CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, May 11, 2010

Lemah semangat....@ kurang semangat...

2 hari lepas baru orang puji aku bersemangat....


tiba2  dah 2 hari jugak aku tak update blog....


ohhhh...........lemah semangat aku nak berblog...
lemah semangat nak letak N3 .....
lemah semangat nak tulis2 ni.......
lemah semangat nak cite2.............
lemah semangat nak sembang2....
lemah semangat nak catat2.......


Macam2 sibuk ! @ saja2 sibuk?
Bukan sibuk luar biasa....
Sibuk biasa.....keje cikgu ni sape kata tak sibuk?
Ngajar core-business.....keje2 spare-part kena buat jugak!


Minggu lepas sibuk dengan majlis persaraan...


Minggu ni pulak sibuk nak siapkan 2 program....


Bukankah ade arahan semua sekolah seluruh Malaysia kena buat gotong royong perdana sempena Hari Guru?


15 hb Sabtu aktiviti gotong royong...seluruh negara / negeri
melibatkan semua warga sekolah & 
ibubapa serta komuniti setempat.....
jadi persiapan kena buat...surat2 makluman
kepada murid/ibubapa/penjaga kena berikan .....
( dah siap....esok lusa edarkan la )


Surat mohon bantuan daripada Majlis Perbandaran - 

tengahari tadi aku dah uruskan...
dapat kerjesama sepenuhnya --- dapat bantuan sebuah lori roro ( yang tempat menghumbankan sampah sarap ) & segala peralatan gotong royong....


Dalam minggu ni jugak kena tengok persiapan pengawas2  nak buat majlis sambutan Hari Guru pada 17 hb Isnin depan 
pengerusi majlis staf dah nak uruskan nak masak nasi minyak dengan AJKnya untuk jamuan tengahari.....hadiah2 istemewa pun ade yang dah uruskan.....hu hu hu....


surat mohon balik awal untuk murid2 dah dibuat jugak siang tadi...hantar ke JPM....mesti mohon ( biasanya lulus la...) bila dah lulus kena buat surat makluman kepada parents pulak...hu hu hu.....


( nampaknya bukan  lah aku & sekolah aku je yang sibuk bebeno....
jika di negeri Melaka ni...samalah sibuknya semua sekolah! sebab untuk peperiksaan F5 soalan adalah selaras daripada JPM ....& pada 17 hb memang dikosongkan untuk tujuan sambutan Hari Guru di sekolah )

Petang tadi meeting nak buat majalah --- 2 pulak tu!


( yang bawah ni sekolah aku & sekolah sibuk lah.....
jadi sekolah aku la paling sibuk nampaknya! )

1. Sekolah diminta buat/siapkan majalah untuk Pustakam
Negeri
2. Tahun ni sekolah aku kena publish majalah sekolah...


Esok pulak meeting dengan semua guru mengenai program 
minggu ni.....


14 hb Jumaat ni ade bowling tournament  
sempena Hari Guru jugak!


ni yang lemah semangat nak berblog....


ni lah satu N3 yang lemah....( he he he buat gak N3...)

( harap2 lepas ni bersemangat berblog kembali! )






23 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

besemangat cikgu
besemangat cikgu
besemangat cikgu
cikgu misti besemagat
untuk dicuntuhi oleh murid2
he he

Wassalam

piewahid said...

salam,
macam2 cikgu skolah kena buat ya. habis semua jwtn dlm dunia cikgu2 kena buat slain mngajar. saya tabik pada cikgu2... hihihi

mama ju, said...

SELAMAT HARI GURU UNTUK CIKGU ZALEHA...

Saya tabik dengan cikgu wpun malas buat N3 tapi jadi juga....

manzlie said...

salam cikgu sonata..

keep it up....

semangat malaysia boleh...


waslam

kak su said...

Salam Cik gu

Ya Allah berikan kekuatan dan limpahkanlah rahmat Mu buat guru ini dan semua guru2 di dunia utk meneruskan bakti mereka

Amin

Wslm

sahromnasrudin said...

bile lagi nak turun KMS???

ahmad humairi said...

pasti bersemangat!!!
walau tewas...
maju terus maju malaysia...
berjuang di medan piala thomas..

selamat hari guru
dan selamat ke perlawanan akhir piala thomas....16 mei 2010.

INTAN RH said...

salam sonata, selamat hari guru.

:)

ina said...

Assalamualikum wbt Cikgu, Selamat Pagi & Selamat Hari Guru. Tournament bowling tu kat MITC ke? Nanti saya nak terjah dgn video cam saya nak skodeng cikgu main. Insya Allah, cikgu tak kenal saya sb saya akan buat penyamaran.

rezeki said...

salam cikgu SAK

agi idup agi gelaban hehehe

selamat hari guru buat cikgu in advance hehehe tecakap omputeh lak hehehe

atty's said...

bz betui cikgu..
tp jgn lah bz2 cikgu ilang semangat..teruskan bersemangat okeh,.takecare

sonata anak kancil said...

Rozali : bersemangat juang yang tinggi!

sonata anak kancil said...

Piewahid : tau tak pe...itulah guru! macam2 tugas guru...guru lah semuanya

sonata anak kancil said...

mamaju : terima kasih mamaju....terima kasih....

sonata anak kancil said...

manzlie : yeahhhh....cikgu kena kuat semangat....

sonata anak kancil said...

Kak Su : amin....terima kasih doa kak su...semoga kak su sentiasa dianugerahkan kesihatan yang sihat

sonata anak kancil said...

sahromnasrudin : tak pasti lagi..biasanya bila kelapangan pergi la hujung minggu

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : semua guru perlu bersemangat juang yang tinggi!

sonata anak kancil said...

Intan : terima kasih...

sonata anak kancil said...

Ina : w'salam...bila dah ade orang nak sekodeng...maka otomatik saya tarik diri!!! ngeh3x

sonata anak kancil said...

Rezeki : terima kasih....tak ade salahnya cakap omputih...cakaplah...kena praktis selalu ni...masa dah dekat nak terbang ni!

sonata anak kancil said...

Atty's : sekolah saya memang busy!
nak2 pasukan muzik / gamelan / caklempong...

sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.