CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, August 7, 2010

10 Thousand steps !

A journey of a thousand miles begins with a single step - Lao-Tzu



hari ni perjalanan aku lebih 10 thousand steps ! bukan thousands miles ye...
aku rasa cukup untuk membakar segala lemak yang bertepek2 ni...
apa tak nya......

perjalanan bermula dari Blok B - 4 tingkat - Blok pentadbiran
lepas tu ke Blok A - 4 tingkat jugak 
kedua2 blok ni bermula lebih kurang 8.15 pagi - jam 9.00 pagi !

hu hu hu....letih naik turun setiap tingkat - habis aku jalan setiap kelas - setiap tingkat

dah agak penat.....rehat jap - sarapan...
sebab kantin di tengah2...so transit kejap kat kantin....isi tenaga balik

selesai sarapan nasi goreng ...

sambung perjalanan lagi...naik ke Blok C pulak - 4 tingkat juga
lepas tu sambung ke Blok F & G - sama 4 tingkat jugak !
Blok D - dah lama pihak JPM ambik alih....Blok E pulak - blok makmal komputer
( kedua2 ni aku tak naik lah...)

satu2 bangunan blok kelas ni bukannya pendek - panjang  !
ntah berapa meter tak sempat nak ukur pulak....
yang penting aku telah pergi keseluruh bangunan sekolah
hari ni kerana memantau semua murid & guru kelas bergotong royong....


hu hu hu ...lebih 10 thousands steps aku berjalan ! dekat jam 10.15 aku selesai 
turun naik semua bangunan !.....lepak--- habis2 lemak aku keluar !
program berlangsong sehingga 10.20 pagi.

jadi semua orang nampak aku berjalan...memantau program hari ni.....

tamat

8 comments:

Idalara said...

bagus tu..senaman yg terbaik ialah turun naik tangga dan berjalan...mst berpeluh2 dan sihat.

a kl citizen said...

yang penting lutut masih kuat tu...

terbaru dari saya : tidak pandai berniaga

Kak Nora said...

Tahniah, Cg Sonata, berjaya naik dan turun 10 thousands steps with 10 thousands smiles :)

sonata anak kancil said...

Idalara : sekali sekala boleh lah buat macam ni....kalau tak 1 blok je jalan

sonata anak kancil said...

KL Citizen : alhamdullilah masih boleh jalan lagi...tu pun mengah jugak!

sonata anak kancil said...

Kak Nora : yessss...thousand smiles ! letih kak oiiii......apa nak buat...hari macam ni bolehlah jalan semua blok....kalau tak ngajar 2 blok aje

4-a&nazrah said...

kerap gotong-royong kat sana ye.. mesti smkbb bersih dan cantik kan..

ONE ZABA said...
This comment has been removed by the author.