CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, March 18, 2010

Hari ni aku kerja keras.......


mende alah ni dah lama aku beli...tersadai bawah tangga....
berkenan punya fasal - nak ganti yang lama - 
dan lagi satu sebab warna putih....


lepas breakfast - pagi2 tadi aku pun mula bekerja keras...
memasangnya....senang aje...D.I.Y.......
1 - 2 - 3 - 4......


 5  - tonggengkan dia ....sebab
6  - nak mula pasang roda.....
 7  - dah siap beroda..............


8 - dah siappppp..............
9 - letak kat satu sudut sebelah mesin basuh.....
alas dengan suratkhabar lama....
gunakan ruang semaksimanya!!!


akhirnya aku susun segala macam stok perang makanan
untuk digunakan bila2 masa.....! macam2 ade......
mende2 ni semua kena airy  & nampak di mata...
simpan dalam kabinet....berpengkam....tanpa udara....
cantik kan..............

abah pun berbunyi ....
( ooppppssss...abah cuti hari ni & esok - sambung hari Sabtu & Ahad )

umi ! buat apa tu?
awak jangan buat kerja kuat2.....bukannya sihat betul lagi tu....

tak ade lah abah.....pasang ni haaa.....mari lah tengok....! 
hu hu hu....sayang abah kat aku weh......


&
&
&
makan apa breakfast tadi?


maaf......nampak gelap sikit...pagi beb!


menu : nasi goreng 
tosei + kari ayam.....

tosei tu buat sendiri tau.....senang aje
beli tepung tosei si Linggam tu....kacau2 - letak atas kuali....
masak kari ayam .....sambung terus untuk makan tengahari tadi.....
save energy + cost!!!

30 comments:

manzlie said...

salam cikgu sonata..


jaga diri dan kesihatan..
jangan angkat benda berat berat tau...masih tak sihat sebetul tuh...

nak sikit tosei tuh..hheheheh

waslam

sonata anak kancil said...

Manzlie : sikit2 je CL....tak keje cari keje! keje rumah manyak mau buat loooo.....

tosei dah habisssss......mintak sape tu ....abang samad yang selalu disebut2 (?) buat kan...he3x

ONE ZABA said...

aku pulak naik keras dah kerusi aku duduk ni. tak ada apa nak dibuat.

sonata anak kancil said...

OneZaba : ko bawak berjoging keliling pejabat ko tu....tak fasal2 kang kematu itu montok !

n@m@n said...

jangan kerja kuat sangat..jaga kesihatan..

relevan said...

Ingatkan apa tadi..rupanya tempat parking rempah ratus..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

saya suka putih!!!english style gitu!hehe..

naman~ ana pon xboley keja kuat.. :p

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

betul kata abah tu, kalau sakit sapa yg susah, abahhhhhhh juga yg susah

tapi kalau makan tosei banyak tak apa
he he

Eassalam

sonata anak kancil said...

Naman : mana ade....mende alah tu plastik je....pelan-pelan buat la...

sonata anak kancil said...

Releven : habis hang ingat apa? macam2 boleh letak....jangan letak batu bata udah le...habis roboh...he3x

sonata anak kancil said...

Mrs Fiza : wow sama la kita....we used to be like that! biasanya kami suka putih or red

kasi Naman buat keje kuat2...

sonata anak kancil said...

Rozali : yesssssss!
memang la sape2 pun ....bini sakit...laki jugak susah!!! dan sebaliknya jugak!!!

ahmad humairi said...

kerja keras sebelum kita keras....

nad said...

salam cikgu,
ada ka tosei segera..nak cari juga senang sikit waktu pagi sedia breakfast.

::FAIZ FARISH:: said...

macam kat dapo mak akupon ada

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : kerje bersungguh2....agi idup agi keje...keh3x

sonata anak kancil said...

Nad : Tk singgah sini...baru dapt follow Nad....sbb klik kat follower tak boleh....Kita beli tepong ready made kat kedai India - yang rempah Linggam tu...

sonata anak kancil said...

Faiz: yer ke...sama taste kot....

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

haaa. berfungsi pun alatan yang dah lama tersimpankan tue hehehee.. apa2 jaga diri dan kesihatan

sonata anak kancil said...

Fairullah's : lama tak singgah ke sini...TK atas nasihat itu...

imanshah said...

rumah saya bawang dah berkulat2, beli sekali tak pernah guna..gas pulak dah 2 tahun tak bertukar2..maklumlah, tukang masak kat luar tu ramai

sonata anak kancil said...

Imanshah : kalau ko dah mampu bayo gaji tukang masak kat luar tu...bawang tu ko pegi tanam...gas se tong ko hantar kat aku je...

nza said...

amboi2...lepaskn perasaan la tu...hati2 kak....

sI tEDI said...

berjaya pasang!

sonata anak kancil said...

Nza : dah tak ade keje la tu....biasalah nza....kemas sana kemas sini...!

sonata anak kancil said...

SiTedi :yesssssss.....!!!

rezeki said...

salam cikhu SAK

cuti2 ni yg banyak masa , noleh kemas dapurkan hehe

lama tak makan tosei, last sekali rasanya 5-6 lepas hehehe

sonata anak kancil said...

Pak Itam : sambil cuti sakit...kemas le dapur tu....suke makan tosei sebab tak berminyak...

xiiinam said...

Jangan keras-keras sangat Sonata.....dah sihat betul ke ni...



Risau ckLah...tak duduk diam akak seorang ni!

sonata anak kancil said...

CKLah : he he he....baru lepas siap masask-masak....jom makan lontong!!!