CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, October 31, 2010

tak hujan tak ribut...tiba2 banjir !!!

Berita terkini.......


awal pagi dah keluar....& dating le berasmaradana apa lagi hari minggu kan....
ke maybank - hantar bajet anak2 ....lepas tu 
ke rhb bank - kunun2 nak bayar hutang - mak aiiii......urusan anda dibatalkan?
nape? ntah...malas nak pikiaq....ambik duit - terus chawww ke....
ke bank islam pulak.....ok line clear - beres ! hu3x banyak nya bank...mesra rakyat kan...
banyak duit? duit orang memanglah banyak dalam bank.....
lepas tu.....sonata teruslah berdesup ke Submerged Stone...(betul ke??? )...he3x


tapi......tiba2 

tak hujan tak ribut..........banjir !!!



roti canai kalau tak banjir - tak sah...
nape banjir? kalau roti baru dapat yang berasap2 dari kuali leper 
penebar roti...curah kuah banyak2 cepat sejuk...

kalau roti tu buatan tangan yang keras cepat lembut....

kalau ade anak kecik.....baby aku dah besaq senang nak suap ke mulot dia...!

kalau dah curah semua kuahnya....tukang cuci pinggan senang tak payah nak kais2 lagi...
dan tak lah membazir buang kuah....dan usus aku jadi tong sampah!

jadi banyak kelebihan kalau roti canai berkuah banjir...
ikutlah cara saya yer.....

banjir dah surut......
saki baki tu sila abaikandibiarkan .....
kalau tak - tukang cuci tak ade mende nak kais2...
tong sampah jadi bersih....SWM tak ade kerje pulak !!!!
jadi kita bagi2 kerje yer....


selesai bersarapan....balik rumah...hari pun agak2 mendung je...
nak hujan kot !

18 comments:

Kak Nora said...

Banjir lawan tarik..best.

sonata anak kancil said...

Kak Nora: betul-betul...( suara Upin & Ipin )..he3x

aRoL said...

wah, sedap..sedap, dah lama tak pekena ni.

CT said...

cettt! ttipu tipah...banje akk skrg...hi3

Shifu67 said...

kat sini hujan tak henti2... dah nak banjir pun ni haaa

ONE ZABA said...

tunggu je la...hujan dah tak berenti mencurah ni!!!

mamawana said...

Salam..

Roti banjir...gue sukak sama loo...
ihikkss.

sonata anak kancil said...

Arol: gi cepat2.....nanti habis!

sonata anak kancil said...

CT: kwang-kwang...ngeh3x...mana tipu kak ! betul kan?

sonata anak kancil said...

Shifu : bimbang aku nak gi kelantan macam ni...awok suko la kelate menang !

sonata anak kancil said...

Onezaba: takut la aku nak naik gunung , kang menggelongsor kete aku...licin!

sonata anak kancil said...

Mamawana: sama taste nampaknya...!tapi awas!!! jangan makan selalu roti canai ni...saya kadang-kadang...(kata P.Ramlee)

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

pernah dengar
seminggu hanya sesuai 2 keping roti canai jer..kalau lebih..bermacam penyakit boleh mali

Wassalam

ummu said...

salam kak sonata
roti canai kalau tak banjir memang tak best.
Kat tempat saya ni mendung,pagi tadi hujan.Cuak juga kalau banjir...

sonata anak kancil said...

Rozali : sy ikut hubby hujung minggu je..kdg2 hubby makan - saya makan lain...banyak lemak@kolestrol

sonata anak kancil said...

Ummu: kena jaga2 tu....kang tak sedar air pasang - banjir!!!

imanshah said...

kak hajah..

wah loyar buruk ye skarng..mai pekena roti banjir ipoh pulak

sonata anak kancil said...

Imanshah: apa pulak....kasi gah sikit tajuk N3...he3x...ipoh mali manyak sedap ka???