CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, June 1, 2010

Dah ready - tunggu hari je...

Waduh2.....agak sibuk sejak beberapa hari lepas....sejak renovate bilik sikit...
Semalam Isnin pulak melayan tetamu dari SMK Sg Limau , Kedah .
Depa tiba jam 9.00 pagi - 12.00 tengahari - 4 orang guru pengiring & 38 orang  pelajar tingkatan 6 - melawat ke tingkatan 6 sekolah aku ni....lawatan sandaran la tu...




Petang semalam jugak aku telah bergegas ke money-changer menukar RM ke Chinese Yuan....
Lepas tu ke celcom pulak - untuk register international roamming ...
Semua nya yang major things sudah selesai - pakaian pun dah siap packing -
 tak perlu bawak banyak...
Mana2 yang patut dibawak dah letak setempat....malam 3hb terus ke airport -
naik bas jam 12.00 tengahmalam terus ke LCCT ...
4hb - insyaAllah pagi  terbang ke Beijing ...aku akan berada di Beijing & sekitarnya sehingga 11 hb Jun....semoga aku & gengs selamat berangkat & selamat kembali ke Malaysia...sekiranya boleh bertanya khabar dari Beijing ke Malaysia...aku akan cuba berbuat demikian jika ade ruang & peluang...harap2 ade le....ingatkan nak bawak mini lappy - malas la pulak...tak kuasa nak memikul....kang susah pulak kalau nak tinggal2 dalam hotel....fikir2 baik tak payah lah bawak...


kawasan sekitar Beijing akan dilawati - of course akan panjat tembok besar
kalau tak- tak lah sah ke sana !
 Tembok Besar - salah satu yang ajaib di dunia...


bye - bye....

41 comments:

Ummi Humaira said...

salam cikgu sonata ...

alahai cikgu kt LCCT 4 Jun tu, tp ummi kt KLIA jam 4ptg . kalu tak mesti dpt jumpa di sana kan...

pesan ummi jgn lupa beli BAU FU LING ,sejenis krim yg dijual kat tempat lawatan , ummi tak ingat nama premis tu,tp yg pasti disitu nanti akan didemokan kpd kita "memegang rantai besi panas merah menyala n lps tu disapu dgn krim tu ,Alhamdulillah lega tanpa bekas parut dgn izin Allah. tp harganya mahal sikit l/krg RM200... ummi beli satu botol.banyak kegunaannya.

sonata anak kancil said...

ummi humaira : salam kembali...
mulanya flight 5hb dengan Cathay dari KLIA - pas tu silap teknikal macamana - kawan tu dpt 4hb di LCCT...nasib baik jugak la tu...

tk info dari ummi...okey akan cuba dapatkannya....semoga ummi selamat berangkat ke Mekah...& selamat kembali ke Malaysia

ainhany said...

salam

ooo cikgu becuti jauh noooo...
hati2 cikgu....dptkan tdur dan rehat yg cukup baru terbang,.....nak ikutttttttttt....huhuuu..ain doakan muga selamat dan masih ade laporan sesama semasa dsana......

nadz said...

Assallamualaikum Cikgu,

Selamt bercuti di Beijing! Inilah waktu kita merehatkan mata dan minda.
Mama nadz juga akan terbang..pada 8hb ke Australia..seminggu juga. Menziarah.
Lepas ni kita jumpa kat N3 ni dengan bingkisan cerita.
take care
w/salam

sonata anak kancil said...

Ainhany : tk....sebelum terbang ni..macam2 nak settlekan....jommmm...! nak rehat lah ainhany...letih dok keje - keje - keje ni....

sonata anak kancil said...

Nadz : selamat berangkat jugak...bestnya ke Aussie! jika tak ade aral melintang tahun depan boleh saya ke sana pulak! jumpa lagi di N3 terkini - Beijing / Aussie...he3x

ONE ZABA said...

kat china tak da cengkerik goreng...tak best laaa!!

sonata anak kancil said...

OneZaba : aku tatau la ape mende pulak ade kat sana...menede2 reptilia banyak kot...

ko jangan lupa tunggu aku sampai 17hb....confirmed!

manzlie said...

salam from Makkah


best nyer lagi sorang teman PDKM akan bercuti...moga ceria selalu hendaknyer


wslam

rosli said...

Salam hjh Zaleha,

Selamat bergembira di Beijing , jgn lupa post gambar2 di sana nanti. Semoga selamat pergi dan pulang.

sonata anak kancil said...

Manzlie: tengok tempat orang CL...tambah2 pengalaman ... macam CL - PDKM kan best tu! berkongsi2 cite...

sonata anak kancil said...

Rosli : tk ...of - course nanti akan buat lintas langsung! ( jika ade peluang @ ruang ) - tak pun...buat laporan aje le bila balik nanti...

sI tEDI said...

mcm mana pulak sy boleh tertinggal, tak tahu cikgu nak g obersea ni????

aduhai!!

