CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, January 30, 2010

Fuyoooo! Caya la....


Buat pertama kalinya kita orang jakun....
Orang lain dah beribu2 lemon  
menggunakan kemudahan ini....
Ntah ngape selama ni tak nak guna mende ni...
Pada hal amat memudahkan....
Memudahkan bila nak membayo nya...
Tak ade la masalah terkial2 nak kuarkan 
duit2 kertas - duit2 syiling...
Masalah lain yang selalu aku hadapi ialah
kena marah - cepat la....orang kat belakang tu....
masa ni la baru nak kuar duit....
dari tadi tak siap sedia...
sekiranya aku jadi co-pilot 
mana tak kena marah 
sebab co-pilot selalu zzzzzzzzzz.......
Sejak dah guna mende ni 2 minggu lepas - 
aku pun senang lenang senang hati 
& boleh zzzzzzz tanpa had 
apa la co-pilot ni buat rugi bayo gaji dia
Aku rasa mahu makan ribu jugak
- sejak pandai mengguna highway ni - 
- sejak mula2 diperkenalkan highway ni....
- & masa dok kat KL sejak 10 tahun lepas...
dok membayo lalu ikut highway ni...
Nak cepat nak senang gunalah  
mende ini untuk lalu di highway 
yang menjimatkan masa & cepat 
jangan speed .....sekarang sudah ade kamera 
beradar saman dihantar dalam masa 24 jam....... 
berhati2 ketika memandu ye...
ikut speed limit ye.....

29 comments:

Ahmad Muslihin said...

salam cg..slm knal..

nza said...

hi.hi.hi...dh xkena marah lg.

n@m@n said...

nanti bolehla pakai smart tag pulak..hehe

ONE ZABA said...

itu pun kira ketinggalan gak la. pakai la smart tag. lalu je kat lorong.tak payah sentuh-sentuh.

sonata anak kancil said...

Ahmad Muslihin : w'salam...tk datang ke AGK....belajar rajin2 ye

sonata anak kancil said...

Nza : he3x......dah boleh relax....top-up sekali sekala aje..

sonata anak kancil said...

Naman : tak perlu.....sebab kena pasang alat...sebab jika dengan keluar dengan saya - biasanya guna kete saya...jika hubby meeting dia guna kete dia / kete jabatan.

sonata anak kancil said...

OneZ :tak best la pakai smart - tag...kang meluru laju...tak fasal2 gi langgar tembok...jadi guna kad aje...boleh sentuh2...he3x.
lagi satu aku tak mampu nak pasang alat....baiklah aku top-up aje

ummi humaira said...

salam cikgu ...

wbp kena hati2 gak takut mesin dia tersalah kira , macam yg ummi pernah kena dulu .

bila jumpa tol dpt ler bayangkan camna kita beratur di padang mahsyar kelak kan . yg kurang amal dan yg beriman teguh .
itu kiasan jer , apa2 pun mohon dipermudahkan , sama seperti kita mudah di laluan tol , he he he

Dr.Araz said...

Salam... setuju ngan ummi... saya selalu tak yah bayar pun... terus je... duit tak payah kuar, kad tak yah sentuh, tak yah pasang smart tag... (bila bawak motor) hehehehe

مسافر_اسلام said...

Salam, menggunakan ini pun susah juga bila nak topup balik. Kena cari tempat khas yg boleh topup shj. Tetapi ia banyak kemudahaan lain jika tinggak di KL ya...

sonata anak kancil said...

UmmiHumaira: tk dengan info ini...kena cek betul2 ye...( sebab kadang2 kita orang ni tak kisah....tapi tak boleh jadi ni...kena perati betul2 )

semoga kita sentiasa memperoleh keredaan Illahi

sonata anak kancil said...

Dr. Araz : nak cadangkan supaya orang bawak motor kena jugak! terutama budak2 yang suke merempit tu....

sonata anak kancil said...

Musafir Islam : kena top-up kat tempat tertentu aje...takut lupa nak top-up je...hu3x kena reverse kete bila kat tol!

xiiinam said...

Fuyyooo...

sonata anak kancil said...

Ck Lah : a yo yo......!

Che' Pit said...

mmg mudah.. CP kalau nak naik lrt, bawak benda ni jer.. x yah nak beratur panjang2.. Tapi sebenarnya dah lama giler x naik lrt hehe

chekdenoor said...

Salam....

jangan jadi cam chekdee dah lah....silap pula tenyeh kad....... g tenyeh kad JJ (kad jusco) ...ukhusss....pintu palang tol tak naik-naik gitu.......

sonata anak kancil said...

Che Pit : simpan aje kete - naik lrt tiap2 hari....jimat dan cepat kot...

sonata anak kancil said...

Chekdenoor : ha ha ha.....nak tergelak Chekdenoor tenyeh kad..nak2 pulak kat belaka ng tu Sonata...tentu kena kata...afasal orang depan ni...tak naik2 palangnya!

nur eye said...

Salam sonata...kan kita selalu ingat hari ni lebih baik dari semalam..ok la tu.. dah mula guna touch n go.

a kl citizen said...

assalammualaikum sonata

pakai smart tag lepas ni...
tak yah berenti dah

sonata anak kancil said...

Nur Eye : betul-betul....esok lagi baik nooo....kalau kat sekolah konsep "touch & go" juga digunakan....ko touch aje...siap ko...go! habis la....amaran ke gantung ke buang ke....!pilih nak mana satu....

sonata anak kancil said...

KL Citizen : rasanya tak perlu...kalau kad ni...mana2 kete boleh guna...janji top-up!

TK said...

kan senang tu..ye la nak snang lagi pkai smart tag. Kat Tganu takde tol..so selamatlah saya dari membayar tol..

rezeki said...

salam sonata

mmg banyak gunanya benda alah tu he he

pak itam pun dulu pakai cash, tapi kad tu mmg memudahkan krn pak itam selalu travelling ats highway . itu pun bila Card Credit Maybank beri percuma dan link terus (jenis t & g zing card)jadi tak perlu topup bila habis, terus masuk dlm akaun CC . Bila limitnya tinggal rm 50 kebawah, dia topup secara automatik RM100 + rm2 (admin charge)

sonata anak kancil said...

TK : macamana takleh jadi...nak dok kat Ganu la..tak yah bayar tol!

sonata anak kancil said...

Rezeki @ Pak Itam : salam - TK sudi Pak Itam bertandang ke AGK...

Nak guna kad ni dah lama dah...tapi dok tangguh2....dulu2 tak berapa kerap travel ke mana2 yang yang ade tol ni..tapi semakin tugasan menuntut ke sana sini - pulak tu anak2 belajar di KL @ Seremban - gagahi juga lagi isi borang ni....
hubby dok selalu ke KL / kerap ziarah anak...

Anonymous said...

assalamualaikum cikgu.selamat tahun baru.Maat tumpang lewat.mona