CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, May 27, 2009

Kelu lidah seperti ditindik jua....

Pagi tadi....

Ada budak perempuan cina duduk di kerusi depan pejabat.

Aku tanya : kenapa ? sakit ye?

Ye cikgu - sakit perut...

Ok, nak balik? Dah telefon parents?

Dah...

Ok, tunggu la...nanti tulis borang keluar...

Aku pun teruskan urusan lain...

Tak lama lepas tu....

Kerani : cikgu, budak tu nak balik yang datang ambik boyfriend kakak dia....

Mana ?

Tu....!

MasyaAllah ! Terkedu lidah ku ! Kenapa? nanti aku catat kat bawah ni....
Ok ok ok...aku buat2 cool....
Aku keluar, soal siasat siapa dia - mana parents dia ...

Parents dia bercerai berai - emak ke mana bapak ke mana -
kalau you try telefon pun mereka tak akan angkat - anaknya tinggal 2 beradik sendirian -
so, I yang bertanggungjawab menjaga mereka !
dia beritahu...kakak dia tak boleh datang sebab kerja tak boleh keluar....



Ok, give me your girlfriend's name and number..
.I must confirm with her ...and give me your IC...bla bla bla bla......


Aku pun telefon girlfriend dia ....sorry to say...
your boyfriend entered this school like that ....
he shouldn't enter!


Semua orang yang lalu kat pejabat tengok that guy...Tahu apa?

Telinga & mulut bertindik! - berderet ! kalau satu , itu normal !

(Dia sentiasa tunduk sebab, perasan orang asyik tengok dia...muka tutup dengan topi)

Pssst...orang ni tak ape la....tapi tu la yang jadi ikutan budak2 kita!!!

13 comments:

Yunus Badawi said...

akhirnya dia berjaya tak bawa balik bakal adik ipar dia tu?

eh saya first lagi ke hari ni?

Mr PenyuBiru said...

isk..isk... seb baik aku tak jadik cikgu, kalu tak bleh sakit jiwa aku.macam² karenah.sebab tu aku salute pada manusia bernama guru!

Tirana said...

Bagus jugak ada cikgu prihatin.. Takut dibawanya budak tu ke mana-mana dan jadi sesuatu yang tak baik..

Cik Rama2 Beku said...

ish2..ntah apa2 je kn..kecian ngn bdk tu..
telitinya cikgu Sonata ni..klu dpt org lain, ntah main biar je.huhu

arryani said...

Mcm tergantung ar...citer la kesudahannya...Dia bawak balik ke? Ada tel kakak dia ke?

Tolong detailkan eh Puan pengarah filem...Bukan apa, ramai rakyat yg prihatin kat sini..hahah

DUN Behrang 2020 said...

Wah..dah macam cerita bersiri la pulak...nantikan sambungannya di episod akan datang...

ONE ZABA said...

sama macam org lain...apa kesudahannyaaaa!!!!

sonata anak kancil said...

YB : saya letakkan YB di tempat saya....nak beri ke tidak!

Hang sorang belum tidur - mestilah 1st!

Mr PenyuBiru : Memang macam tu la kisah budak2 sekolah ni! fenin - fenin. Alhamdullilah, takat ni masih waras lagi.....

Tirana : MESTI prihatin...kang apa2 hal , kita juga kena !

Cik Rama2 : Mesti ada ISO...kalau tak , maut ....!

GPI SKSV said...

harap2 jgn la situasi sebegini berlaku di SKSV..

susah..susah..

INTAN said...

udah mcm terminator pulak subang berderet...adeih...

xiiinam said...

...itulah dunia cikgu, yang saban hari menghadap bukan pelajar spesies 'A' saja......tapi yang sehancur-hancur budak pun kita kena hadap jugak....

Jom nyanyi lagi....

"Kami guru Malaysiaaaaaaaaaaaa...
......."

Roh hari guru ckLah tak habis lagi....esok baru nak jamuan sakan sebab hari tu sambut ala kadar untuk beri laluan pada budak2 exam...

sonata anak kancil said...

Arryani : sengaja digantungkan! macam drama melayu gak...boleh agak penutup filem ni...

Dun Behrang : ye...banyak lagi sedang que...ngeh3x (ikut style YB)

OneZ : sudahnya ? dengan akurnya dia isi borang keluar....zapppp aku tenyeh!!! pap - pap ! aku ketip fotostat IC...

GPI : memang susah , apa lagi budak2 kecik tengok - pengsan!!!

Intan : lebih lagi! bibir dia bertaring!ngeri2....nasib baik jantung ku tak gugur...

sonata anak kancil said...

ckLah : betul ckLah ...kalau ckLah tengok...dah lah had ketinggian melebihi manusia biasa - mendongak si kerdil ni...

dengan hati berkata2 (bermonolog???) ku lepaskan dia pergi jua....

hu hu hu bak cikit mana yang lebih tu! selamat menjamu selera!