CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, January 11, 2010

Terbongkar Rahsia Alam Maya...................

Tarikh : 10.01.10 ( AHAD )


Sungguh cantik susunan nombor ini.


Tetapi lebih cantik  lagi pada hari ini - sape sangka alam maya menjadi alam realiti!  Masjid Muadz Setiawangsa sebagai saksi.

Hasil pemuafakatan yang membawa berkat - hasil inisiatif usaha blogger famos lagi glamor - (  maaf CL ) - glamor dengan n3-n3 di kota Mekah Mukarramah yang mendekatkan diri ini dengan suasana yang sentiasa merindui hendak ke sana - tuan punya Blog PDKM




En Li & Ayahanda - yang buat suprise banner ni - jauh datang dari Sik Kedah 

Terbongkar rahsia alam maya - yang selama ini berselindung di belakang tabir - di belakang nama2 glamor - kami bertemu - bertentang mata - membongkar rahsia diri sendiri!!! Bukannya rahsia apa pun...ye la , selama ni bertegur sape - dok komen mengomen - sangat mesra dengan sapaan2 salam - sapaan selamat pagi - selamat malam - moga ceria dan sebagainya dalam blog masing2....kini - sudah bersemuka siapakah Sonata?

Bila Sonata masuk dengan hubby menuju ke meja pendaftaran.....Alahai dah penuh - dah majoriti datang masuk dewan.....( Hubby tolong hantar je ke meja pendaftaran ....sayangggggg kat hubby - pas tu dia ade urusan kat luar - jumpa member dia )

Che Pit & En Li tegur....sape ni! Ha ha ha Sonata la....Oh... ni dia Sonata anak Kancil.....
Ok  -  ok -  kak....sila tulis nama ...Nak tulis nama ape ni? Nama glamor ....semua orang kenal nama glamor - SONATA !   Lepas tu ....Che Pit pun beri tag nama SONATA - pap....! 
tepek kat baju....tayang kat semua orang....
Sonata is coming! jeng jeng jeng......

Ohhhh....ini dia Sonata! Selama ni dok tengok kereta hitam aje!!! Ha ha ha.....tersangatlah teruja bila bersua.....( Oh Cikgu Mas.......ko orang Melaka kannnn.....ko balik Melaka selalu lalu depan rumah aku kan kan kan...kali ni, bila ko balik , ko roger aku yang berada di Bed Hill......You' re welcome! )

Sonata lambat sikit aje....nasib baik belum nak mula , tapi bila Sonata duduk je...bermula lah ucapan aluan dari 
Che Pit - & En Li....

Dan semua yang hadir - sangat teruja bertemu kalian....Oppppssss UmmiHumaira yang menyapa Sonata....dan2 ambik nombor dulu , kang lupa - susah nak kontek pulak....

Dengan hidangan juadah yang amat murah rezekinya....terima kasih yang tidak terhingga....Ini saja yang dapat Sonata  ucapkan....Sempat bersua dengan Ayah Zain & Mrs Zain dikenalkan oleh AZ, MI ( musafir Islam - dari Ulu Tiram - ko simpan key-chain baik2 ok ...) , Wan ( akak dah follow - kuih sedap2 belaka ) , SiNoMoSa, Atikah, Hanis, yang teruja nak jumpa juga dengan Che Pit.....Mamaju , sape lagi? 

Ohhh...sempat juga sua dengan Kamato, Safudin.Com 
( Masjid Tanah ) - sape dari Alor Gajah tu ( ? ) - tak pasti - kang salah pulak....Zainon dari Perak ( tanya Sonata - cikgu ye? yer yer yer....cikgu ) ....Taj ( katanya silent reader - satu pejabat dengan hubby Ummi Humaira ), Raihanah ( Irna Travel ) , he he he....ramai lagi la....yang bertegur2 sape.....ade yang dah datang ke Asam Garam Kehidupan ni ...ramai lagi yang belum sempat....( lepas ni boleh lah datang ke sini....).Semuanya bila bersua - senyum2 - 
tegur menegur - sebab semuanya buat pertama kalinya keluar dari kepompong alam maya!!!

Marvelos - marvelos- marvelos!!!

Ohhhh.....last but not least....Yunus Badawi.....aku maafkan ko dengan alasan ko yang konkrit - aku tak perasan sms ko - pas tu nama ko dipanggil sebagai pemenang cabutan nombor bertuah - bertuah ko hari ni 
( 10.01.10 ).Tapi toleh2 ko tak ade - hadiah pun tak ade le.....



