CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, August 27, 2010

Saat-saat terakhir mantan guru di sini

hari ini siap 100% semua urusan saya di sekolah lama ini - yang mana sejak Disember 1995 - hingga 15 Ogos 2010....hampir 14 tahun saya di sini....sedih pun ada gembira pun ada...tatau nak cakap mana...apa2 pun saya berfikiran positif....penghijrahan itu ada hikmahnya...terimalah ! 


kadang2 saya beranggapan saya akan terus meningkat dalam kerjaya guru ni di sini saja....sejak mula bepindah ke sini - saya sebenarnya telah melalui gelombang ke 2...@ fasa ke 2....meaning that saya jadi sampai ke tahap ini bermula dari bawah di sekolah ini....sebenarnya di KL dulu saya sudah di peringkat seperti sekarang ini...tetapi berpindah ikut hubby ke Melaka... pangkat tidak dibawak sekali ! maka saya bermula sebagai guru akademik semula...selang beberapa tahun saya mula naik tangga - setahap demi tahap....







meja saya sudah clear ! 
hanya buku rekod mengajar atas meja ini


~~~~selamat tinggal rakan taulan semua~~~~
ada rakan2 yang seangkatan masih ada lagi di sini
rakan yang bersama2 saya menaikkan nama sekolah ini dipersada dunia pendidikan


maaf andai salah dan silap serta salahlaku yang menyinggong perasaan
yang tidak disenangi ...yang keterlaluan dan sebagainya....
kemaafan jua dipohonkan

10 comments:

sally said...

Salam,

moga terus dalam barakah..

CT said...

Think ptive, Bila di tukar tu dh satu hijrah. Ada hikmah dan kebaikan yg Allah nak beri pada kita tambah2 bulan yg mulia...insyallah...

imanshah said...

Salam kak, saya yg muda dan baru 8 tahun di sekolah sekarang terasa begitu berat nak bertukar, apatah akak yg dah 14 tahun..apapun saya mengambil semangat akak, bertukar angin kerana di sekolah ni hati saya dah tak rasa gembira..bulan 9 ni saya isi borang..

sonata anak kancil said...

Sally : terima kasih...semoga Sally juga terus cemerlang

sonata anak kancil said...

CT : terima kasih...semuanya adalah ketentuan Illahi jua

sonata anak kancil said...

Imanshah : ngape tak gembira? jadikan kerjaya ni satu hobi ! jom datang sekolah akak...keh3x

ckLah@xiiinam said...

Selamat berugas di tempat baru...amanah semakin berat ya!




**ckLah dh 19 tahun di sekolah Convent ni. Agaknya kalau diarahkan bertukar, mahu ckLah melolong sambil peluk tiang bendera kat padang sekolah tu.....

sonata anak kancil said...

CkLah : kalau diarahkan bertukar...tukar la...tambah kawan ! he3x

hazeleyed lady said...

Semuga tetap ceriadengan segala yang mendatang...Smile!
Selamat berpuasa.

Temuk said...

Salam sonata anak kancil
Selamat meneruskan perjuangan di tempat baru. Penghijrahan lazimnya memang sinonim dengan perubahan kepada satu keadaan yg lebih baik. Insya Allah.