CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, May 4, 2010

jom makan murtabak singapore....

selasa 4.5.2010


schedule hari ini sangat padat...


agak sibuk dengan persediaan majlis persaraan sorang guru aku
hari Jumaat 7.5.2010


kena la pantau & lihat aturcaranya....


lepas habis waktu sekolah aku bergegas ke bank nak bayar hutang
he he he....hidup tak berhutang2 ni tak boleh ke? sikit2 je hutang dengan along berlesen...
ni pun jika perlu...kalau tak jangan nak berlagak lah  berhutang2 ni...jerat leher sendiri oiiii....


lepas habis urusan di bank - terus ke Parkson....sebab nak beli hadiah untuk cikgu ni....
malam semalam dah belek2 dengan Kakak.....siang tadi confirm dengan staf bahagian hadiah -
apa yang dah ade - ade tak barang yang aku nak beli - staf lain dah beli......nasib baik tak ade.....
terus aku beli yang aku minat sangat2 tu.....& dah risik2 dengan staf lain.....
memang sesuai untuknya........apa lagi aku rembat aje le!
tak yah la nak tunjuk apa aku belikan untuknya......ianya adelah sebuah (? ) clutch bag.....hu hu hu lawa you!


balik rumah kejap - lepas asar keluar semula dengan Kakak @ Fatehah pergi pulak order cenderamata untuk cikgu ni jugak di bandar -  Jalan Ong Kim Wee...Tempahan oleh PIBG & drp sekolah....SIAP....Khamis akan dihantar ke sekolah.....Jumaat pagi dah majlis!


daripada kedai ni.......hala balik jalan dah mula jem....apa taknya time orang balik kerja......nak tak nak terpaksa redah aje le...terutama jalan yang aku lalu kat Jambatan Hang Jebat tu.....yang di situ boleh naik cruise!!! ade sape2 yang datang ke Melaka ni dah naik river-cruise ni? kalau sape yanag rancang2 nak naik  - aku suggest naik waktu malam....cantik dengan lampu2 bergemerlangan.....siang2 panas !


dah 6 lebih.....mak oiiii..............perut dah menyanyi irama dongdang sayang.....tak kuasa la aku nak masak2 dah letih2 ni....baiklah aku beli sesuatu - terus ngap aje............janji kenyang! mulanya nak makan mee rebus jawa yang kat Duyung tu...tepon hubby - dia setuju aje le.....alamak tutup pulak sebab ade pasar malam kat situ.....


aku pun patah balik............singgah kat restoren ikan bakar malim dekat2 situ jugak la.... komfem dengan hubby beli murtabak singapore aje le............habis cite....tapau.....makan kat rumah.....


...... yang aku makan malam ni.........


13 comments:

n@m@n said...

acu suka belikan murtabak singapore ni..hoho..memang sodap!!!

Azima said...

Salam Kak,

Jauhnyer murtabak tu kak... (*_*)
Bak mai sini nak try..sedap ke tidak..heheh

Oren twister tu best gak..tapi kena tambah air sikit la kak...so sweet!!
X baguih utk kesihatan tu...

ibuayu said...

ibuayu pun suka makan kat murtabak malim..memang best..

kak su said...

Salam Cik Gu....

Laaa...akak ingat cikgu gi S'pore.

Aaa...cikgu kalau dapat makan kat arab street punya murtabak tuu..yg sedap tuu...
Kita gi balik ari jer..jgn tidur sana ...x sesuai...cause mahal.
Wslm

4-a&nazrah said...

tak pernah try lak murtabak singapore, kalau rojak singapore tu adalah....
setuju dengan azima, oren twister sangat manis.....

manzlie said...

salam from Makkah...


cikgu sonata...Kenapa nampak itam jer mutabak tuhh../


waslam

sahromnasrudin said...

cubala popia goreng kat paroi, seremban..sedap hingga menjilat jari..klu ke KMS, cuba singgah..di hadapan stadioum paroi jerk...

Kak Nora said...

Bercakap pasal hadiah orang yang nak bersara atau untuk occasion apa-apa, hadiahkan vaucer @ Parkson. Penerima boleh tukar dengan apa saje kegemaran dia. Kadang-kadang apa yang kita fikir sesuai untuk dia, dia pula tak minat. Selamat bertugas!

Alimaz-Kembara Terasing said...

nak jugak

safiudin said...

salam,

saya tak pernah merasainya...

memang hitam ke..?

kat mana tu... teringin pulak nak belilah.....

ONE ZABA said...

wah, mutabak... tanda tanda bulan ramadan dah dekat tu.

zulkbo said...

salam..
tak hangus ke murtabak tu
nampak cam hangus jer?
hu hu hu..

Bapak said...

camne rasanya murtabak singapore tu?

Kat Malim yer..nanti try singgah masa balik kampung...