Terima kasih kepada Tn Hj Li  atas inisiatif ini - AJK-AJK yang sangat cekap mengendalikan majlis ini ( akan datang buat lagi yer...).....Oh tidak lupa ....En Li - terima kasih atas goddy-bag - mug yang cantik, air zam-zam, kurma & cekelat & surah yassin....

Sonata sudah tidak rahsia lagi....Sebenarnya Sonata pemalu!!!! Sekiranya kalian yang tak disebutkan nama di sini....tak ingat sebenarnya sebab tegur semua ( pompuan la yang ramai.....) & men pun ada jugak....


Jom mai sini...


Kek yang besar dibuat oleh Wan
Happy birthday to Che Li


Sebahagian daripada bloggers 



Orang kuat2 menjayakan majlis ini.....Tahniah! marvelos!
Che Pit & En Li mantain cool....


 juadah yang sangat enak.....



Sonata sedang menghadiahkan key-chain AGK.....
he he he semua  ingat kat Sonata yeahhh....


Ade lagi kandik2 yang lain....ade kot di tempat lain....

jumpalah tu kalau rajin menyelongkar rumah2 members....he3x


56 comments:

Kak Sidah said...

Salam Sonata,

Pertama kali tinggalkan jejak, teruja plak nak komen, semalam tu dari alam maya kealam realiti, best kan, tapi akak termis la your keychain, asik sibuk2 ambik gambar lupa plak nak naik pentas ambik keychain tu, lain kali kalau ada peluang jumpa bawa utk akak ye.

Semoga berpanjangan persahabatan ini

sonata anak kancil said...

Kak Sidah : W'salam....Alahai cian kat akak....Bila dapat jumpa lagi ye?

Ok ok no problem - tulis alamat nanti saya hantarkan....no hal - saya selalu pegi KL...kalau tak silap akak ni yang buat kenduri kawen anak kan kat Kg Nakhoda? Saya dulu pernah duduk nyewa somewhere di sana! Lepas tu saya dok kat BBS !

Zainal Abidin Yaacob said...

syabas dan tahniah tuan sahar

SAHAR MISRON said...

Apa pula sahabatku tu salah ucap tahniah kat blog CG Sonata....Sdr Zainal bukalah blog yang betul smklajau.blogspot.com atau saharmisron.blogspot.com. Maaf ya cg Sonata kawan lama saya sesat masuk komen dalam blog cg...

Seronok jumpa PDKM, saya adalah komen sikit-sikt hari itu, sayang tak ada peluang jumpa pengendalinya...lain kali InsyaAllah jumpa...

sonata anak kancil said...

Cikgu Sahar : salam...saya pun cari la sape dia...ade nama sahar - sah la sesat...cari punya cari orang sabah ye....ingatkan yang jumpa masa gathering PDKM

Cukup seronok berjumpa di alam realiti...bila pulak nak jumpa pengetua ni ye...nanti lah kita ke Labuan...insyaAllah

SAHAR MISRON said...

Kawan saya tu...bukan orang Sabah, orang Penang, pernah mengajar di Sabah...Kami sama di USM masa tua-tua belajar dulu....Datanglah ke Labuan, boleh jumpa nanti....boleh bawa makan ketam......

sonata anak kancil said...

Wow! bestnya makan ketam- sure murah kan ....insyaAllah - teruja nak ke Labuan - jumpa cikgu SMK Mutiara & SMK Lajau ...ade sorang cikgu dari Labuan -lupa la sekolah ape pindah masuk ke sekolah saya...orang Melaka balik Melaka...

maiyah said...

wah sronok nye.. sy ddk dekat je dr situ

مسافر_اسلام said...

Salamtan wa'tihiyatan, syukran.
Alhamdullah, jumpa juga cikgu sonata ye...
eemmmm..nak malu buat apa ya, jumpa seketika je..

Trima kasih atas pemberian key chn tu..ana akan simpan baik2 ya...

Insyallah, bila free boleh ziarah lagi.

ummi humaira said...

salam ...
dah terlewat lak . sebelum ni dh dtg sini , tp lum kuar N3 baru . tup tup dah ktinggalan plak..

apa2 pun terlalu seronok perjumpaan tu kaaan .
semoga pertalian ni akan merapatkan lg tali silaturahim antara kita .
terima kasih KC tu yer . suka sangat.

ONE ZABA said...

nati bongkar rahsia alam ghaib pulak...

DUN Behrang 2020 said...

Wah best tu....tahniah X 10!

manzlie said...

salam Sonata..

seronok berjumpa dng akak....best lah...nanti kita jumpa lagi noohh
mekasih atas entry nih..

waslam

um. masyitah said...

