CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, March 19, 2010

Peluang keemasan - tak ade N3 baru ke???

salam semua....
baru dapat peluang keemasan!
apa taknya...baru boleh menggoda tenet ni....


hari ni - hari kena kena follow-up check-up di hospital
pagi2 aku dah sediakan apa yang patut untuk breakfast
perancangan dah buat...malam semalam dah rebus nasi impit cap nona...
pagi ni nak makan lontong!
pagi2 aku dah bersilat kat dapur
masak kuah lodeh & sambal tumis & rebus telur...
jika lambat balik pun...makan tengahari dengan lontong pun boleh...
biasa begini la...sekali masak daaaa,....senang!


lebih kurang 9.30 pagi pergi ke hospital...
giliran aku yang ke 4....
consultant doktor scan ...alhamdullilah clear semua!
lepas tu nurse tunjukkan aku video yang dirakam semasa operation 


aku : doktor kata masa operation boleh tengok
tapi saya tak tengok pun!
nurse : sebab masa nak operasi you punya BP tinggi!!!
aku : oh yer ke? 
apa taknya --- aku naik seram sejuk masuk dalam bilik bedah
yang ke 3 lapis tu!!! mana tak naik BP aku....
kalau aku diberi tengok...mana tau boleh pengsan ke....!


tengok la aku tadi , bagaimana satu wire halus yang berkamera menyusur
masuk ke dalam saluran ureter tube dan mencuci buah pinggang....
ohhhhh.......bertaburan kotoran yang ditunjukkan....
nampaklah seketul batu .....ntah berapa ribu x ganda dibesarkan
bukan main besar lagi batu itu...!
macam batu permata yang dilombong ( tengok kat TV je...bukannya pegi pun )
takjubnya sains teknologi yang sangat cangih!


bila nak balik.....


aku : berapa perlu bayar?
nurse : ok - you bayar di kaunter tu....
kaunter girl : RM ....saja
aku : dik ...sebenarnya harga nya berapa?
kaunter girl : tak tentu kak...depend pada doktor tulis...
akak doktor tulis banyak ni aje!
( bayaran yang paling2 minima...syarat bayar je!!! teh tarik lagi mahal!!! 
dia punya klinik sendiri kan....ikut suke dia lah nak charge !!! )


aku masih tak puas hati....
( bukannya apa...afasal pulak bayar macam ni...
aku dah siap dah...berapa kena bayar  ---- duit plastiklah jawabnya!!! )


berbisik kat nurse pulak.....


aku : actually berapa kena bayar check-up ni ?
nusrse : it's okey....does'nt matter --- no need to know la...
special for you!!!
aku : la.......
akhirnya aku rasa seperti malu sendiri.....
( rezeki yang Allah swt bagi....thank doc. you gave me very2 excellent service )


balik rumah beritahu hubby....

macam ni lah bang....order one fruit basket lah...
hantar kepada Dr. Yang & staffs ....thank you very much!!!


 petang tadi aku pun pergi Jusco...
order fruit basket ---- esok pagi2 pergi hantar
& membeli stok perang makanan !!!


 amik ko....penuh satu troley....macam tak makan berapa hari daaaaa...
bukannya apa - malas nak pergi Jusco @ kedai...sekali beli senang !
dok diam2 dalam rumah...masak - makan - masak - makan......

34 comments:

laki cikgu kimia said...

nilai murni yang baik lah..

sonata anak kancil said...

laki cikgu kimia: orang berbudi kita berbahasa......

ONE ZABA said...

apasal tak simpan batu tu...kut kut boleh buat batu cincin ke...batu seremban ke...

erkkk...obat dah tolan ke belum tu!!!!

sonata anak kancil said...

OneZaba : dah hancussss..........!
lepas makan malam tadi...dah telan ubat --- 3 x sari maaaa.....kena ikut loooo.......

n@m@n said...

wah..sebab insurans kan?

Atikah said...

Salam kak SAK,

Alhamdulillah... murah rezeki akak...

Ayah Zain said...

Salam SAK

alhamdulillah,rezeki jangan di tolak kan?

awat bersilat kat dapor pagi-pagi suboh tu, awak kan sakit lagi. Lain kali buat la taichi pula

imanshah said...

orng memberi kita menerima,

Yunus Badawi said...

kalau aku pergi kat doktor tu ko boleh tolong minta kurang bayaran mcm ko jugak tak? Nanti aku bagi doktor tu dan jugak ko fruit basket hehehe

Yunus Badawi said...

duit yg jimat dari tak perlu bayar ke klinik tu banyak2, bolehlah beli makanan satu troli. Weekend ni kalau dtg KL bawalah sikit utk kami ngeh3x

sonata anak kancil said...

Naman : tak ade la...rasanya kena... bila kita nak bayar..biasanya ditanya cash or card?

sonata anak kancil said...

Atikah: rezeki jangan ditolak....
baik ade makna ....ngeh3x..tak ade kena mengena pun!

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : bukan silat sebarang silat tau....kalau buat taici....tak gi hospital la....lambat !!!

sonata anak kancil said...

Imanshah : kita terima senang hati...

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : ko ni sakit ke tidak? jangan dimintak2....no problem aku boleh rekomen punya

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : ko jangan nak buat malu kompeni....sikit ke banyak ke....tak ade nak aku hantar kat ko...

insyaAllah esok ke KL..ade kenduri kawen...kat mana - tatau la...Pak syeikh punya kawan

cikgu isza said...

jaga kesihatan cikgu.. beli dapat rezeki.. trus bp turun yer :)
(gurau2 ya cikgu)

cikgu isza said...

bila lah cikgu.. bukan beli.. hint dah ngantuklah tu..

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

Alhamdulillah, semua ok

bila mula mengajar semula
boleh ke turun naik tangga sekolah

Wassalam

maiyah said...

alhamdulillah.. mrk yg mulia

rezeki said...

salam cikgu

orang berbudi , kita berbahasa

alhamdulillah

nza said...

Alhamdulillah......hari yg baik tu!!!

nadz said...

Semoga Sonata sentiasa sihat. Rezeki datang tanpa kita sedari.
Bila-bila e-mailkan cmna buat kuah lodeh, mama ni tak pandai masak kuah tu..anak-anak pun tak biasa makan.

relevan said...

Morning cikgu..harap kesihatan dah bertambah baik..

sonata anak kancil said...

Cikgu Isza : memang kena jaga2 dah la ni....sebab sakit ini boleh datang lagi....

sonata anak kancil said...

Cikgu Isza lagi :ohhh tak pe...silap sikit je tu...no hal

sonata anak kancil said...

Rozali : ni yang "seram" nak naik tangga sekolah....sampai 3rd floor
(tingkat 4 dari ground floor)...walaupun ok...dalaman yang kena jaga2...

sonata anak kancil said...

Maiyah : ni yang kadang2 tak ade pada orang kita!

sonata anak kancil said...

Rezeki : rezeki jangan di tolak! he he he tolak Rezeki @ Pak Itam - habis jatuh!

sonata anak kancil said...

Nza : rezeki & tuah hari Jumaat...

sonata anak kancil said...

Nadz : semoga begitu la...sekarang kena banyak minum air....jaga2 makan sikit....makan yang patut2...bukan berpantang apa pun....

sonata anak kancil said...

Releven : tk , semakin bertambah baik....kena jaga makan minum je!

Yunus Badawi said...

laa pergi KL ko tak roger aku ya huhuhu

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : tak jadi pegi la.....pak syeikh tak larat...sebab semalam jugak dia baru balik dari KL....