CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, August 17, 2010

tiba - tiba......

hari jumaat lepas kami bertiga....sape lagi aku, hubby & farahin....kami pergi ke Jaya Jusco selepas urusan dibank....shopping punya shopping sampai lah kat jam 5.30 petang....kami pun nak keluar Jusco....tiba-tiba gelap gelita ! ehhh biar betul....pukul berapa ni??? tengok jam  - betul lah 5.30 petang....ye la mana lah tahu...shopping punya fasal tak sedar waktu nak berbuka !!!  betul rupanya....hari gelap dan hujan mula turun selebat2nya....

tengok lah hasilnya di sini....




petang itu juga hubby dapat call minta staf nya turun padang kerana tiba2 ade darurat telah berlaku di tapak pasar ramadhan di Jasin.....lepas magrib pulak ade call masuk lagi....ade kematian telah berlaku ! angin sangat kencang dalam sekelip mata telah memusnahkan gerai2 orang yang baru nak mula berniaga  untuk petang itu.
Dapat berita 3 orang telah terkorban mangsa tiupan angin kencang itu...Esoknya keluar berita kan...jom kita layan tengok video ini...

 tiba- tiba ........malam tadi nak mula solat isyak aku sakit perut teramat sangat...apa sebab tatau lah...makan satu keluarga semuanya sama...dah tua2 pun sakit perut pun tatau nak buat macam mana...sapu minyak panas...apa kaitan sapu minyak panas di atas perut tatau lah - sampai  la ni aku masih tak faham apa kaitannya....makan pil chit-kit-teck-un....( ade simpan in case la....) nampaknya pil ni pun tak jalan jugak....akhirnya dekat pukul 11.00 malam...mintak hubby hantar ke Hospital Pantai....doktor kata too much of acid ...sebab aku ade makan buah anggur waktu berbuka ! katanya buah anggur ni manis --- tapi perut kosong jadi lebih asid pulak...akhirnya hari ni aku diberi MC - berehat di rumah......best jugak rehat2 ni dibulan puasa....he3x


selamat berbuka puasa....


12 comments:

Ummi Humaira said...

SALAM CIKGU...

tiba-tiba dpt mc, syok gak .. he he he dpt ler masak biskut raya

suzzsuzie said...

owh..teruknya hujan...no wonderla ribut semua...ada tgok berita pasal ribut tu

Kak Nora said...

Cikgu,
Mungkin kawasan terjadinya kejadian ribut itu ialah kawasan low pressure. Jadi angin laut dan darat bertembung di kawasan tersebut.Dah okey perut? Agaknya minyak panas boleh tarik angin sejuk dari perut!

nza said...

2lh tragedi yg xdisangka2 trjadi...semua tu ditangan Allah....

moga akak cpt sembuh..

SiNoMoSa said...

Salam Kanda SAK,

Smg cepat sembuh..btw, selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh keimanan =)

rosli said...

Salam Hjh Zaleha,

Topik ribut ni mmg kegemaran saya, dulu saya hanya belajar proses ribut terjadi, tp skrg bila tengok dengan mata hati, kita nampak kebesaran Allah, dlm sekelip mata macam2 boleh terjadi. Kalau ikut lojik kenapa di Jasin dan di kawasan stadium. Wallahua'lam. Al Fatihah kepada mangsa dan keluaga mangsa harap bersabar dan berdoa. Amin

sonata anak kancil said...

ummi : dok berehat aje le...

sonata anak kancil said...

suzzsuzie: unsangkarable ....

sonata anak kancil said...

kak nora : tatau la kak...dah lama tinggalkan konsep ni semua..he3x

sonata anak kancil said...

nza : ye semuanya kuasaNya jua....datang sekelip mata...! Allah pinjam sekejap...Dia juga yang memusnahkannya

sonata anak kancil said...

Simosa : terima kasih....bimbang melarat ...tu yang cepat2 kena rujuk ke hospital

sonata anak kancil said...

Rosli : tatau lah sebab apa....angkara manusia jua penyebabnya begitu...semoga jadi iktibar kepada mereka yang lupa !