CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, October 2, 2010

Atur aje le jadual makan..........

hari ni simpan periuk....


kena memenuhi undangan - jap lagi kenduri kawen - pas tu sambung open-house.....balik jap - solat 


lepas tu ke Alor Gajah pulak kenduri haji ....selesai di Alor Gajah hantar Fahd balik asrama...esok dia ade program pecutan akhir....kira2 ala sprinter la tu...lagi tak exam....cikgu2nya masih membuat persediaan terakhir. 


lepas balik hantar Fahd barulah nak ke rumah jiran selang satu baris....lewat2 petang pun tak pe...boleh terus untuk dinner .....rumah depan ni pun buat jugak.....mak oiiiii..........susun aje le jadual makan2 ni.....


aku pun tatau la bila nak masak2 lagi ni....awal2 seminggu raya hari tu dah masak2 jemput jiran.....tu pun bukan semua yang datang...mana yang kerja luar mana dapat datang ! 


nak buat untuk staf lama pun  tak ade masa.....sebab biasanya kalau di sekolah lama......senang aku berurusan...nampaknya bulan raya nak tamat...tak dapat lah tarikh yang sesuai......kalau ade masa aku masak2 bawak makan kat sekolah lama....tapi bila yer???



ntah la....aku pun selalu balik agak lewat...sape mahu masak oiiii.......Khamis depan ade mesyuarat AJK PIBG kat Hotel Kings...dah booking....Sabtu pulak ade undang lagi....sampai Pentadbir sekolah lama nak bawak aku makan pun tak dapat tarikh lagi !!!!


hari2 biasa bukan tak boleh...tapi agak sibuk dengan tugas2 yang tak sama rentak dah.....nak tak nak korban lah satu masa bila2 weekdays ....


para guru jangan lupa  pada 16 Oktober - Sabtu ade arahan ke perhimpunan 1Malaysia di Stadium Bukit Jalil, KL bersama PM.....ade sape2 yang akan hadir ke sana???
hu hu hu....saya kena pergi !!!!

12 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

jangan biarkan dapur tu lama tak berasab...nanti dapur tu merajuk...kut2 tersumbut saluran gas ke atau apinya naik merah...payah payah...he he

sonata anak kancil said...

w'salam...siang hari je tak berasap...petang/malam berasap gak...( sebab suke masak2 cincai je...walaupun ber2/3 biasanya dapur tetap berasap! )


baru2 ni bukan gas habis...lighter dah habis gas ! ha ha ha menunjukkan banyaklah berasap tu...he3x

rezeki said...

salam cikgu


hehehe


dapur kami mmg setiap sabtu tutup, masak kat dapur org je heheheh


rasanya tgh ni nak makan triple cheese burger hehehehe

sonata anak kancil said...

Rezeki : kalau macam ni saya kena ambik 1 hari cuti nak ke rumah Pak Itam sebab hari sabtu mak itam tak masak....bukannya apa nak makan asam pedas mak itam !!! he3x

rosli said...

Salam Hjh Zaleha,

Maafkan saya tidak sempat singgah rumah semalam, program penuh sampai malam tadi. Insyallah akan ke Melaka lagi.

sonata anak kancil said...

Rosli - no problem...anytime can - just make a call

Shifu67 said...

kawe baru balik open house raya ppd... bangkali yg last la kot... cuma lepas ni sambung kenduri kekawan gi mekah le pulak

sonata anak kancil said...

makan2 diteruskan lagi....kenduri kawen - gi haji - lepas tu raya haji ...bersambung2...sape yang tak sempat open-house aidilfitri sambung aje le ke aidiladha pulak

imanshah said...

Salam ..wah mesyuarat PIBG kat hotel nun..memang ada class sekolah akak ya

ahmad humairi said...

salam,

semua boleh datang kan?
1Malaysia kann??

sonata anak kancil said...

Imanshah : mesyuarat penutup tahun...he3x...YDP belanja! best dapat YDP yang kayo weh....

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : ye la kot...hang datang tak? di daerah aku ni diwajibkan setiap sekolah menengah tak kira gred hantar 3 orang wakil...