Salam Sonata
wah meriahnya.
moga2 lain masa saya pun dapat join PDKM gathering ni.

um. masyitah said...

Salam Sonata
wah meriahnya.
moga2 lain masa saya pun dapat join PDKM gathering ni.

mama ju, said...

Terimakasih cikgu sonata masuk kat rumah saya.Ni kali ke dua ke sini.Harap jumpa lagi..hari tu tak sempat nak bual pun....terimakasih KC..tanda kenangan.Sonata tu sempena Winter Sonata ke? Bye

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam Kak Sonata,

Tank que atas keychain yg cute tu! Wan borak kejap sgt ngan akak. Tapi gaya akak memang macam GPK tp bukan GPK kt PDKM. diorang tu merapu, gile-gile sumenya! Soli terngumpat!

ainhany said...

salam cikgu sonata

ni 1st time n3 nie...salam ziarah juga salam ukhuwah..tmekasih keychain..rase mcm kena tambat pulak...:)
dlm foto tu ade juga muka saya..hmm bolehla juga tumpang ikut glamor ...nak dapat ratu ke raja mgg tak larat ligan laa....kata org biar lambt asal selamat..
rasa mesra pulak panggil cikgu bila dah ade tag jwatan..bolehkan cikgu sonata....??
semuga ukhuwah di muaz menjadi kenangan terindah utk diabadikan...10012010

Kak Sidah said...

Salam Sonata,

Ye lah, akak lah yang buat kenduri kat Kg. Nakhoda ari tu, nanti kalau datang Kl kita jumpa ye, atau kalau akak ke Melaka bole ke jumpa, entah bila plak kan. Anyway seronok kan perjumpaan tu, tapi kita tak sempat bertegur sapa, esok masih ada kot.Insyaallah...

Yunus Badawi said...

ko ada simpankan key chain utk aku tak?

Ayah Zain said...

Salam SAK,

wow, satu ulasan yang begitu menyelerakan. AZ bagi *****. Seronok membaca nya.

Memang alam maya udah terbongkar rahsiannya. Nanti bila az balik Melaka kita leh g makan ikan bakar kat restoran terapung kat pekan Umbai yer.

love is forever said...

010110
100110
101010
011010

binary code

nza said...

bestnya dpt jupe kekwn alam maya jd alam reality....

mama ju, said...

Sonata..mama jumpa tajuk yg sama..asam garam kehidupan kat peNgikut CL Dari Kedah...

sonata anak kancil said...

Maiyah : sangat best dapat beramah mesra hari tu...oh ye ke duduk dekat2 situ...kalau dapat datang boleh dirapat2kan lagi seperti kita orang yang hadir

sonata anak kancil said...

Musafir Islam : Dapat jugak kita bercakap2 walau hanya sekadar menanya khabar --- sape sonata sape MI - simpan baik2 ye keychain tu...he3x special ordered

senang2 datang lagi

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : yeahhhh.....suka sangat dapat bermesra kan kan kan...
sape la Sonata ni ye? rupa2nya ni dia.....

senyum manis mu menawan kalbu -
tup - tup ---- oh ni Ummmi Humaira? Ha ha ha nice to meet you!

sonata anak kancil said...

OneZ : Kalau ko datang OneZ - lagi gamat tau!!!( bukan minyak gamat ye...). YB dah bla dulu...kalau tak , lagi la berganda2 gegak gempita nya....!

selama ni berselindung - curi2 jengok selak ikut tabir...Sonata dah bertaburan seperti di atas jalan raya....maka aku mengeluarkan diri ku drp bersembunyi di belakang tabir!!! ngeh3x

sonata anak kancil said...

DUN Behrang : kalau hang mai ....hu3x.... best dapat buat live telecast tau...bila nak mai PKG kat sini....kalau hang ke PKG BB - jumpa En Majid yer...

Tapi hang pun dah tau gak sape Sonata kan? melalui En Aziz PKG....apa khabar dia....sihat kot....kirim salam kat dia no...

sonata anak kancil said...

CL @ Manzlie :

W'salam.... insyaAllah jika saya ke Mekah, akan melawat CL di sana....best dapat bermesra secara live ni....teruja betul

sonata anak kancil said...

Um Masyitah : InsyaAllah jika ade ruang dan peluang boleh bertemu....

TK singgah ke AGK ini...nak follow Um Masyitah...tapi macam tak boleh masuk aje....ntah sebab ape tatau...la

sonata anak kancil said...

