CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, December 13, 2008

Terima Balasan

Aku tahu Pak Chat mungkin bertugas kat kolam renang. Aku try call dia petang tadi, sebab nak tanya tentang nak masuk ke kolam renang . Try2 tak dapat...so, tak dapatlah nak masuk, sebab kalau dengan oficer lain aku tak kenal - susah nak berurusan. Jadi, missed call la tu...

Tiba2 dia telefon waktu aku sedang 'berposak2' nak menyiapkan takwim sekolah ni....

" Assalamualaikum cikgu! tadi telefon saya ye, apa hal cikgu?"

Aku jawab...

" Ya, ya..Tak ada pe, cuma nak tanya Pak Chat bertugas ke, sebab nak bawak masuk anak buah ke kolam petang tadi"

"Taklah cikgu, saya off hari ni, cikgu boleh masuk jumpa~~~~(aku dah lupa, sape dia sebut).

"Tak pe lah, dia orang pun dah balik". Sebab dia suruh datang esok saja.

Dalam pada tu aku teringat nak bertanya.

"Pak Chat,orang dulu tu apa cerita?"

"Yang mana?"

"Tu lah, yang pernah datang 2x ke rumah saya!"

"Oh oh...Si Zainal tu? Dah patah kaki!"

"Patah kaki, kenapa?"

"Ye la, kepala dah "pening", accident motor, patah kaki, nampak berbalut"

"Hah, terimalah balasan", spotan aku jawab....

"Entahlah cikgu, nak kata apa, dia buat sendiri".....

"Oklah, Pak Chat, asalamualaikum..."

Begitulah akhirnya, Allah swt memberikan balasanNya kepada yang dikehendaki olehNya.

2 comments:

DUN A. RANI said...

Ermmm...cerita ni ada awalnye ke...kot saya tertinggal "kereta api"...bukan sibuk nak tahu, cuma ceritanya macam menarik je....

sonata anak kancil said...

Dah balik bercuti ye..Ceritanya bermula drp Drama Sebabak & Kes Bengang (Nov)...Tu ceritanya.