CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, May 26, 2009

Sakit mata atau Mata sakit?

Mana satu ni ?

Sakit mata ...

Mata sakit ...


Apa anda cakap bila berjumpa dokter untuk memberitahu bila warna mata putih tu dah bertukar ke warna merah ? macam warna biji saga tu...



Dokter : yes , good morning...apa sakit?

Aku : morning ...sakit mata...

Dokter : sakit mata ...mata sakit macam mana? ada berair?
ada keluar tahi mata? bila mata sakit?


Aku : semalam saya sudah mata sakit ...pagi tadi saya letak eye-mo...tapi doktor tengoklah, sakit mata saya ni...agak merah kan doktor?

Dokter : ya, nampak merah...ada ahli keluarga you mata sakit?

Aku : errrr...tak ada....

Dokter : ohhh...elergik....ada sapu2 itu habuk...sampai sakit mata???

Aku : biasalah tu dokter ...kemas2 rumah, sakit mata tengok apa yang tak kemas....errrr....

Dokter : ok - ok...tak ada apa2 masalah mata you ...ada rasa gatal?

Aku : ada sikit gatal - errr.....mata sakit gatal???

Dokter : ok, I bagi you ubat titik - ubat gel, nanti balik you letak di mata. So,you balik rumah rest...jaga jangan bagi mata sakit...I beri you MC 2 hari - bagi rest...

Aku : bila dokter?

Dokter : mulai hari ni 25 sebab you datang hari ni & esok 26 ....ok

Aku : ok, dokter...Thank you....

Aku pun balik ke sekolah, beritahu semua kerani di ofis - saya kena balik, dokter bagi MC hari ni dan esok! Kalau saya keje jugak, nanti all the eyes virus merebak...semua takut...

Sebenarnya aku 2 hari ni berehat di rumah MC mata sakit atau sakit mata???

Esok 27hb mula kerja....



5 comments:

ONE ZABA said...

sakit perut...sakit kaki...sakit gigi ... dan macam-macam sakit lagi termasuk la sakit hati.

untung la sonata dapat mc 2 hari. tido sakan la tu.

fatehah said...

bila cakap sakit mata,
dokte cakap mata sakit.
bila cakap mata sakit,
die sebut sakit mata pulak.

adoi..sakit2..

DUN Behrang 2020 said...

mata sakit la kak...hukum DM! Tp kadang2 hantam gak....

GPI SKSV said...

elok juga...
dapat MC.. menjelang cuti sekolah ni..
dapat merehatkan minda..
agaknya bg masa utk menanda kertas..

emm.. ada email?
email saya nawfal_07@yahoo.com
atau YM nawfal_07

sonata anak kancil said...

OneZ : ye le...dapat la berehat drp tengok budak2!!!letak ubat berbanyak...nak baik cepat!

fatehah : semua boleh guna - biasa la tu bahasa rojak...sebab dokte India.

Dun Behrang : tak kisah la, janji hari ni dah ok!

GPI : kalau boleh tak nak MC! Keje manyak lo.....dokte bagi rembat je le....thank for the email...nanti YM ye!