CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, May 18, 2009

Jamuan & hadiah hari guru....

sarapan pagi selepas majlis perhimpunan rasmi

jamuan makan tengahari yang disponsor oleh pengusaha kantin
- ada lagi tu + bubur pulut hitam - bateri kamera dah out.....

kek yang dihadiahkan oleh Amnie Thum
- salah seorang best student yang telah dapat tawaran JPA buat medic

Balik rumah keluarkan hadiah sempena hari guru di sekolah
-
sumbangan PIBG ( special bag ) , para pentadbir , murid2 serta individu
2 guru yang telah bersara - nanas diberikan oleh NYDP - ada ladang nanas la tu!



SMS yang diterima

1. Selamat Hari Guru diucapkan...
semoga sentiasa sihat selalu dan dimurahkan rezeki...
Terima kasih atas segala kerjasama anda selama ini - Tn Hj Zaaba (bersara)


2. Selamat Hari Guru. Semoga baktimu dikenang sepanjang zaman
- Pn Rosada ( yang telah berpindah ke Rinching Selangor )

3. A teacher's achievement is not how many 'A's she produces .
But how many lives she changes and how many hearts she touches.
( tq 4 you have touched mine 2 ) - Happy Teacher's Day
- Pn Mainon (mantan pengetua yang telah bersara)

4. Guru..Dalam ajarnya ada harapan, dalam tegurnya ada doa,
dalama marahnya ada sayang, dalam tawa ada mesranya,
dalam diam ada bijaksana, dalam tangannya kita terbina.
Berbahagialah menjadi guru...
- Pn Saniah ( GPK 1 SMKDT )

5. Assalamulaikum. Happy Teacher's Day
- Pn Maryamah ( Guru Besar - Tawau Sabah )

6. Happy Teacher's Day - Ayen & Fatehah ( uiam )

7. Assalamualaikum & Selamat Hari Guru kepada Sonata.
Jasa2 mendidik anak bangsa selama ini akan tetap dikenang.
Semoga menjadi saham untuk Akhirat.
- En Yunus Badawi ( rakan maya )

8. Selamat Hari Guru buat kalian. Moga diberkati selalu.
Kalau ada hadiah lebih tu, pas la kat aku sikit.
Apalah ertinya hari guru buat aku yang tak ada anak murid ni...huwaaaaaa
- En OneZ ( rakan maya - PKG CH )

9. A TEACHER Takes A Hand, Opens The Mind and Touches The Heart.
Happy Teachers Day. - Pn Umaizahrah (pengetua SMKGB)

10. Selamat Hari Guru, semoga berbahagia selalu.
- En Ibrahim Yaacob ( GPK Ko-ku SMKSP Selangor )

11. GURU, dalam ajarnya ada harapan, dalam tegurnya ada doa,
dalam marahnya ada sayang, dalam diam ada bijaksana...

Adakala...
kita dicaci
kita dimusuhi
kita dimarahi
kita tidak dihargai
tapi...
kita kan tetap tersenyum walaupun dalam pilu,
kita kan tetap melangkah biarpun hampir rebah,
kita kan tetap tekun,
ikhlas dan sabar meskipun terkadang hati tercalar dan maruah tercabar...

Berbahagialah menjadi guru....
"Selamat Hari Guru"
- En Ghazali & Isteri - (Tanjung Karang? - JU PSK KPM - Selangor)





6 comments:

ONE ZABA said...

dengki betul aku kalau tengok org sambut hari guru ni.

sonata anak kancil said...

Jangan dengki OneZ...

Mintak balik ngajar....Sekarang banyak peluang cepat naik gred...

xiiinam said...

Wahhhh
Berfoya-foya cikgu hari ini ya...
He...he...he...


Hari Raya sebulan....
Hari Guru pun sebulan...
Kan...kan...kan...



psst: SMS nombor 7 tu...macam samaaaaaaje. Dia copy paste rupa2nya....isk...isk...isk...

he..he..

DUN Behrang 2020 said...

Tak baik dengki2 ni OneZ...uwaaaaaaa aku tak leh tengok...tak leh tengok...sob!sob!

Selamanya anda akan jadi guru yang dihormati...Selamat Hari Guru n Hari Ibu gak!

Jom One Z, kita tukar2 hadiah Hari Guru!

Cik Rama2 Beku said...

bestnye ada sambutan ari Guru...

moga sentiasa jd guru yg cemerlang..:)

sonata anak kancil said...

xiiinam : sms no 7 - apa tak samanya - guna line sama - sama la

Dun Behrang : makasih - makasih, ekhs..tak kan hang 2 orang je nak tukar hadiah , dengan sonata tak nak ke???tak pe sombong ye....

Cik Rama2 Beku : cek pun guru gak kan? cek sambut je...sape tahu! hu hu hu ...kita sentiasa guru cemerlang!