CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, May 20, 2010

bila makan ubat......

mak aiii...di luar hujan renyai2...

batuk makin menjadi2.....habis makan ubat batuk...
rasa nak tidur - ngantok!

kat sekolah tadi akak kantin bagi petua....
minum madu + perahan air limau...

ohhh...aku pun dah buat jugak....tekak rasa perit....
alahai jangan tak keluar suara sudah la....
suara inilah untuk mencari rezeki...tak ade suara...
boleh jugak ---- ngajar budak2 OKU!

dalam pada tu....lepas magrib tadi pi pekena kat Windmills makan fish & chips dengan hubby....
dah tatau nak makan ape....itu lah yang hubby makan pun ( nak kata kesukaannya bolehlah kata kesukaannya juga ---- memang selalu la makan ) ....ikut aje le rentaknya!

malam kian larut wehhhh....
lebih baik aku pi tarik selimut aje le!

***********

hari ni dalam sejarah ( tahun ni lah ) aku round semua blok kat sekolah sampai waktu rehat ! - 4 blok - 4 tingkat setiap satu -  setiap kelas aku masuk....biasanya aku hanya pegi @ pantau  satu2 blok aje .... hantar surat makluman yang hari sabtu ni tak jadi sekolah ganti....sengaja aku nak hantar sendiri - sebab aku ade tektik serampang 3 mata! aku cek setiap orang budak2 ni yang tak pakai name-tag....ambik ko budak...sape yang tak ade..........MESTI buat / order....bayar on the spot! kalau tak ade - semuanya janji dengan aku esok akan bayar..........okey budak...esok korang jumpa aku!
& bila masuk kelas exam - beri nasihat bagai nak rak budak2 ni yang tak kisah sangat !

***********

balik ke pejabat ....

Ros : Hajah - hajah kena pergi jemputan sambutan hari guru peringkat negeri sabtu ni 22 Mei di Seri Negeri ....!

Aku : eikkk ??? saya kena pegi??? mana surat?

Ros : ni dia....bos dah minit kan....yang pegi bos - hajah & cikgu NC....

Aku : kenapa dia tak suruh Hj N???

Ros : ntah lah hajah......dia nak hajah pegi jugak!!!

Aku: ???#@&* he he he ( tersengih aku ) .....pergi aje le....
saya yang menurut perintah.....
( habislah progam aku - sebab kontrator nak ubah wiring dalam bilik aku hari Sabtu ni....tapi tak apelah hubby aje le yang tunggu )

*******

esok petang ade jamuan lagi...
sorang staf sokong berpindah ke Jabatan....makan lagik!

18 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

kalau ikut kan petua tu dah boleh baik batuk tu
batuk hari guru kut
itu yg liat sikit
he he
moga cepat sembuh
untuk anak bangsa

Wassalam

sonata anak kancil said...

salam...nampak ade kurang...bimbang berkokok hari sabtu nanti!

noor afzan said...

best nya...
makan2 aje..
haha`

nadz said...

Assallamualaikum Cikgu Sonata,

Jagalah kesihatan. Kalau perlu rehat, berehatlah.

ahmad humairi said...

stopla dulu bersuara...sebab batukkannnn?...rehatkan suara tuh.

mama ju, said...

SALAM CIKGU

Alahai sibuknya cikgu...

Moga esuk dah ok...batuk2 boleh makan fish dan chip ke?

penjejak maya said...

salam,

begitulah sibuknya demi tugas untuk negara..

Kak Nora said...

Cg,
Cuba ambil Manuka Honey. InsyaAllah mujarab

rezeki said...

salam cikgu sak

samalah kita, habis sebotol, batuk tak kebah lagi hehehe

baru nak terlelap , itu jam dia nak batuk hehehe

redha je lah , alhamdulillah

Zaitun said...

Salam

Tergelak kak Zai macamana nak hilang batuk baru nak baik dah ada jemputan makan2 lagi hehehe.....

sonata anak kancil said...

Noo Afzan : bila nak stop makan2 ni tatau la...he3x...rezeki jangan ditolak

sonata anak kancil said...

nadz : susah nak cakap la...nak kata berehat...berehat la jugak! ade je keje2...

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : kalau dah cikgu...mana boleh stop! nak bercakap aje le...

sonata anak kancil said...

mamaju : boleh makan...pas tu makan pulak ubat...he3x

sonata anak kancil said...

penjejak maya : kalau tak kita sape lagi kan! kita lah penggerak nya....( dengan penuh semangat )

sonata anak kancil said...

kak nora : okey boleh cuba nanti....hubby baru beli sebotol madu...memang minum sentiasa madu ni....TK

sonata anak kancil said...

rezeki : ye ke....senasib kita rupanya...ni pun masih batuk2...sekali batuk....macam nak putus tali perut!

sonata anak kancil said...

zaitun : tu la fasal....ade je jemputan...esok ade kenduri kawen lagi! kena pegi..rumah member!