CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, May 23, 2010

Sabtu 22.5.2010 - padat - dari pagi - malam

SAMBUTAN HARI GURU PERINGKAT NEGERI MELAKA 2010

Masa : 8.30 pagi - 12.00 tengahari

Tempat : Dewan Seri Negeri


**********************************************************************************

Majlis tamat jam 12.00 - selesai makan - hujan lebat.

Tiba rumah - kontraktor sibuk membaikpulih ceiling dalam bilik...berkecah macam tongkang pecah!
Tak boleh nak masuk....terpaksa lah guna bilik air @ bilik anak....siap pasang plaster ceiling dah 6.30 petang...aku suruh siap jugak hari ni....@ datang siapkan hari Ahad ( hari ni )....tapi alang2 tinggal sikit - jadi siap jugak lah petang semalam....lepas tu...terpaksalah aku & hubby @ kakak bertungkus lumus mengemop lantai ...barang2 tunggu hari ni kemas semula. Pagi2 tadi kebanyakan barang2 dah letakkan dulu buat sementara waktu dalam bilik...sebab next week nak pasang wall-kabinet pulak...kontraktor buat hujung minggu aje...tapi hujung minggu ni jugaklah macam2 program yang terpaksa dihadiri.


Dalam sibuk2 orang buat kerje sempat jugak lah aku & hubby pergi jemputan kawen - rumah kakak staf aku...pergi pun dah dekat  pukul 4.00 petang...orang kata.........datang lewat2 ni - untung sabut sabut timbul - untung batu tenggelam....nasib le kan! alhamdullilah - siap dapat bawak balik berkat! Tak perlu masak2 lagi malam ni....aku pun nak cepat ke program lain pulak....

*********************************************************************************

GALA MUZIKA
JABATAN PELAJARAN MELAKA 2010

Masa : 8.00 malam - 11.00 malam

Tempat : Panggung Seri Budaya , Ayer Keroh

( sempena sambutan hari guru - tetamu kehormat ialah TYT )



  



~~~ tamat ~~~

12 comments:

Idalara said...

salam cikgu...
sibuk ye dng smbutan hari guru...
teringat masa zaman remaja jd cikgu dulu..bila hari guru penuh kiri kanan tgn dgn hadiah..

ps melaka kt mana ye...

penjejak maya said...

salam,

tahniah sebegitu meriah guru diraikan..

nza said...

suami sy ada gak terima jemputan tu ttp 2dy dia dh brlepas ke australia awal pg td...so xdpt lg g...

mama ju, said...

ASLKM cikgu


Cikgu sibuk tapi macam2 boleh buatkan?

Zaitun said...

Masih lagi ada sambutan hari guru,mesti dapat banyak hadiah.

nadz said...

Assallamualaikum Cikgu Sonata,

Sentiasa nampak cergas ya cikgu.
Alhamdulillah ke sana kemari tapi semuanya beres. Renovate rumah nampak...semuga ceria selalu.

sonata anak kancil said...

Idalara: ohhhh..pernah jadi cikgu...sekarang masih lagi kah? atau tukar kerje ? sy menetap di Bed Hill....( kasi glamer sikit )

sonata anak kancil said...

Penjejak maya: terima kasih...mantan guru pun dijemput sama...& anugerah tokoh guru pun untuk guru yang banyak berjasa dalam bidang pendidikan & sebagainya

sonata anak kancil said...

Nza : ohhh ade jemputan jugak...saya dapat jemputan wakil sekolah bersama pengetua...pergi aussie lagi best...

sonata anak kancil said...

Mamaju : itulah sebab seperti tak cukup2 masa ni...macam2 nak buat!

sonata anak kancil said...

Zaitun : tak ade dah hadiah...peringkat negeri - acara rasmi...hanyalah untuk penerima2 anugerah sj...kita ni dijemput meraikannya...kang dewan tak penuh!

sonata anak kancil said...

Nadz : kena jadi cergas cikgu! tak lah renovate rumah...hanya buat sikit dalam master bedroom je...buat sikit2 sejak mula menetap di sini, sekaligus tak mampu!