CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, June 15, 2010

Day 2 / 2 - Sabtu : 5.6.10

Sementara tunggu masa nak tengok acrobtic kita orang merayau2 dalam Muslim Supermarket di seberang jalan dari Niujie Mosque - aku belilah red-dates , walnut , coklat , air mineral ...tengok2 harga dalam Yuan mahal ... bila dikira2 kat kaunter - separuh harga dalam RM! dan jangan tatau...bila kita dah beli barang2 nanti budak di kaunter akan tanya : nak bag plastik / tidak??? mestilah kita nak bag kan...tak ade bag nak bawak macamana kan.........rupa2nya satu bag plastik kita kena bayar 30 yuan = 0.15 sen ....sebab nak kurangkan penggunaan plastik bag...tak nampak pulak orang bawak bag sendiri....mana aku tau ...aku tak kisah orang - mana nak nampak kan....kalaulah kat Malaysia buat macam tu.....




Lepas tu kita orang dibawa menonton acrobatic show di Jin Sha Teater. Masuk 1st show pukul 5.30 petang - 6.30 petang. Selama 1 jam pertunjukkan - memang lah very2 amazing!!! tak terasa 1 jam dah berlalu.....pergerakan pertukaran setiap satu persembahan sangat cepat & tidak nampak cacat cela nya....

ini baru satu keluar dari bola gergasi - lihat dibawah ade berapa? 
5 orang telah beraksi - merempit - berpusing2 dalam bola gergasi ini tanpa henti!
sangat2 menakjubkan - dan difahamkan ade ditunjukkan dalam tv - believe it or not!
sekarang aku tengok depan biji mata aku ni...memang2 lah sangat2 menakjubkan...

tamat


~~~~ habis terus dinner~~~~ nasib baik lah ade telur dadar - bolehlah makan dengan sayur2an
sangat bagus mengajar aku supaya makan sayuran banyak2......
& malam bershopping di Sunny Gold lagi ~~~~


9 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

itu sebab agaknya orang cina pandai2
makan syur sayuran banyak

Wassalam

kak su said...

Salam Cik gu Sonata

Bestnya jalan2.

Yelah cikgu kita kat sini pun dah start 'no plastic bag on every saturday'

Hati2 shopping hari sabtu...

Wslm

Kak Nora said...

Cg atau member-member lain tak bawa sambal ikan bilis ke, ikan kering ke bagi mengganti menu yang disediakan. yelah, selera orang kita.

ahmad humairi said...

salam,

安全旅行归来,并记住....

...bolehje paham kalo nak.

sonata anak kancil said...

Rozali : sekarang berkobar2 makan sayur...he3x

sonata anak kancil said...

Kak Su : tengok negara orang & banding - jauh beza dari segi pembangunannya!

sonata anak kancil said...

Kak Nora : ade kak...simpan dulu untuk hari2 seterusnya....

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : 谢谢...

ummu said...

salam Cikgu Sonata

sedapnya sayur tu.tak sabar nak tunggu entry selanjutnya