CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, October 31, 2010

apa ko buat hari ni??? baru nak mula???





Hari ni semua orang tahu - hari apa murid2??? 


Hari ? Hari Ahad.....betul ...pandai awak semua....


Oleh kerana hari ni hari Ahad...cikgu nak berehat2....nak bersantai2....
nak berbelog2 dengan geng2 di alam  maya pada... ececeecehhhh....


Biasanya....kalau dah duduk kat rumah hari Sabtu / Ahad saya bertugas sebagai GPK Pengetua sepenuh masa house-wife....faham2 la kalau bertugas sebagai full-time house wife kan....tugas2 rasmi sekolah di sekolah okey yang berkaitan sekolah seboleh2nya kita selsesai kan di sekolah...Tetapi malang sungguh ! Kalau nak cepat siap...kerje sekolah = boleh buat kerja sekolah di  rumah ......tapi kerja rumah # tak boleh buat di  sekolah !


Maka sekonyong2nya saya nak mula lah sikit kerja sekolah ni supaya esok boleh goyang kaki kat sekolah !


Apa2 pun petang tadi sambil berbelog2...sempat lah jugak saya membaking Kek Oren seperti di bawah ini....Resepi nya banyak di alam maya ini !!!  saya suke baking-baking ni....( time rajin !!!)...Oren ade - tepung ade - butter - telor - semua ade - godak ajele....saya ni tak lah se terror  world-class chef pandai bab baking2 ni....tapi boleh la orang kata...nak makan sendiri....( saya suka buat sendiri berbanding beli2 di kedai - melainkan mereka yang saya telah kenal pasti )



kek oren versi sonata...gebussss semacam aje !
minum petang untuk hubby selepas menyental membasuh ketenya
( terima kasih  abang...tolong basuh sonata saya...he3x...ala cayanggg!!!
 makan kek je & milo O bang yer...)


he3x....baru nak tanda ( kertas ni periksa hari Jumaat 29.10 ).....
kalau tak buat pun tak pe...esok masih ade 
( esok last day periksa akhir tahun  ade paper lagi )
kalau buat jap lagi siap la! 3 kelas x -+23/24 = 65 orang....siap!!!!

okey-okey....bai-bai....saya mahu bertugas sekarang !
lepas ni saya sambung balik berbelog yer....
@sambil menanda saya berbelog...keh3x



20 comments:

imanshah said...

alah kak objektif senang aje..pejam mata pun boleh siap..hahaha

Tihara said...

sedap nye kek oren tu.. ;)

sonata anak kancil said...

Imanshah: nape mesti pejam mata??? kalau buto sekalipun guna braile...kang main pejam2 salah kira haru ........he3x

CT said...

cikhu...hari ni sabtu...mak saya esok tamooo keja...hari jumaat punya pnt lom ilang lg...:)

Esok tamoo skul lah cikgu...hi3

sonata anak kancil said...

Tihara: yessss....saya suka ! (puji la sendiri....)- tapi tak habis...esok bawak bekal ke sekolah

DUN Behrang 2020 said...

mmg nmpk gebusnya kek oren itu...

Zaitun said...

Kek oren memang sedap,tak muak makan macam kek yang ada cheese.

chekdenoor said...

Salam..... waduh....perut ni terasa lapar pulak..bila nampak kek oren tu.....hmmmm cam sedap jer..... nak skit....boleh.....

Ummi Humaira said...

salam kak sonata....

kalau tak dan nk tanda kertas tu , bawak mai sini , ummi tolong tandakan.. tapi nk upaaaah kek oren tu ler...

soshylady said...

salam cikgu,
sibuk menanda pun smpat juga buat kek ye...

Kakzakie said...

Salam cikgu,

bangun pagi kemas rumah, masak sarapan, baking cake, sidai baju (mesin dah tolong cuci), masak tengahari, lipat baju dah kering, tanda kertas jawapan, layan anak-hubby dah malam.... Esok gi sekolah lagi. Cuti yang penuh dengan kerja.....

sonata anak kancil said...

CT: ambik aje le cuti rehat...no problem!

sonata anak kancil said...

DUN Behrang : sib baik tak mendap...kalau tak jadi kuih
talam le !

sonata anak kancil said...

Zaitun : betul....tu yang 'rajin' buat....sanggup parut oren !

sonata anak kancil said...

Chekdeenor: alamak...sori la kak...dah habis !!! kalau beritahu awal2 no hal...he3x

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira: w'salam...
dah siap pun ! nak tanda boleh...upah takdak no....!he3x

sonata anak kancil said...

soshylady: cikgu kan macam2 boleh buat ! kerani /tukang kebun/tukang masak/ macam2lah....he3x

sonata anak kancil said...

Kakzakie: tu yang jadi asam garam kehidupan ini...kalau tak - tak sedap lah hidup ini!!!! ngeh3x

cikgu isza said...

salam cikgu..
setuju sangat statement kerja sekolah boleh buat kat rumah, kerja rumah x boleh buat kat sekolah..

sonata anak kancil said...

Cikgu Isza : sama je statement cikgu ! cikgu katakan...kui3x...tahniah cikgu telah menyelesaikan kerja2 sekolah cikgu di sekolah ! @ di rumah ???