CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, May 30, 2009

Rantai Putih

Jam 12 tengahari tadi keluar gi shopping lagi!
Hu hu hu ...beza 12 jam je daripada tengahmalam semalam....apa yang dibeli?


Hahhhh...ni dia!

Dah lama hubby minta cari benda alah ni...akhirnya dapat kat kedai jual peralatan dapur
di Jalan Pantai - orang sini kata Kg Jawa...sebenarnya aku pun tak tahu...
secara tak sengaja terjumpa - lain yang nak dibeli,
ternampak rantai putih ni - langsung rembat je le...
Tu pun dah last kopek orang kata!!!

Apa hubby nak buat dengan rantai putih ni?
Hah tengok lah apa gunanya...Hubby nak gantung pokok !
Pokok gantung ni dah beberapa minggu dah tergantung tapi agak tinggi -
jadi kasi lawa lagi - kena sambung dengan rantai ni...

14 comments:

Yunus Badawi said...

eh first lagi!

Cantik lepas disambung dgn rantai putih tu. Pakar landskaplah katakan hehehe

ONE ZABA said...

ingatkan nak buat rantai ikat orang macam along buat kat peminjam yg kua pepar tu.

anak2 umi said...

kami tolong jawabkan,


@YB,
umi suruh kira berapa kali jadi 1st! hihi. hadiah rahsia!!

@one zaba,
kami bukan along, kami cuma mau tolong!!!

Na Shari said...

Wah...kreatifnya! Tak pernah terfikir pulak rantai tu boleh buat tempat gantung pokok bunga...

Tirana said...

Wahhh..rajinya hubby cikgu sonata..Kreatif pulak tu..

sonata anak kancil said...

Na Shari : macam2 boleh buat decor dengan rantai ni....orang buat rantai peti ke, apa ke ...hah kita buat gantung pokok.

Tirana : dah memang bidang dia...luar rumah di laman rindu dialah yang jaga...

4 'so' bersaudara... said...

cantiknya...

sonata anak kancil said...

@ 4 bersaudara : terima kasih....

INTAN said...

lawa....santik!

insan pendidik said...

memang cantik terutamanya apabila gunakan kreativiti sendiri. Selamat bercuti...

sonata anak kancil said...

Intan : credit to my hubby ...dia yang uruskan,saya tolong gitu2...

sonata anak kancil said...

Insan Pendidik : boleh dikatakan setiap hari, we talk about the plants...dah bidang hubby decorate laman rindu ini....

selamat bercuti...1st week ni nak explore Melaka City !

arryani said...

Lawanyeeeeee

Jeles bebeno dah nih..Dah tahap kritikal jeles saya nih...

sonata anak kancil said...

Aryani : tak marah pun...tak kecik hati pun....mana2 yang boleh digunapakai tu, kalau sudi ikut aje le...we love it!!!