CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, January 18, 2010

Dah lega hari ni baru sihat.....

Lega rasanya hari ini!
Macam orang baru sihat - baik dari sakit!
Apa tak sakitnya.....tenet buat hal! sejak hari sabtu....

Kenapa pulak tenet buat hal?
Sebab line telefon putus...
Kenapa line telefon putus?
Anak kucing bermain2 kang belakang gerobok kecik tu...
Hai si anak kucing - betul la korang ni - nyusah kan aku je...
( aku agak diorang la punya kerja - sebab aku tengok dia bermain2 kat situ takkan aku nak tarik pulak kan.... )

Puas aku cari kenapa la jadi macam ni...
Wayar dalam spliter tu putus - 
lepas tu aku nak pasang dah tak reti -
sebab aku tak belajar - nak sambung wayar mana satu...
kang jadi apa2 hal...lagi susah.

biarlah orang yang pakar betul...

Aku pun tepon member kamceng komputer...
"Cikgu dial 100" dia kata - tanya orang TM....
( sorang kawan aku hubby dia orang TM - sape tu ?)
Cit - cat - cit - cat....ambik nama - ambik nombor telefon....
ok - ok dalam masa 24 jam akan beres!
 Nasib baik pagi tadi hubby ade kat rumah -
orang TM datang ...

Terima kasih TM....
tapi kadang2 streamyx ni buat hal jugak lah....
kenapa tu wahai orang2 TM???
saya tak faham.....



35 comments:

daydeck86 said...

Bukan TM jer buat hal
bleh dikatakan semua line internet banyak hal.... :):):)

Ayah Zain said...

Salam SAK,

hheheh kita senasib lah tu, memang line TM zon selatan buat hal. 3 hari az merana hehhehh

sI tEDI said...

Alhamdulillah!!

anak kucing nak kena babab nI!
ekekekekke

n@m@n said...

tp streamyx better than any wireless broadband..hehe..jgan potong!!


kak,emel nama dan alamat eh..nk bg hadiah balas..hehe

sonata anak kancil said...

daydeck : tu la fasal...geramnya!

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : hu hu hu rasa susah tak ade tenet! he3x...mula2 ok...pas tu tak dpt line...dah ok ni

sonata anak kancil said...

Sitedi : anak kucing jugak jadi mangsa! cia kat dia...dia memang nakal - skg spliter tu letak kat atas

sonata anak kancil said...

naman : nak balas ape ni? kan dah ade hari tu...cek balik email & alamat ...nanti cek email ye

ONE ZABA said...

lepak kedai kopi la senang....

sonata anak kancil said...

OneZ : lain la ko....tak yah kedai kopi pun line ok memanjang! cubalah ko bayangkan macamana aku rasa kalu tak ade tenet ni....komunikasi break-down habis!!!

insan pendidik said...

salam sonata,

emm IP pun same bbrp ari ni line tenet ni slow cam siput hehe

a kl citizen said...

assalammualaikum

alhamdulillah setakat ini streamyx kat rumah ni tak meragam..

sonata anak kancil said...

IP : nampaknya ramai yang senasib dengan sonata fasal ni....tenet oh tenet...janganlah ko meragam lagi

sonata anak kancil said...

Kl Citizen ; di sini selalu beno buat hal!!! geram betul - bulan2 tetap bayar penuh!

nza said...

hari ni pn tgh dok syok dok layan tenet tiba2.......alahai xde line. mcm nk catu lak.

sonata anak kancil said...

Nza : hai seme sama aje....diorang nak boikot ke? tak boleh jadi ni....komplen - komplen

ummi humaira said...

salam cikgu sonata ...

he he he hubby ummi pun org TM gak ,tp jgn tanya dia pasai line streamyx tuh coz dia dibahagian lain ....

ahmad humairi said...

salam,
"beruk ben" memang camtu...sabojela...

KAMATO said...

salam cikgu, mana2 pun gitu, kalau tenet deman, kat rumah saya ni semua demam

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : he3x... ingatkan nak tanya orang TM ni...salah orang pulok dah...takpe la Ummi- dah ok ni...

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : kita guna line streamyx + modem ...bukan berokben ...tapi syukur kira bagus la jugak - laju laju jugak bila line clear....cuba kat Phnom Penh hari tu saya pegi ---alahai mengalahlan siput bak kata IP...

sonata anak kancil said...

Kamato: samalah kat sini - sunyi sepi! hubby dok ikut primier league pun mengeluh!

maiyah said...

yelah.. suma line tenet pun slalu meragam

sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
sonata anak kancil said...

Maiyah : tu yang tak best...tak ade tenet..faham2 aje la... putus hubungan!

TeacherNunu said...

tm kat area rumah sy ni akan selaku buat perangai time lepas hujan..tapi semlm tak hujan pun dia buat perangai jugakkkk..

Yunus Badawi said...

Kat rumah saya dah ada streamyx beli lagi maxis broadband. Kalau KO satu ada satu lagi utk backup. hehehe

مسافر_اسلام said...

Salam ziarah,
patut la cikgu senyap je sejak kebelakangan ini.
Igatkan sibuk dgn kelas tambahan. Rupanya ada maslah tambahan..

Tak apa la cikgu, dah ok kan. Boleh terus belayarkan.

Salam.

chekdenoor said...

potong atau tak potong .....hmmmm akhirnyer cam sama jer .....iklan jer berlebihan....resultnyer still sama

LiNda said...

Anak kucing ooo anak kucing...

shhoohhh... main jejauh sikit !

sonata anak kancil said...

TeacherNunu : bila la negara kita nak maju dalam hal ini ....kalau kat Korea...hu laju giler!

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : ko usah cakap la....aku ni sape....ko sape - boleh buat back-up2.....aku? hampeh !

sonata anak kancil said...

Musafir Islam : Tu la yang teramat sedih.....member dok ingat sibuk tahap gaban...rupa2nya senasib jugak dengan AZ....hu3x....ok dah ni....kalau senyap sikit2 tu - biasala

sonata anak kancil said...

Chekdenoor: ntah le chek....bila la kita maju dalam hal ini! masih tak ok lagi ni!!!

sonata anak kancil said...

Linda : tak nak tak nak.....suka kat belakang gobok jugak!!! hahahah macamana nak buat nih???

gasak ko la si anak kucing - jangan ko tercicir sana sini udah le....