CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, December 24, 2008

Day 2 - Tasik Maninjau ke Aur Kuning

Selesai melawat Rumah Kelahiran Prof. Dr. Hamka, balik semula ke Bukittinggi. Hala balik mestilah lalu jalan yang sama juga. Aduhai, kepala aku makin pening! Sempat terlelap kejap~~~entah sampai mana tak pasti (dah habis kelok 44), dah tak tahan sangat~~~~wekkkkk!!!!muntah dalam beg plastik! (Pak Anas dah sediakan beg plastik). Habis muntah, bas berhenti, 2nd tour guide gi buang muntah aku...

Perjalanan diterus
kan lagi. On the way singgah kat gerai jual kacang tanah ( ori dari kawasan ni), ada jual keropok labu, dan entah apa2 lagi. Kita orang rasa kagum dengan buah labu yang tersangatlah besar! Kalau tempat kita besar tu biasa2 aje...
(Tanahnya tanah bekas lava gunung berapi - orang sana tak payah guna baja pun - sebab tu semua organik - original )


Lepas tu tibalah kat rumah makan Aie Badarun. Lauk nasi ikut selera orang sana lah.Aku makan la apa yang boleh dimakan aje. Makan panadol lagi...Sedap lah sikit bila dapat minum cappuccino...

















Lepas tu singgah tempat shopping di Aur Kuning (macam chowkit). Macam2 lah boleh dibeli di sini, terutama ramai yang membeli kain telekong bersulam ada yang murah dan yang mahal (tapi kalau banding dengan M'sia sini boleh dikatakan murah jugalah)....Mabuk dibuatnya. Aku beli lah juga....

Dah selesai membeli belah dengan masa yang dihadkan, (kalau tak, sampai malam tak habis2 nak membeli), balik ke hotel. Rehat. Malam, makan kat Rumah Makan Gon Raya. Balik lepas makan malam, aku pun tukar bilik ke 304.


1 comments:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.