CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, October 23, 2010

apabila aura ku bertukar.....



pagi tadi....


dengan selamba dan penuh keyakinan aku melangkah ke atas tutup longkang ....tujuannya  aku nak basuh tangan sebab tangan agak berbau masa beli @ pegang daging....maka teruslah aku menonong bila jumpa paip di kedai roti canai...kedai biasa aku dan hubby pergi...


berdebussssssskkkk..............alamakkkkk!


habissssss..........sebelah kaki kanan aku masuk dalam longkang ....nasib baik tak terperesok terus dalam air longkang - boleh aku bertahan lagi ....nasib baik aku menahan sikit pada tepi paip...kalau tak habis seluar  jin -tan manis aku basah kuyup - hanya terpercik dengan air longkang ! cuma terpercik2 sikit & sikit je pada baju....aku punya darah menyirap sebab jatuh dalam longkang....ade le beberapa orang pelanggan sedang makan........
aku punya hangin - habis satu badan !!! 


dah lah kotor tangan sebab pegang tepi sinki tu....terjengkek2 la aku berjalan  cari bilik air.....pegi2 pulak tu bilik air tak berlampu....korang lain kali tolong sediakan lampu tahu....!!! disuruhnya aku basuh di luar....


mana dia paip??? rupanya diberi satu gayong suruh aku basuh kaki .......aku punya geram....maka terdengar lah tokey roti canai kata ..........aku dah kata jangan tutup letak papan plywood ....korang degil....


aura aku bertukar......masing2 tengok aku .............dahlah muka   berkedut seribu masam mencuka ....masing2 terasa bersalah..............hilang mood aku nak makan roti canai ke ...apa ke yang boleh di makan...


hubby : nak makan tak? 
aku : tak mahu.....
hubby: dah minum air je....
aku: okey.....biar diorang rasa bersalah.....
lain kali jaga hati pelanggan - biar diorang tahu i sakit...
aku lagi : this is the last i came here.....I don't want anymore !
hubby sorang makan roti canai telur
balik rumah aku buat nasi goreng!


muka aku berkerut2 memang sahlah diorang nampak aku sombong tak makan !!!!menahan  agak sengal di pinggang! aku terasa sekarang belakang kanan aku sengal2 @ sakit...


psssstttt: hubby kata - tak payah masak ...kita pergi kenduri orang nak gi haji & house-warming

14 comments:

aeinio said...

best ek kalau hubbt kata arini takyah masak...

LiNda said...

Bahaya !

sound direct jek..

Mana boleh sesuka hati buat camtuh . Keselamtan kena jaga . Kalau kena kat budak ke , silap2 boleh bawa maut terkena kat kepala . Sbb imbangan badan mereka tak sama dgn kita yang dewasa .

harap pinggang akak dah ok . tak sakit lagi ..

rosli said...

Salam Hjh Zaleha,

Sabar ok, tp lepas ni kena urut atau kena makan ubat tahan sakit.

Saya ni safety officer, bila bab longkang , penutup dan macam2 lagi bab keselamatan ni saya memang sentitif. sebabnya mereka tidak pernah amk kisah........ kalau kat mana2 gerai di seluruh Msia, sama saja, yg mereka tau duit masyuk....bab keselamatan pelanggan mereka zero.....pada mereka kalau mereka dah bayar cukai dan lesen,,,,kerajaan tempatan kena settle semua.
Itu belu lagi masuk bab kepala paip rosak, lampu rosak , tandas rosak dll, local govt hanya akan repair kalau ketua menteri, ,emteri or menteri besar datan melawat....or yang kecik DO or wakil rakyat....Hjh kena report dengan YAB Dato Ali Rustam ni....kalau nak jadi Melaka maju mesti maju dalam segala hal.

Saya pulak di Bangi ni...risau dengan jalan rosak, berlubang dan dahan pokok yang tidak di jaga. Letih dengan sikap local govt ni.

Mintak maaf berceloteh panjang di rumah org....nnti saya menulis di rumah saya pulak.

imanshah said...

salam kak sonata..alhamdulillah tak luka2..saya pernah ada pengalaman masa kecik dulu jatuh longkang besar yang dipenuhi air longkang, mujor ayah saya nampak, kalau tyak tak tahu samada hidup lagi atau dah mengadap ilahi

Kak Nora said...

Kedai roti canai kat mana ni? Tuan punya kedai tak minta maaf ke? Macam buat selamba aje.

sonata anak kancil said...

aeinio: selamat.....!

sonata anak kancil said...

Linda : memang bahaya !masih terasa sengal2 sikit...dah sapu minyak herba...

sonata anak kancil said...

Rosli : tu lah ambik mudah...diorang ingat semua orang boleh tahu tempat tu bahaya....kita mana sangka kan...sakit hti sungguhnya dibuatnya

sonata anak kancil said...

Imanshah : panjang umur ko yer...kalau tak jumpa lah kita

sonata anak kancil said...

Kak Nora : kat Duyung kak....diorang tahu aura saya berubah....

sally said...

Aduhaiiii..harap2 idak le melarat sakit urat dan otot bagai..ade kesempatan pegi berurut..bukan ape,masa jatuh tu tetiba segala muscle tersentak..hati2 ya ..x mo jatuh -jatuh lagi..

sonata anak kancil said...

sally: tu lah sentiasa berjaga2...malang tak berbau nak wat cam mana...insyaAllah nanti akan betulkan urat/otot sakit

rezeki said...

salam cikgu sak

kesian cikgu

kalau saya termasuk dlm longkang , mau 3 hari tak bangun

sonata anak kancil said...

Rezeki : nasib baik tak lah terjerlus terus...kalau tak mahu tak bangun!!!