CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, March 16, 2010

Tara kucha - kucha - cha - cha.....

12.30 tengahari tadi drove slowly....
terpaksa! hubby keje...dia mintak tolong ambik kan si Fahd
boleh bawak - otomatik okey je
pegi ambik Fahd kat asrama
hari ni baru selesai kelas tambahannya


lepas tu terus ke Melaka Raya
Si Mohd mintak survey harga CSL Blueberry yang macam2 jenis
( Blackberry tak mampu la gue.....!)
aku pergi kedai yang memang biasa dengan si Bobby ni
Ok - harge nya reasonable & terjamin ke "original "nya


lepas tu terus ke Melaka Sentral pulak
sebab dak Fahd ni nak buat spect ke 2
awal Februari hari tu dah buat satu
nak buat spare pulak...
nak tak nak buat lah jugak...kopak RM 230 !
kira agak banyak jugak dia diskaun...sama harga dengan yang pertama dulu...
selagi tak dapat harga yang sama...aku takkan berganjak!!!
akhirnya dapat jugak...he3x...tu pun dia untong pe...
dan aku pulak ambik spect ke 2 yang dah tertangguh hampir sebulan!!!
dah berapa kali budak spect tu tepon...
ade je urusan dan sampai terus aku masuk hospital....


sambil2 tu ....
sempat jugak aku rembat spect hitam ni!
dah lama nak cari yang senang terus sauk pakai -
tak payah bukak2  spect sedia pakai .....senang!
kalau tak - dulu2 kena buat speect hitam berpower ranger
lama2 tak kuasa aku nak melayan.....
tadi dah jumpa.....beli aje le..............


lepas tu terus pulak ke CIMB kat Bukit Baru
nak cash kan cek yang dah 2/3 minggu diberi oleh PIBG
( nasib baik tak lupa....dulu pernah lupa...terus burnt )
sekali tak boleh!!! kena masuk akaun pulak
aku tak ade akaun kat sini 
tak dapat cash cek - 
aku cash beli nasi ayam Ayamas si Fahd nak makan....sebelah CIMB ni


lepas tu
teruslah aku ke RHB bank pulak
masukkan cek ni
sampai rumah kat pukul 3.30 petang.....


legaaaa..............


taraaaaaaaaaaaa.....ni dia spect hitam aku yang baru

dah biasa dengan tokey ni....dapat lah diskaun
macam family spect shop sejak 14 yrs ago!
semua anak beranak ( 5 ) + mak-pak ( 2 )= 7 orang
semua pakai spect....kayo tokey ni dapat dari aku sekeluarga.....






29 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

Macam saya juga
anak beranak pakai cermin mata
kaya kaya kaya toke tuu

Wassalam

ahmad humairi said...

pasni leh terus nyanyi....
tara kuca...tara kuca...kuca, kuca..

Mknace said...

waa...
kena bukak kedai spek jugak la cenggini..

ONE ZABA said...

lepas ni kalau tak nampak jugak kena pakai teropong pulak. anak bulan punb boleh nampak.

sI tEDI said...

salam cikgu!

Saya x de spek mata hitam. Bolehlah pinjam ni! he he he he

cikgu_math said...

CM dah bertahun tak tukar spec.. bagi can anak-anak...
dalam setahun mesti kena tukar.. patah la, pecah la.. macam-macam!

Che' Pit said...

ooo family mata 4 lah yer.. ngeh ngeh ngeh

HASNAH said...

lawa spek baru..

Ayah Zain said...

Salam SAK,

saya pulak x leh pakai spek hitam, tara nampak arrr. Bukannya tara kucah kucah

Faridrashidi said...

Patutlah tara kucha.. rupanya spek baru :)

nza said...

wah, mcm nk balas dendam blk nie...apa pn take care ok....jgn lasak2 sgt. w.pn wat LO ttp kesan kt dlm xnmpak....
Bila dh ok nnti bolehlh akak nyanyi smbil joget2 lagu tara kuca..tu dgn hubby...

sonata anak kancil said...

Rozali : w'salam....sama la kita ...bukan tokey je kayo...kita pun kayo...sebab lebih drp orang lain!

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : nyanyi dondang sayang je...

sonata anak kancil said...

Mknace : bukak la...untong ma....!

sonata anak kancil said...

OneZaba : ko ade teropong buatan mana? Rusia mari ka??? ok gak tu

sonata anak kancil said...

Manzlie : no problem - satu syarat : CL buat boria PDKM nyanyi !

sonata anak kancil said...

Si Tedi : no hal nak pinjam...jom datang rumah saya!!!

sonata anak kancil said...

Cikgu Math : sama la CM....kita je yang tak tukar2....kecik2 dulu pun macam ni la jugak...selalu patah

sonata anak kancil said...

Che Pit : anda mahu join group kami???

sonata anak kancil said...

Hasnah : he he he.....ngekeh2 senyum nampak gigi...tak nak beli ke?

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : pakai spect hitam ...nampak terang ma....tak la perit mata!

sonata anak kancil said...

Faridrashidi : rasa bila drive tu perit beno mata...tu yang beli

sonata anak kancil said...

Nza : Tk - Tk.....balas kat diri sendiri....he3x

Yunus Badawi said...

Mengancamlah spek hitam ko tu hehehe

Aku sekeluarga pun buat spek kat Melaka - kat Sg Udang sbb lebih murah dari di KL. Kaya tokey tu kerana kami jadi pelanggan dia.

sonata anak kancil said...

YB : bijaksana sungguh ko...sebab tu aku gi KL....aku jarang beli barang kat sana! melaka murah maaaa....sebab tu dulu aku lari ke sini dari KL....

n@m@n said...

ingatkan akak sonata kita menari tadi..hehe

wah..kira tokey tu kontrak terus dengan akak sonata satu family ye?

sonata anak kancil said...

naman : ko tak sediakan band - macamana nak menari!

senang buat kat 1 tempat..pernah buat kat tempat lain...tak sesuei! dahlah tu mahal!

Nida said...

Bila sebut Melaka ni, teringat zaman belajar di Jasin dulu. Saya suka duduk di negeri Melaka... negeri yang indah dan byk tempat nak pergi :)

sonata anak kancil said...

Nida : oh yer ke...belajar mana tu? MRSM ka / tempat lain? Anak sy ke 3 bekas student MRSM Jasin - now doing her A Level...