CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, December 14, 2008

Projek cuti 3











STEAMED MOIST CHOCOLATE CAKE

Bahan A :
100 gm serbuk koko

250 gm gula pasir
1 tin susu cair
200 gm minyak masak

250 gm susu pekat manis


Bahan B:
150 gm "rose flour"

1 sudu kecil soda bikabonat

1 sudu kecil serbuk penaik
4 biji telur B

Cara-cara:

1. Campurkan bahan A dan kacau sebati

2. Masak atas api seketika.

3. Dibekas yang berasingan pukul telur dan curahkan ke dalam adunan A.
4. Akhir sekali masukan rose flour+soda bikabonat+serbuk penaik (diayak bersama)
5. Guna mixer dengan slow speed dan kacau sehingga tepung tidak bergentel. (sekejap sahaja)
6. Kukus selama 1 jam.
7. Setelah kek sejuk tuangkan chocolate topping + chocolate rice.


Chocolate topping:
200 ml whipping cream + 300 gm chocolate masak/bar + 1 sudu besar mentega (masak double boiler)

nota: hari ni hanya guna chocolate masak + mentega saja.

Kerja sekolah, masih tak siap2, tapi tak pe, macamana sekalipun esok insyaAllah hantar cetak juga...Dah boring2 - gi 'makan angin' ke seluruh M'sia , sempat juga aku kacau kek...Hu hu hu....
Kalau ada salah satu sakit 3 serangkai - kurang2kan lah makan coklat yang "very riched' ni...



2 comments:

TERA said...

salam... sonata kat mlk kat ne erk, cikgu ye?

sonata anak kancil said...

Salam diterima, ye le tu, cikgu gomen...Kat mlk dok atas bukit~~~BKI he he he...boleh cari!