CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, October 2, 2010

TOLONG buat banner nama sendiri !

Hujung minggu - mulai Sabtu hingga Ahad kebanyakan orang semuanya sibuk....sibuk dengan macam2 urusan - time hujung minggu ni segala2nya....


Tengahari tadi memenuhi jemputan walimah....bekas staf hubby - bila jemputan ini tidak menggunakan kad jemputan - main guna jemput  mulut je....kad memang tak dapat la....bukan tak guna kad...ini kes bila berjumpa kad jemputan tak bawak...okey lah tak kisah asalkan ade jemputan - kami insyaAllah pergi punya.

Masalah yang timbul ialah bila tak pernah sampai ke rumah nya ( kebanyakan first time sampai sebab undangan kerja kawen lah....bukan kawen setiap tahun pulak kan...sekali sekala / itulah anak nya sorang - tak kira sape lah kan....) - tak ade petunjuk / signboard menuju ke rumahnya.....biasanya ade lah kan....

Yang nak aku cite kat sini ialah petunjuk @ arah ke rumah pengantin @ ke rumah tuan rumah yang buat kenduri kawen ini......Perasan tak - biasanya petunjuk arah ni @ banner di letakkan nama pasangan pengantin tu  ! pulak tu kalau tulis nama2 gelamor @ shortform - dalam kad tulis nama penuh....ok lah masih boleh la orang kata kita menuju ke rumah yang betul ! ini kalau dapat kad.....kalau tak dapat kad macam aku ni???? tak ke haru ....yang tak tahu nama anak...... la macam mana nak confirm betul @ tidak??? tapi boleh la orang kata ---- kita ade mulut bertanya la betul ke tidak..................! 

Apa yang nak cakap ni......kepada rakan2 yang mana dah confirm akan buat kenduri kawen anak nanti............aku cadangkan TOLONGlah buat banner letak nama sendiri ! Bukan nama anak okey ! @ buat 2 bannner - satu nama tuan/puan & satu lagi nama anak yang berkawen tu.................sebab yang menjemput ni bapa & ibu kepada pengantin ...yang datang jemputan ni adalah rakan2 kepada si bapa & siibu ......jadi selaku jemputan kita tertanya2 ( aku lah...tak tahu orang lain ) - bila baca banner nama rakan yang menjemput tu   .......senang la terus menuju ke rumah....tak yah lah susah2 nak tanya orang.....jadi ingat yer tuan/puan !



 banner nama pengantin - nama gelamor pulak tu....betul ke ni???
hubby pun bertanya la dengan orang yang pergi jemputan ni jugak...
dah confirm barulah kami  masuk ke dalam kampung tu.... 





selamat menerima menantu kepada En Omar suami isteri

14 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

selalu saya merungut dlm bab ni

Insyaallah kalau kawin kan anak nanti (lambat lagi)tulis nama ibu bapa n anak menantu sekali
he he agan2

Wassalam

imanshah said...

zaman2 kita kawen dulu mana ada baner2 nih..huhu

p/s : saya ada juga kenal debater MOZAC, antaranya charian

Bapak said...

Bapak kawin dulu ada 2 banner, satu kami sendiri, yang kedua nama mak ayah mertua..

relevan said...

Tu dia banner guna nama glamer..ni yang buat hadirin rasa kurang pasti ..betul ke tidak undangan kat sini..

ikan emas said...

salam,

selamat makan kenduri..

betol..

Shifu67 said...

kalau banner tu siap ada lampu macam arrow lagi ngam....

sonata anak kancil said...

Rozali : betul....buat sepertimana yang diangankan...kalau jemput saya yang datang jauh ni senang lah...tak payah nak ganggu bapak pengantin nak calling2

sonata anak kancil said...

Imanshah : tahun bila hang kawen??? sure baru lagi kot...kalau akak ni sungguhlah dah 1/4 abad...

sonata anak kancil said...

Bapak : Bagus macam ni...kiranya pak mak mertua Bapak dah tahu - tak adelah orang nak "kutuk2"....cari rumah tak jumpa

sonata anak kancil said...

Releven : tu lah fasal...kena kat kami....tak ade lah nak marah kat tuan rumah (takkan marah orang dah jemput)...tapi merungut bimbang salah rumah...

sonata anak kancil said...

Ikan Emas : sedap IE ....! nanti IE buat macam Sonata cadangkan

sonata anak kancil said...

Shifu: nanti ko buat macam tu ....kalau ko jemput aku senang aku tak yah call ko...ko pun boleh layan tetamu dengan senang hati....kalau tak buat - maut ko geng2 akan kutuk ko...!

Ayah Zain said...

salam SAK,

bagus juga idea SAK. kawan2 bapak pengantin yang datang yer. hehehh.

denagr sini semua orang2 kampong..........

sonata anak kancil said...

AZ : ingat tu yer...tapi kalau setakat rumah AZ di sini...no problem!