said...

Cuaca tak menentu kena berhati2,kalau boleh elakkan dari terdedah diluar dan banyakkan minum air putih.

Di Kl boleh katakan hari2 hujan lebat.

relevan said...

Musim selesma dan batuk batuk macam musim buah durian juga yang datang nya bermusim musim..