Selamat berangkat cikgu.

Jaga diri baik.
semoga perjalanan selamat.
semoga seronok menikmati keindahan negara orang!

InsyaAllah!

sonata anak kancil said...

SiTedi : cikgu sonata yang sangat sibuk...tak dapat nak umumkan terlalu awal...he3x...TK doa untuk cikgu Sonata....ade orang baru masuk kat sekolah cikgu...tanya2 memang dari Jasin...tp sekolah lain....salah - salah....kalau si Tedi...kan best! tak yah dok berblog!

ina said...

Salam sonata,

Sob...sob...sob. Napa semua org nak terbang nie? Saya kena tinggal jaga rumah sebab nanti tetamu 1 Malaysia nak dtg Melaka. Sukan Malaysia nanti saya dapat anak angkat pasukan bola jaring Negeri Kelantan. Jadi kena layan anak angkat betul2. Kalau tidak Pak Ali malu nanti.

Yunus Badawi said...

Salam sonata.

Seronok dapat melancong cuti2 sekolah ni. Jgn lupa ole2 dari sana utk aku ni hehehe

Aku belum plan nak kemana lagi cuti ni sbb 2 org yg kat U tu tak cuti huhuhu

sonata anak kancil said...

Ina : tahniah dapat ramai anak angkat! tak pe - lepas habis Sukma mintak dengan Pak Ali imbuhan banyak2 - pi terbang!

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : aku kalau nak tunggu anak2 bercuti - tak berjalan la aku...masa semua kecik2 dulu - semua aku angkut jugak macam ko ! tu pun nanti dapatlah jugak bawak terbang ke Tawau sekejap utk hadir majlis kenduri kawen bulan 7 nanti...

Nida said...

Salam..

Semoga selamat pergi dan pulang...

rezeki said...

salam cikgu

selamat bercuti, doa saya moga dipermudahkan segala2 di sana kelak

enjoy your holidays

Zaitun said...

Selamat bercuti,jangan lupa shopping banyak2 buat kenangan heheheh...kak Zai doakan selamat pergi dan kembali.

Bapak said...

selamat berkelana ke Beijing

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam cikgu...waaaa bestnya leh pi oversea...

4-a&nazrah said...

selamat bercuti.. semoga selamat pergi dan selamat pula kembali..

kak su said...

Salam Cikgu Sonata.

Alhamdulillah...cikgu akak bercuti yer...

Okay lah tuu...dah penat sangat kerja kan...

Jangan lupa balik...laa...ya.

Wslm

sonata anak kancil said...

Nida : tk...harap semua perjalanan okey....selamat pulang ke Malaysia nanti

sonata anak kancil said...

Rezeki @ pak itam : salam...tk - juga untuk pak itam selamat berangkat ke Afrika...enjoy your days...

sonata anak kancil said...

Zaitun : tk kak...harapan semuanya berjalan dengan lancar

sonata anak kancil said...

Bapak : tk bapak....macam membawa diri merana je....pegi dengan gengs la bapak

sonata anak kancil said...

Alimaz : jommmm....jalan2 tenangkan fikiran....

sonata anak kancil said...

Nazrah : tk...semoga semua perjalanan berjalan lancar

sonata anak kancil said...

Kak Su : tempat jatuh lagi dikenang kak...balik punya kak! bukan senang pegi tempat orang ni...bab makan yg masalah sbb tak sama dengan tekak kita kan...

tk...insyaAllah jumpa lagi

sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
mama ju, said...

WAH seronoknya

Tapi sebelum pegi baca dulu cerpen nuar dan ci.kalau x dpt cari blog diaorg pegi kat aku sebutir pasir..ada kat link blog mama tu..blog dr jhaz....satu pendedahan mengenai seseorang yg mama kenalkan...sungguh tak sangka..mesti baca..terutama cerpen Nuar!

mama ju, said...

walau siapa pun mama harap dia berubah lepas baca cerpen tu..kalau dia psiko berubatlah..doakan dia jadi baik...mula2 baca memang geram!

Mungkin org tu dah tiada...

Suspen....tapi mama selalu chat ngan dia...

sonata anak kancil said...

mamaju : Tk info tu...insyaAllah akan cari @ baca

sonata anak kancil said...

mamaju : dah baca! samada betul @ tidak - manusia itu tidak selamat hidupnya...

sahromnasrudin said...

selamat melancong..jgn lupe ole2 ya huhuhh

sonata anak kancil said...

sahromnasrudin : terima kasih...semoga dieprmudahkan perjalanan ini

indahhouse said...

salam kak sonata,
Huwah...jalan2 kat beijing kak? seronoknya. Moga dipermudahkan segala urusan dan gembira selalu ya kak...

sonata anak kancil said...

Indahhouse: tk...singgah AGk- insyaAllah jumpa lagi...semoga dipermudahkan perjalanan ini