Mamaju : aha....betul tu...tak dapat nak berbual2 lebih lama lagi...bukannya apa...semua nya nak mengenali dan dikenali...tak pe ini baru permulaan...nanti disambung2 pulak dilain masa kan...semoga ikatan ukhwah ini berpanjangan

sonata anak kancil said...

Wan Rusyaini : Sama2 kasih...apa la sgt keychain tu...apa2pun itu sudah cukup untuk tanda ukhwah antara kita kan...sedap2 lah kuih muih kat rumah Wan tu....minat bebeno nak belajar!!!
akak ni suka masak2 - tapi dah jarang masak2 nih....balik sekolah pun tiap2 hari lambat.

c u again

sonata anak kancil said...

Ainhany : Salam ukhwah jugak...seronok sangat dapat berjumpa! macam tak percaya ...dapat bertemu dengan rakan PDKM ni....senang2 singgah la lagi

sonata anak kancil said...

Kak Sidah : Ok kak - no problem...jika ke Melaka, singgah la ke teratak saya ni...tak sempat nak bertegur sape...sebab seme nak bertegur sape sana sini...nice gathering!

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi @ YB : kenangkan ko, aku rela simpan untuk ko satu...hah bila nak ambik?

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : TK AZ - best betul bila dapat bertemu & beramah mesra...mulanya saya agak AZ ni begitu begini....rupanya2 orang Melaka....dekat pulak tu dengan tempat saya....Ayer Molek tu - tempat makan minum saya! ngeh3x

sonata anak kancil said...

Love Is Forever : jawapan yang betul adalah 100110! satu tarikh keramat...

sonata anak kancil said...

Nza : memang best nza...bila pulak kita nak jumpa ni? doket beno ni...tapi tak ade peluang...

sonata anak kancil said...

Mamaju : tajuk sama? nanti Sonata nak cek - sape tu? boleh beritahu tak....kadang2 nak cari tu payah gak...

insan pendidik said...

salam sonata,

seronok yea jumpe kekawan... emm umah IP sepelaung dari masjid tu hehe

sonata anak kancil said...

Insan Pendidik : ohhh...ye ke... dekat benar la kalu gitu.

Kalau datang kan dapat jumpa...seme yang datang bukan kenal pun...majoriti baru keluar dari alam maya....Sonata pun dah berteraburan di alam maya ni....

Atikah said...

Salam kak,

Seronok dpt jumpa akak, sblm nie hanya terbayangkan kereta hitam jer... akhirnya hari tu dapt bertemu ngan akak... InsyaAllah, di lain hari nak jumpa lagi akak...

KAMATO said...

Salam cikgu, betul la baru perasan nombor tu memang cantik susunannya

n@m@n said...

wah..makin rapat la ukhwah sama-sama rakan maya

sonata anak kancil said...

Atikah : Yessss....macam mana lah wajah kereta hitam ni yer?....tengok2...la ni dia...apa2 pun very nice to meet you too.

InsyaAllah jumpa lagi...

sonata anak kancil said...

Kamato : Sungguh istimewa tarikh ini...semoga ukhwah islamiah berpanjangan atas daya usaha gigih rakan2 PDKM ini...

sonata anak kancil said...

Naman :Ye betul tu Naman!!! best giler! tengoklah gambar2 di sana sini...hu3x sonata pun dah berteraburan di alam maya....sana sini terselit2 interframe sonata tu!

bila pulak kita boleh bertemu ye?

abu muaz said...

best gileeerrrr....seronoknya kalau dapat ikut sama.

Yunus Badawi said...

tak tahu lagi bila nak ke Melaka ambik keychain tu. Skrg ramai org perempuan risau kalau suami ke Melaka. Takut pergi kawen dgn janda sbb boleh dapat seribu ringgit hehehe

Cikgu Adham said...

salam.. heh heh mantap tu

sonata anak kancil said...

Abu Muaz : ye memang best giler! orang ganu pun mari tau...

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : ko jangan nak tuduh sembarangan - tak payah datang ke melaka - ke tempat lain pun bimbang gak!!! fasal dapat duit ni aku tatau pulak - sape punya berita ni???

sonata anak kancil said...

Cikgu Adham : hu hu hu lebih pada mantap! apa taknya dari alam maya ke alam realiti! kebanyakan nya buat pertama kalinya bertemu !he3x ramai kawan....dengan awak kawan gak!

mem tinggal ke?

daydeck86 said...

salam kak SAK nak jugak key chain akak tuh mesti cantik kan

muka tak malu la .....

sonata anak kancil said...

daydeck: no problem....satu syarat- mai Melaka....